За гледане: "Justice League: The Flashpoint Paradox"

Да, знам - "Пак ли нещо по комикси?!?" :D Твърдо "да". Изяснихме вече, че те са нещото, което е супер-популярно в момента и опитите им за екранизация, било то под формата на филм или сериал, било то анимационен или игрален, ще стават все повече и повече. Оттам и вниманието към тях. По-добре да се информирате за такива неща от "специалист" като мен, отколкото от някой индивид в популярна медия, който няма никаква идея за какво говори. С цялото ми уважение, разбира се.

Днес искам да насоча вниманието ви към нещо, базирано на героите на DC Comics, което си е изненада, имайки предвид колко непостоянни са те що се отнася до филмиране на части от своята необятна вселена. Marvel са с крачки пред тях що се отнася до игралното кино, но DC леко водят надпреварата при направата на качествени анимационни филми. Затвърждават тази си позиция и с най-новата си продукция, част от DC Animated Universe - "Justice League: The Flashpoint Paradox".

Обложката, за да е шарено, знаете. Този червеният отпред е Flash :D

Заглавието подсказва две важни неща - това е поредният анимационен филм за Лигата на справедливостта (супер-екипът от най-големите герои на DC), но фокусът в него пада конкретно върху свръх-бързия The Flash (Barry Allen). Историята на "The Flashpoint Paradox" се завърта около това какви са границите на силите на Flash и дали те не представляват опасност за цялата ни обграждаща реалност. Защото той не е просто облечен в червено и жълто тип, който тича супер бързо. При развиване на достатъчно висока скорост, The Flash може дори да пречупи четвъртото измерение - времето - и да пътува в него. А това, разбира се, създава риск, защото както знаем от популярния "ефект на пеперудата", промяната на едно дребно нещо в миналото може да има внушаващи последствия занапред.

Няма да задълбавам. "The Flashpoint Paradox" е достатъчно интересен, за да може да си го изгледате сами, без да се опитвам да ви зарибя с повече спойлери. Мога да ви донадъхам с няколко неща - въпреки че филмът се фокусира основно върху The Flash, напълно нормално е да очаквате появи и от останалите членове на Лигата - Батман, Супермен, Green Lantern, Wonder Woman, Cyborg и Aquaman. Не само на познатите им варианти, но и на едни... различни и оригинални като идея техни варианти. Голям плюс на историята е, че обръща внимание на последните трима, които изброих, и които поради една или друга причина често остават в задните редици на групата. "The Flashpoint Paradox" успешно се опитва да направи от тях по-значими герои, каквато вероятно е била и една от целите на комикс-историята "Flashpoint", върху която филмът е базиран.

Въпреки че не съм почитател на идеите за алтернативни реалности, които от DC изглежда толкова много обичат, "The Flashpoint Paradox" ми хареса, а и може да се счита за своеобразна граница между досегашните анимации на компанията, и тези, които предстоят. Точно затова препоръчвам да се види.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...