За гледане: "Justice League: The Flashpoint Paradox"

Да, знам - "Пак ли нещо по комикси?!?" :D Твърдо "да". Изяснихме вече, че те са нещото, което е супер-популярно в момента и опитите им за екранизация, било то под формата на филм или сериал, било то анимационен или игрален, ще стават все повече и повече. Оттам и вниманието към тях. По-добре да се информирате за такива неща от "специалист" като мен, отколкото от някой индивид в популярна медия, който няма никаква идея за какво говори. С цялото ми уважение, разбира се.

Днес искам да насоча вниманието ви към нещо, базирано на героите на DC Comics, което си е изненада, имайки предвид колко непостоянни са те що се отнася до филмиране на части от своята необятна вселена. Marvel са с крачки пред тях що се отнася до игралното кино, но DC леко водят надпреварата при направата на качествени анимационни филми. Затвърждават тази си позиция и с най-новата си продукция, част от DC Animated Universe - "Justice League: The Flashpoint Paradox".

Обложката, за да е шарено, знаете. Този червеният отпред е Flash :D

Заглавието подсказва две важни неща - това е поредният анимационен филм за Лигата на справедливостта (супер-екипът от най-големите герои на DC), но фокусът в него пада конкретно върху свръх-бързия The Flash (Barry Allen). Историята на "The Flashpoint Paradox" се завърта около това какви са границите на силите на Flash и дали те не представляват опасност за цялата ни обграждаща реалност. Защото той не е просто облечен в червено и жълто тип, който тича супер бързо. При развиване на достатъчно висока скорост, The Flash може дори да пречупи четвъртото измерение - времето - и да пътува в него. А това, разбира се, създава риск, защото както знаем от популярния "ефект на пеперудата", промяната на едно дребно нещо в миналото може да има внушаващи последствия занапред.

Няма да задълбавам. "The Flashpoint Paradox" е достатъчно интересен, за да може да си го изгледате сами, без да се опитвам да ви зарибя с повече спойлери. Мога да ви донадъхам с няколко неща - въпреки че филмът се фокусира основно върху The Flash, напълно нормално е да очаквате появи и от останалите членове на Лигата - Батман, Супермен, Green Lantern, Wonder Woman, Cyborg и Aquaman. Не само на познатите им варианти, но и на едни... различни и оригинални като идея техни варианти. Голям плюс на историята е, че обръща внимание на последните трима, които изброих, и които поради една или друга причина често остават в задните редици на групата. "The Flashpoint Paradox" успешно се опитва да направи от тях по-значими герои, каквато вероятно е била и една от целите на комикс-историята "Flashpoint", върху която филмът е базиран.

Въпреки че не съм почитател на идеите за алтернативни реалности, които от DC изглежда толкова много обичат, "The Flashpoint Paradox" ми хареса, а и може да се счита за своеобразна граница между досегашните анимации на компанията, и тези, които предстоят. Точно затова препоръчвам да се види. Знаете къде да търсите.

За финал една малка новина за следващите планове за анимационни филми от DC. От вървящия в момента ComicCon става ясно, че изглежда можем да очакваме поне три нови анимации: "Justice League: War", "Batman: Assault on Arkham" и "Son of Batman". Повече за тях в следващия пост с новини за филми по комикси.

PS: Крайно време е да спре да ме мързи и да направя страница "Комикси", защото нещата, свързани с тях в блога, стават все повече и повече. Ама ме мързи, бе! Мързи ме! Знаете ли колко трудно е да се ровиш в собствения си блог? И колко странно е, че се зачиташ в собствените си писания, без никакъв спомен, че си писал едно или друго нещо?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Реквием за един феномен (WrestleMania 33)

Комикси: "Batman: Europa"

Пушът на Джиндър Махал... и парите на един милиард потенциални фенове