Новини за филми по комикси: Вин Дизел и Marvel, крайният вид на Електро, два нови Marvel филма, идва ComicCon, сюжета на новия X-Men, JGL като Dr.Strange?

Holy shit... Сядам за пръв път от няколко дни пред лаптопа и, дяволите да го вземат, мониторът му ми изглежда миниатюрен в сравнение с този на настолния компютър, пред който се кьоря поне по няколко часа на ден. Не, че ви се интересува или засяга. Просто казвам.

Този път постът започва по твърде нехарактерен начин. Стараех се всичко да е суховато и строго информативно, поне в тази рубрика. Всичко си има край! Но да, за новини за филми по комикси ще си говорим пак, макар най-интересното да идва едва в края на месеца, защото...

Идва San Diego ComicCon 2013!

ComicCon е раят на нърдa/гийка (бъркам понятията). След WrestleMania и изобщо кеч-шоу, ComicCon е събитието, което много бих искал да посетя. И причината не е само заради впечатляващо красивите за интересите, които имат, момичета, облечени в костюми на супергероини/комикс-злодейки. Мне, макар че така написано, като се сетя за някои cosplay-ове, които съм виждал, това звучи като солидна и основна причина...

Разтърсвам глава (даже две) и се връщам на основното: в последните години, особено с нарастващата популярност на филмите по комикси, ComicCon се превърна в мястото, където филмовите студия се стараят да направят една солидна реклама на новите си комикс-инспирирани продукции, знаейки, че вече споменатите гийкове/нърдове ще разнесат мълвата (а и ще се почувстват по-специални). Панели ще има за "Captain America: Winter Soldier", "Thor: The Dark World", "X-Men: Days of the Future Past" и най-вероятно за всички останали заглавия, които в момента са в процес на снимки и/или ги очаква премиера в близката една година. Което най-вероятно значи доста новини. Събитието започва в края на следващата седмица, така че тогава може и да очаквате нов пост с най-новото от там. Т.е. първата ни новина беше "чакайте новини". Е**х се в трола.

Видът на Електро в "The Amazing Spider-Man 2"

Ей го на, финалният вид на Джейми Фокс като злодея Електро в продължението на "The Amazing Spider-Man". Който чете редовно, знае какъв проблем имам с цялата тази джеймифоксовска-синьоелектровска драма. Сега поне съм спокоен, че няма да се разхожда гол (ала оня от Watchmen) или по суичър като в предната, появила се из нета снимка.

Новата идея на Холивуд за борба с расизма - не само белите могат да си сменят цвета във филмите за супер-герои *клатиглаваотнедоумение*

Стан Лий "потвърждава", че ще има филми за Black Panther и Dr. Strange

Стан Лий е изключително велик човек, но не трябва да забравяме факта, че е на години и не на всичко, което излезе от устата му, може да се вярва. В случая визирам скорошно негово интервю, в което след въпрос за третата фаза от филми в Marvel вселената (т.е. тези, които ще се появят след като "The Avengers 2" излезе през 2015-та), той казва, че два от планираните филми са за героите Black Panther и Dr.Strange.

"Кои?!?", ще запитат някои от вас. И то с право.

И двамата са от по-неизвестните герои на Marvel и ако казаното от Лий е вярно, изглежда, че с третата фаза от филми Marvel ще заложат на по-непопулярните свои марки и ще се опитат да запознаят повече хора с тях. Аз ще ги изпреваря. Черната пантера е лидер на измислената африканска държава Уаканда и същевременно супер-герой, който разчита на силно развитите си инстинкти, ловкост и, разбира се, на оръжията си, направени от редкия метал "vibranium" (от него е направен щита на Капитан Америка, сес?). Dr. Strange пък е мега-гига-тера магьосник, който посредством (а сега де? Какво?) магии (ха!) защитава света ни от гадости.

Не трябва да се пропуска факта, че преди няколко месеца един не особено известен актьор (който май играеше в "Heroes", където спираше способностите на другите) намекна, че може да играе Black Panther в "The Avengers 2". Или в нещо? Не знам. Слуховете обаче взеха да стават доста солидни. Не, че е лошо, просто нито Panther, нито Strange са нещо, което да привлече интереса ми в момента. Особено като се има предвид, че Marvel си върнаха правата над Punisher и Daredevil. Но не трябва да се забравя и че Фаза 3 до момента има два официално обявени филма - "Ant-Man" и "Guardians of the Galaxy", така че новината за два други филма за нови герои не звучи чак толкова изненадващо. Какво следва, ако това се окаже истина?

"The Avengers 3" може да излезе бързо-бързо след втората част, в рамките на година и половина-две, вместо три, както е сега между първото и второто продължение.

Joseph Gordon-Levitt като Dr.Strange?

И веднага се появи слух във връзка с горния (който в една или друга степен засилва подозренията, че е истина) - спекулира се, че Marvel планират парещият в момента Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises, 50-50, 500 Days of Summer, На гости на третата планета :D) да изиграе ролята на Dr.Strange в евентуалната филмова адаптация. Слухът е, че той е "идеален" за ролята заради възрастта си, тъй като в предвидения сценарий Стрейндж ще е в началото на 30-те. Това с годините - хубаво, но не е единственият фактор. Стрейндж по принцип има катинар, носи пелерина с висока яка... някак не си представям Гордън-Левит с такъв външен вид. Да е Батман или Робин е идеален (че дори можеше Нолан да го рекастне като Жокера, защото с Леджър са си лика-прилика, ама 'айде...), но Dr. Strange... Не. По-скоро се надявам слухът да не е истина.

Вин Дизел на среща в офисите на Marvel

Бързият и яростният Вин Дизел скоро е бил поканен на среща в офисите на Marvel и изглежда е останал впечатлен от разговорите, които са се провели там, макар да не издава никакви детайли. Най-лесно е да предположим, че става дума за роля, но въпросът е на кого? Luke Cage? Малко вероятно. Cage е един от малкото по-познати цветнокожи супергерои, а и Скалата вече обяви публично, че има интерес към ролята. Филмите с кой от двамата в момента правят повече пари според вас? Без значение какво сте отговорили, отговорът е Скалата. Въпреки че и Дизел се е засилил - "Ридик" (третият филм за него) излиза през есента, а по бързата процедура ще бъде заснет и "Бързи и яростни 7", предвиден за излизане догодина. Ако става дума за роля, по-скоро бих заложил на някой злодей, но въпросът остава - кой точно?

Сюжета на "X-Men: Days of Future Past"

Това също не е потвърдено, но слухът е, че в "X-Men: Days of Future Past" Кити Прайд (Елън Пейдж) ще използва силите си, за да върне Wolverine (Хю Джакмън), където той се среща с младите професор X (Джеймс Макавой) и Магнито (Майкъл Фасбендър). Нещо обаче ще се случи с Кити, което ще накара останалите мутанти да търсят начин да я спасят. Или нещо подобно. Честно казано информацията е твърде неясна и според мен рязко противоречи на първоначално съобщеното. А може би и на историята от комиксите със същото име, която имам намерение скоро да прочета и да ви представя по някакъв начин.

Сигурни са други неща - вероятно действието на филма ще се развива след излизащият в края на този месец "The Wolverine", което означава (о, наистина ли?!?), че Логан няма да умре (не думай... пепел ти на устата). Не, че в сбърканата хронология на филмите не могат да се направят още грешки... И второ, Peter Dinklage (размазващият Тирион от "Game of Thrones") почти сигурно ще играе създателят на гигантските роботи Сентинели. Които убиват мутанти, примерно. Най-мащабният X-Men филм досега, със страхотен каст (което повдига опасения кой колко време ще получи), дано на Сингър му се получи.

Concept art постер на "Captain America: Winter Soldier"

Не е новина, но пък дава добра представа за това какво да очакваме от втория филм за Стив Роджърс. За разлика от първия, който в голяма степен беше "origin story", тук вече Капитанът е развит като герой и фокусът би трябвало да е на сблъсъка 1-на-1 между него и Зимния войник (на български звучи нелепо).


И с тази шаренийка приключваме за този път. Казах ви вече - следващата седмица би трябвало да има доста новини по време на ComicCon (косплей-фантазия: Аз съм Жокера и си намирам имитаторка на Harley Quinn).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...