WWE Money in the Bank 2013 - Превю и прогнози

Казвал съм и преди, че има хора, които влизат в блога, за да четат за кеч. Днес е щастливият им ден, защото десетият (доста малко за половин година) пост на WWE тематика е тук и представлява поглед към задаващото се този уикенд "Money in the Bank 2013" PPV. Преди да започна с(ъс) (с)маркските си брътвежи, да видим какъв кард са ни подготвили от WWE:

 WWE Money in the Bank 2013 Final Card:

- MITB Ladder Match - WWE Championship Match Contract: CM Punk vs. Rob Van Dam vs. Daniel Bryan vs. Christian vs. Sheamus vs. Randy Orton vs. Kane (под въпрос)
- WWE Championship: John Cena (c) vs. Mark Henry
- Divas Championship: AJ Lee (c) vs. Kaitlyn
- World Heavyweight Championship: Alberto Del Rio (c) vs. Dolph Ziggler
- MITB Ladder Match - WHW Championship Contract: Dean Ambrose vs. Cody Rhodes vs. Damien Sandow vs. Wade Barrett vs. Fandango vs. Jack Swagger vs. Antonio Cesaro
- Chris Jericho vs. Ryback
- IC Championship: Curtis Axel (c) vs. The Miz
- WWE Tag Team Championship: Seth Rollins/Roman Reigns (c) vs. The Usos (Kickoff Match... демек на pre-show-то)

Понаредих ги горе-долу по важност. Да, мачът за Divas титлата е на трето място. Ха! Да не повярва човек... Иначе както винаги MITB предлага един солиден кард и добър build на трите най-важни мача (отново: Divas мача е един от тях). Другите бяха леко-пренебрегнати и това няма как да не се отрази и на интереса към тях, колкото и добри да се получат като качество. Откъде знам? Нали бях в почивка?!? Боже мили, какво се случва?!? Well... последните 4 RAW-а ги попрегледах, защото чух, че били добри. И наистина, имаше неща в тях, които си струваха. Гледах само сегментите, но това е основното, за да напише човек превю на PPV. Добър начин да самозакопаеш претенциите си за компетентност.

ПАРИТЕ В БАНКАТА ИЛИ КОЙ ЩЕ ГРАБВА КУФАРЧЕ

Май мани ис он Браян! Давай, драк... Пардон. Давай, козел!

WWE са доста тъпи. Вместо да оставят само един MITB мач, фрашкан със звезди, да го направят както преди с възможност за избор за това за коя титла да се бие победителя, и да билднат мача много добре, те отново пльоснаха два мача. Първият отговаря горе-долу на две от горепосочените условия. Вторият обаче страда точно заради това - пълен е с хора, които в момента са твърдо в midcard-a и едно куфарче трудно би им помогнало да изглеждат като бъдещи световни шампиони. Особено като знаем как WWE изграждат победителите от MITB мачове - яко загуби докато не вземат титлата от нищото. ВСЯКА година! Трибуквен.

Основният, All-Stars мачът, изглежда много добре и беше билднат доста добре, макар че някои от хората в него като че ли бяха концентрирани в други истории (Пънк с Хеймън, Шеймъс и той наляво-надясно, Крисчън с The Shield). Триото Кейн-Ортън-Браян обаче има вземане-даване помежду си вече втори месец. Това, плюс няколко мача между участниците, един нелош общ сегмент и постоянната реклама на завръщането на Роб Ван Дам (да се чете бавно, дума по дума) сътвори един от по-добрите build-ове за MITB мач през последните години и това определено е МЕ-та. Но тъй като имаме Сина в мач за титлата може и да не е. Хахаха!

Ако ще говорим за победители, всички искат Браян да спечели и предвиждат негова победа. Е, и аз искам. Даниелчо в момента е в страхотен момент от кариерата си, публиката е луда по него, прави страхотни мачове и пътят му нагоре изглежда повече от логичен. Спечелването на куфарче, което ще му даде шанс за най-важната титла в компанията, изглежда още по-логично, но да не забравяме, че що се отнася до логика в MITB мачовете, WWE винаги я отбягват. Те често търсят изненадващ победител и са малко случаите, в които очакваният от феновете победител наистина е печелил куфара (RVD 2006-та и Сина миналата година са единствените примери, за които се сещам на прима виста). Така че и тази година могат да се очакват (неприятни) изненади. Браян трябва да победи, сега е моментът за нещо толкова голямо за него. Но имайки предвид тенденцията WWE да търсят изненада, според мен варианти са също така и Роб Ван Дам (след всичката тази реклама), Ортън (губи толкова мачове в последно време, че по WWE логиката ще е напълно нормално да спечели куфара) и Крисчън (фаворит в няколко предходни MITB мача, отново няма да е изненада, ако му дадат куфара, когато фаворит е друг човек).

Участието на Кейн е под въпрос след като дебютиращите Wyatt Family попремазаха главицата му в последния RAW. Така или мачът ще остане с шестима участници (дано) или Кейн ще бъде сменен с някого. Предположенията сочат Bray Wyatt. Аматьорчето-буукърче в мен обаче крещи ли, крещи "ЛЕСНЪР! ЛЕСНЪР! ЛЕСНЪР!". Схващате ми идеята - Леснър е изненадващ участник в мача, който да попречи на Пънк да спечели, а защо не и да грабне куфара. Единственият проблем с този вариант е, че WWE почти няма как да вкарат Леснър в PPV мач без да са го рекламирали преди това. Но това бих направил аз. Което ме подсеща - няколко Guest Booker поста скоро?

На другия MITB мач какво да му коментирам? Казах вече - наблъскан е с midcard-ъри. В общи линии е все тая кой ще вземе куфара, ако веднага след това не го дръпнат рязко нагоре. За момента само Barrett е човекът, който вече няма какво да прави в midcard-а, но с него май вече си изпуснаха шанса и може и да е късно да го правят световен шампион. И все пак бих дал победата на него. Другите имат още какво да правят или около midcard титлите (Ambrose, Fandango) или в отборната дивизия (Rhodes Scholars, WeThePeople). Та прогнозиран победител (и най-добър вариант за такъв) - Уейд Барет.

ЖОНСИНАСААААКС! ЖОНСИНАСАААААКС!

Колко пъти от 2005-та насам сме гледали Сина като WWE шампион, който защитава титлата си срещу някой monster heel? Да видим... сещам се за Умага, The Great Khali, Big Show, донякъде Батиста. Стопроцентово изпускам някой. Това лято пък след две победи над Ryback, WWE повтарят тази схема, само че с Марк Хенри. ОК, сегментът с "пенсионирането" на Хенри беше качествена телевизия, признавам. Страхотна актьорска игра от негова страна. Ако не бях чел спойлери, щях да се вържа. След това какво направиха? Накараха ги да враждуват "задочно". Аман от задочни вражди и то за титли. Нещата стоят така - ако наистина Браян има шанс да се бие за титлата на "SummerSlam", нека Сина победи Хенри. Ох, чак ме заболяха пръстите като написах "нека Сина победи"... Whatevs. При другия вариант, ако няма Браян да получи заслужения си пуш, нека Хенри вземе титлата. Ей така, просто Сина да не е шампион. Въпреки всичко по-вероятно е почти неактивния (забелязвате ли колко TV мачове има тази година?) WWE шампион да си запази титлата. Ако Браян ще му я вземе още следващия месец - нека.

ДРУГИТЕ МАЧОВЕ

Казах, че AJ и Кейтлин трябва да враждуват цяло лято. Весели сегменти, силен мач на "Payback", който предполагам, че ще се повтори и тук. I dig crazy chicks. За Дел Рио и Зиглър не ми дреме. Няма как да ми дреме за WHW титлата, когато Дел Рио е замесен. Ужасно скучен тип и дори това, че тук-там някой мач му се получава, не може да ме накара да се интересувам от враждите му. Дори Зиглър не помага. Предполагам, че ще измислят някой слаб DQ, count-out или нещо подобно за финал, за да можем да им се "насладим" и на "SummerSlam". Има шанс и AJ да прецака Долф, защото heel-face двойките са нещо твърде сложно за средния WWE фен и според компанията не трябва да ги има. *въздъхвам* Дел Рио запазва. Същото важи и за плашещо нехаризматичния Къртис Аксел. Не знам дали сте видяли, но има мач с Миз за ИК титлата. Не, че на някой му пука. По-важен мач е този за отборните титли и щеше да е от полза както за The Shield, така и за The Usos, този мач да е в самото PPV, а не в preshow-то му, но как да е... И Shield запазват.

Остана да кажа нещо за Джерико и Райбак. Ами... можехме да минем и без него. Така и така ни го натресоха обаче, поне да го бяха билднали като хората. Дори бях забравил, че ще има такъв мач. Победа за Райбак е повече от логична - има да наваксва след тооооолкова много загуби, а пък и Джерико след PPV-то изчезва на турне. Не знам кой вариант ми допада повече - Райбак да бъде спасен от образа си на ревяща кучка и да премаже Джерико, уж контузвайки го, или просто да го бие, а на следващата вечер в RAW The Wyatt Family да "контузят" още един бивш световен шампион.

ЗА ФИНАЛ...

PPV-то е в неделя срещу понеделник от 03:00. Не, че щом сте стигнали дотук не знаете. Приятно гледане на тези, които ще му дадат шанс. Ако съм сред тях и се почувствам вдъхновен (т.е. AJ и Мис Бицара си скъсат някоя друга дреха), може и ревю да напиша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...