Ритник в главата: Малко размишления за WWE в момента и SummerSlam 2013

РЕСЛИИИИИНГ!!! Трябва да се пише за нещо. Колкото да си разработя пръстите, не, че съм се трогнал толкова от случващото се в WWE. Попреглеждам шоутата (но почивката официално си върви, тъй като не се натоварвам), скипвайки малоумията и по-голямата част от мачовете, особено когато са без какъвто и да е смисъл, набутани в шоуто ей така, колкото да има. За пример: последния RAW.

Но хубавото е, че второто най-голямо PPV за годината - SummerSlam 2013 идва и след цял един месец на удачно развитие на истории, WWE са на път да изпуснат топката. Чета спойлери тук и там, но на вас няма да ви спойлвам нищо, защото няма и какво толкова да се спойлва. Там е проблемът - не се случват много неща.

Да видим главните истории...

*drumroll*
ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ!

... Това пък откъде...? Както и да е. Та за наистина главни истории в WWE в момента можем да посочим три - John Cena vs. Daniel Bryan, CM Punk vs. Brock Lesnar и цялата неразбория между членовете на семейство МакМеън и борбата им за власт. Първите две на хартия звучат много добре. Браян да се бие за най-важната титла на второто по важност PPV срещу най-голямата звезда е истинско признание, което напълно отговаря на страхотните и супер позитивни реакции, които публиката му дава. Чак е кеф да гледаш как хората вдигат ръце и скандират "YES! YES! YES!" при всяка негова поява. За някогашно ROH фенче като мен е странно, защото Bryan Danielson (както се наричаше преди WWE да му врътнат именцето) никога не е бил сред фаворитите ми и не е показвал признаци за такава харизма и артистичен талант. Все пак се радвам за него. Проблемите в момента са два:

1. Опитват се да градят история около него така, сякаш Сина е героят, който му дава шанс за златото, който го пази от лошите (Райбак), с който са си първи дружки. Т.е. отново я няма "враждата". Няма злоба, няма омраза, няма агресия и сблъсъци между двамата, които да вкарат човек още по-надълбоко в историята и да покажат колко ценна и желана е титлата. Писнало ми е от вражди между фейсове, в които те едва ли не се държат като любовници или поне като най-добри приятели, вместо да се трепят (макар и наужким) и да кървят във всяко шоу. Но така ще е, когато Сина е замесен...

2. Ранди Ортън и китното му куфарче. Нямам никакъв проблем с победата на Ортън на MITB и куфарът в ръцете му. Той определено се нуждаеше от нещо, което да го направи интересен. Проблемът обаче е в това да не би глупаците от WWE да провалят един възможно велик момент (ала спечелването на титлата от Пънк през 2011-та), като след евентуална победа на Браян, Пепелянчо излезе, кашира куфара и вземе титлата. Да става шампион, ОК, ама да не е на SummerSlam след победа на Браян.

Daniel Bryan в неговите ROH години. Значи... гледам тази снимка и се опитвам да си обясня как е възможно този човек да е в главния мач на SummerSlam срещу Сина. Не, че е лошо! Просто ми е трудно да осъзная как се стигна дотук :D Ако не друго, поне е повод за оптимизъм, че всичко в този живот е възможно.

Толкова тук. Колкото до CM Punk vs. Brock Lesnar - един от малкото dream мачове, за които се сещам при затваряне на очите си. Проблемът отново са редките появи на Леснър, които сериозно вредят на развитието на историята. Все ми се струва, че WWE могат по-умело да извъртат тези липси, а и по-сериозно да се възползват от появите му, а те упорито, в билда на 4-ти пореден мач (за година и три месеца, LOL), не го правят. Но пък съм надъхан. Най-малкото това е история с години градеж, благодарение на това, че Пънк срещу Леснър е просто глава от една по-голяма вражда, която може да определим като Пънк срещу всичко свързано с Хеймън. Вражда, която може да продължи с месеци. Punk vs. Axel, Punk vs. Lesnar 1, Punk vs. Big Show, Punk vs. RVD, Punk vs. Lesnar 2. Буквално могат да го мотаят до WrestleMania, а ако го направят и както трябва изобщо няма да се оплаквам. Сега обаче се фокусираме на SummerSlam. Много ми е интересно как точно ще "изглежда" мача между двамата - дали ще има повече stiff (твърди, по-истински удари с повече контакт) и MMA елементи, дали ще разчитат на обикновената формула за кеч-мач. Абе, интересно ми е какво ще се получи и искам да го видя.

Третата голяма история е тази, в която Винс уволнява и назначава генерални мениджъри тук и там, докато постоянно спори за това и за една камара други работи със зет си (и негов евентуален наследник в компанията) Triple H, докато Стефани МакМеън-Хелмсли не само, че не взима страната нито на баща си, нито на съпруга си, но дори се опитва да налага своята воля. Не е лошо всъщност, макар че само след няколко сегмента на тази тематика и това "надиграване" между тримата вече ми поомръзна и искам да видя нещо по-различно. Следващата глава от историята, ако мога така да се изразя. Слуховете обаче са, че ще се проточи до Мания. А наистина забавните, да не кажа нелепи слухове са, че там ще видим HHH vs. Steve Austin като край на тази история. Аз се бъзикам, но представяте ли си да се окаже истина?!? Ебати, все едно сме 2001-ва... В лошия смисъл.

А сега за другите, по-маловажните истории...

ПО-МАЛОВАЖНИТЕ ИСТОРИИИИИ!
*badumtssss*

Сериозно?!? Както и да е. Отново. Тук са основните ми притеснения. Да започнем с Долф ЗиглЕр, който така грубо загуби световната си титла и бе изкаран от картинката около нея заради какво? Заради вражда с бившето си гадже и доскорошния си бодигард. ОК, харесвам AJ. Всъщност харесвам AJ много. I dig crazy chicks. Просто историите с това как тя изтрещява след раздяла с всяко едно от гаджетата си и почва да му вгорчава живота, взеха да ми идват малко в повече. Намеците за връзка между нея и Big E Langston (Small E Shоrtston? Тя ще каже) пък даже ми идват малко противни. Жалко за Зиглър и дано всичко това не доведе до PPV мач с Big Е, a поне до нещо по-разчупено - примерно Ziggler/Kaitlyn vs. Big E/AJ. След което да приключват с тази история и Зиглър да се захваща с нещо значимо. Като например световната титла.

В момента там имаме кого? Ola, amigoooo! Баче ви Аллллберрррто Дел Рррррио. Трибуквен за него. Имам чувството, че му дават световната титла просто защото не знаят какво да го правят. Нещо подобно на Кофи и интерконтиненталната/щатската. Като казах Кофи - и този мизерник ще се върне скоро. Жал ми е за Аксел/Амброуз. Дано не! ДАНО НЕ! Но да се върне на Дел Рио - ужасно скучен ми е като световен шампион и вече втора седмица няма претендент за SummerSlam, нито дори някой, който да има изгледи да стане такъв. Никакъв намек. Нищо! Мачът Cody Rhodes vs. Damien Sandow (който е почти сигурен според мен) ще има повече build от мача за световната титла. DAFAAAAQ?!? Жалко, че Сендау не е готов, иначе щях твърдо да стоя зад това да кашира куфарчето си и да ни отърве от Дел Рио. Все пак за момента възможните варианти за претенденти за титлата са няколко. Изреждам ги от най-добрия към най-лошия - Randy Orton, Christian, Rob Van Dam, Sheamus. Така ги виждам нещата. Ортън е най-добър, просто защото това хем ще помогне на световната титла, хем ще го държи далеч от WWE титлата и Браян, в случай на негова победа.

В момента в WWE на почит са триотата, не отборите, което честно казано е малко странно. Познатото ни трио - The Shield, се окичи с две титли - отборната и US титлата. Някои хора са на мнение, че от вражди с топ-лицата на компанията да идеш на вражди с The Usos и други подобни е стъпка надолу. Не съм напълно съгласен, защото просто не останаха големи звезди, които The Shield да пребият, а и цялата тази схема взе да се изтърква. Мисля, че като шампиони са по-полезни, защото помагат да се привлече внимание към определени midcarder-и. С The Usos се получава, щом не само гледах мач на самоанците, но и го харесах (този за отборнит титли срещу Ролинс и Рейнс на MITB). Надявам се обаче в борбата за отборното злато да се намесят и The Real Americans (Swagger/Cesaro) и както бе намекнато на MITB да видим троен мач за отборните титли на SummerSlam. Това оставя Марк Хенри да се бие с Амброуз за щатската титла, което... някак не ми е интересно. Друг вариант е Big Show/Henry срещу Ролинс и Рейнс за титлите, но това "завръщане" на г-н Грамадата нещо се позабави.

Уаят Фемили пък започнаха ударно, но тази седмица (поне за момента) са леко в сянка. Намеците за вражда с Кейн не означават реално вражда с Кейн. Едва след като той се появи ще можем да видим ще мръдне ли тази история нанякъде или не. Надявах се на Wyatt Family vs. Brothers of Destruction мач, който рязко щеше да дръпне новобранците нагоре, но май ще ни се размине. А и защо да ползваш супер контузения Undertaker на PPV, на което вече имаш два големи мача като Cena/Bryan и Lesnar/Punk?

Всичко останало в момента е мъгла. Не е ясно какво ще прави IC шампиона Къртис Аксел. Не е сигурно в какви вражди ще са замесени (и дали изобщо ще имат такива) Шеймъс, Ортън, Роб Ван Дам, Крисчън, Уейд Барет, Райбак. И това е кофти. Все още има време (мисля, че около 3 седмици) нещата да се наредят, но не съм огромен оптимист за undercard-a, а с такива главни мачове SummerSlam има потенциала да е по-голям и от Манията.

Хм, начесах си крастата за писане за кеч. Може и да съм зарадвал някого, пък и е някакво разнообразие сред милионите постове за неща, свързани с комикси. С кеч марковете/смарковете ще се видим след няколко седмици, покрай превюто за вече да се надяваме добре изградения SummerSlam 2013. Хайде, със здраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...