Новини за филми по комикси: постери и инфо за "X-Men: Days of Future Past", защо няма да видим Спайди в Avengers филм, други.

Вторият пост с новини от Comic-Con 2013 е тук. В седмицата на премиерата на "The Wolverine" сме, така че започваме със следващия X-Men филм...

ПОСТЕРИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА "X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST"

На панела на 20th Century Fox, веднага след представянето на "The Wolverine" (чието ревю може да прочетете тук), към Хю Джакмън са се присъединили режисьорът Браян Сингър и целият актьорски състав на "X-Men: Days of Future Past". Били са показани кадри от филма, в които Професор X (Патрик Стюарт) и Магнито (Иън Маккелън) искат от Върколака (Хю Джакмън) да отиде в миналото и да убеди техните млади Аз (Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендър) да променят действията си, за да избегнат започването на война между хората и мутантите. Проблемът е, че те не са толкова лесни за убеждаване. Били са показани още няколко сцени (снимките на филма все още не са приключили, все пак), но нищо по-детайлно, което да си струва преразказването.

Потвърдено е, че Peter Dinklage (всеобщият любимец Тирион от "Game of Thrones") ще е ролята на Bolivar Trask, човекът, създал гигантските роботи Сентинели, чиято цел е намиране и унищожението на мутанти. Потвърдено е също, че за разлика от "First Class", тук Дженифър Лорънс ("Игрите на глада") е гола под покриващия цялото й тяло грим на Мистик. Палци горе! Нищо, че е синя!

Иначе ето два супер хитри като идея и добри като изпълнение постери за предстоящия филм, на които са преплетени лицата на двойките актьори, играещи старите и младите версии на Магнито и професор X: Предполагам, че съвсем скоро ще получим някакъв тийзър-трейлър, който може да съдържа част от видяното на ComicCon. "X-Men: Days of Future Past" ще се появи по кината през 2014-та.

ФАНТАЗИИТЕ НА ТОЗИ И ОНЗИ ОТНОСНО "THE AVENGERS" И SPIDER-MAN В ЕДИН ФИЛМ

Един от най-честите въпроси, които незапознатите с комикси мои приятели ми задават, е защо Спайдър-мен не беше част от "The Avengers" и има ли шанс да се появи в някое от продълженията на филма. Всеки път подробно обяснявам и на тях, сега ще обясня и на всички вас, които сигурно се чудят:

1. Проблемът с лиценза за филмиране. Marvel, докато още не се занимаваха с филми, продаваха правата за филмиране на комиксите си на други студия. Сега, когато те самите имат студио и правят филми, това е сериозен проблем, защото не могат да правят филми за някои от най-известните си герои. Филми за Spider-Man могат да правят Sony. Филми за X-Men и всякакви други мутанти пък могат да правят Fox. Marvel могат да филмират повечето от останалите си герои (както и правят). Т.е. за да се появи Spider-man в някое от продълженията на "The Avengers" е необходима договорка между Sony и Marvel. Всичко опира до пари, да, и честно казано шансовете не ми се струват големи.

2. В комиксите Spider-Man май никога не е бил сред най-основните членове на The Avengers, макар че доскоро също беше в редиците им. Там фокусът винаги е падал върху Iron Man, Captain America, Thor и няколко други. Логиката е такава, че Спайдър-мен "продава" и сам, било то комикс или филм, така че не е особено нужен в "The Avengers". Защо Sony да позволят на Marvel да го включат в техен филм, в който най-вероятно пак ще го играе Андрю Гарфийлд, като може да ползват същия този Гарфийлд да заснеме 1-2 продължения на "The Amazing Spider-Man" през това време.

Накратко: всичко опира до пари, драги читатели. Надежда обаче винаги има, а и не само редовия филмов зрител (а не комикс-нърд като мен) има желание да види нещо подобно. За какво говоря? Първо, преди няколко дни/седмици Хю Джакмън сподели, че е говорил с човекът от Marvel, отговарящ за цялата работа с филмовите лицензи, възможно ли е "The Avengers" и "X-Men" да са част от един и същ филм. Отговорът е бил, че шансовете не са големи, но не е невъзможно. Второ, Андрю Гарфийлд (Spider-Man) заяви, че иска да види своя герой и The Avengers на едно място. Не, че някой го пита. Не, сериозно, бъдете сигурни, че студията не се интересуват от мнението на актьорите, освен може би най-големите звезди, но пък те не са толкова загрижени (визирам Робърт Дауни-младши, примерно). И трето, на въпрос кои герои би искал да вмъкне в "The Avengers" филм, ако можеше, режисьорът Joss Whedon е отговорил "Spider-Man, Wolverine, Luke Cage". Като е допълнил, че това би го побъркало, защото в сценария ще трябва да пише за 20 героя...

Та така. Актьори и режисьори имат своите надежди, били те фенски или просто наивни. Всичко обаче опира до студията. И до пари. "The Avengers", "The Amazing Spider-Man" и "X-Men" франчайзите имат планирани филми в себе си за следващите поне 2 години, така че скоро не очаквайте нещо, което да ги комбинира в едно.

АГЕНТ МАРИЯ ХИЛ ЩЕ СЕ ПОЯВИ В НЯКОЛКО ЕПИЗОДА НА СЕРИАЛА "AGENTS OF S.H.I.E.L.D."

Колби Съмърс (Робин от "How I met your mother") ще се появи в пилотния епизод на сериала "Агенти на Щ.И.Т." (свободен превод, хохо), както и още няколко пъти по време на първия му сезон. Тя ще изиграе същата роля, която изигра и в "The Avengers" - агент Мария Хил, дясната ръка на Ник Фюри. Новината е доста добра, тъй като дава оооще малко блясък на сериал, който ще се нуждае от такъв при липсата на някой от вече популярните супер-герои (че и на самия Самюел Джаксън в ролята на Фюри). Съмърс тази година ще снима последният сезон на "Как се запозна с майка ви" и не е ясно дали при евентуален втори сезон на "Agents of S.H.I.E.L.D." би станала част от редовния каст на сериала.


В друга кратка информация на тема "сериали на Marvel" - изглежда Гилермо Дел Торо (режисьорът на "Огненият пръстен" и "Хелбой") е имал интерес за създаването на сериал за Хълк. Разговори с Marvel обаче не са водени от месеци, а около Comic-Con излезе информацията, че за момента този проект е "на пауза" и се изчаква подходящото време за него. Подобен сериал ще привлича зрители много по-лесно, но необходимостта от адски много ефекти (все пак говорим за Хълк) ще го направи ужасно скъп. Говорим за нещо, което да струва повече пари за епизод дори от "Game of Thrones". Другият вариант е да се фокусира върху Брус Банър и той рядко да се превръща в зеленото чудовище, но този вариант доста по-трудно ще бъде направен... как да се изразя... успешен.

ПРЕДСТОЯЩ ФИЛМ ЗА X-FORCE

X-Force са екип от мутанти, подобно на X-Men. Да, между другото, X-Men се използва за някак най-общо означение на всички мутанти в Marvel вселената, но всъщност е официалното име на екипа на Професор X. Но да се върнем на X-Force. От Fox изглежда са решили да се възползват максимално от правата си за филмиране на филми с мутанти (както съм споменал по-горе) и планират нов такъв. X-Force е тим, съставен от по-неизвестни мутанти и все още не е ясно кои точно ще бъдат членовете на екипа, тъй като на Comic-Con сценаристът на филма (знам, че не ви пука как се казва) е споменал, че са готови едва 20 страници от черновата на сценария. Сред по-популярните членове на екипа обаче са Cable (син на Скот Самърс, по-познат ви като Циклоп) и Deadpool. Раян Рейнолдс от години напира за нов филм за Deadpool и може би това е най-доброто, което ще получи... ако изобщо Deadpool е вътре и ако изобщо вземат Рейнолдс за ролята.

Това е. Дано скоро не научаваме нищо... Писането на тези неща е изтощаващооо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...