Българинът Alexander Rusev дебютира в WWE

Този пост е за дебюта на Русев в WWE NXT в средата на 2013 г. За дебюта на сънародника ни в главния ростър на WWE Royal Rumble 2014 погледнете ТОЗИ пост.

Малко странно е, че няколко български новинарски сайта ме изпревариха с тази новина, но те не могат да се сравняват с познанията на вашия любим кеч-фен (да, отново визирам себе си). А за какво точно става дума?


Българинът Alexander Rusev (псевдоним, не истинско име) миналата седмица най-накрая дебютира в някое от телевизионните шоута на WWE. Става дума за "NXT", което е нещо като пробна територия за новоподписани кечисти, където се доизглажда техния стил и се изпробват измислените за тях образи. В шоуто от 22 август, Rusev имаше мач с бившия двукратен световен шампион Долф Зиглър (русия на снимката), който обаче загуби. Което няма никакво значение, тъй като това е кеч.

Някакъв добър човечец (не съм аз) е качил мача във vbox и благодарение на него може да го прегледате, ако имате интерес:


Да, не е нещо особено като мач, но и не трябва да бъде. Rusev е с образа на т.нар. monster heel чужденец, т.е. той е "лошия" и то от онези лоши, които мачкат противника си и го хвърлят наляво-надясно из ринга. По този параграф всичко е изпълнено на ниво, а постоянното крещене и говорене на български (като чух "Казах ли ти, че България мачка, уе!", откачих :D) допълва образа му много добре. Дебют, макар и със загуба, срещу човек като Зиглър е нещо по-специално, имайки предвид, че повечето хора с подобен образ дебютират срещу някакви безименни местни кечисти.

Тук трябва да направим пауза: да, знам, че кечът не е "истински" :D Все ще се намери някой от четящите, който да повдигне въпроса. И е крайно време да се изясним: кечът не е спорт, а развлекателно шоу. Да, със сценарий (любима дума на всички зрели, високоинтелигентни негови противници), също като сериалите, които гледате. Там също не се бият наистина, нали? Кечът разказва история, която завършва с мач. Това е. Развлекателно шоу, не спорт. Стига глупави коментари, моля ви. Мерси.

От тази гледна точка много хора биха задали въпроса "Е, и какво като този е станал кечист?". Ами като за начало - не е лесно. В света има стотици млади и стари мъже и жени, които се опитват да изкарват прехраната си с pro-wrestling. Всички те знаят, че истинският успех е работата в WWE. Успех, който нашият сънародник вече е постигнал. Как ще продължи кариерата му зависи от много фактори, но е успял да направи нещо, което много други не могат и за което още повече фенове в един или друг момент са мечтали. Ако не друго, поне е хубаво човек да се радва за българин, който е сбъднал своя мечта.

Какво следва за Rusev? Във вече записаните четири NXT шоута за месец септември той има три появи, две от които са мачове с негово участие. След известно време, ако от компанията са доволни от работата му и сметнат, че образът му работи (т.е. ангажира вниманието на феновете по един или друг начин), той ще се озове в главните шоута - RAW и Smackdown. И тогава, да се надяваме, че като повечето monster heel-ове ще започне своя път на разруха със Сина :D

NXT не можете да откриете по българските торент тракери, тъй като още през април нашенските ъплоудъри са спрели да го качват. Дано сега се намери някой родолюбив кеч-фен, който да го прави оттук насетне, ако ли не - мачовете на Русев най-вероятно отново ще намират място във vbox. Лично аз му стискам палци и му желая много успешна кариера и никакви контузии.

И само за протокола - много преди Зиглър, друг изключително харизматичен индивид (да, аз) имаше конфронтация с Rusev, която за моя и ваша радост не завърши с мач. Ще го приемем за равенство. Другите замесени лица (мачът беше с handicap) са с blur-нати лица, защото така е редно :D


"КАЗАХ ЛИ ТИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МАЧКА, УЕ?"

YES! :D

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...