Новини за филми по комикси: Джеймс Спейдър ще играе Ултрон в Avengers 2; Вин Дизел с "роля" в "Guardians of the Galaxy"; Хайзенбърг ли ще е новия Лекс Лутър?

Вече седмица целият свят се гневи, бунтува и трепери не заради възможния международен военен конфликт в Сирия, а заради това, че Бен Афлек бе избран за ролята на Батман в продължението на "Man of Steel". Съвременният човек и неговите приоритети! Афлек обаче не е единственото интересно нещо около комикс-филмите в последно време, така че за пореден път е мое задължение и удоволствие да ви запозная с някои новини и слухове, които може да са ви се изплъзнали.

ДЖЕЙМС СПЕЙДЪР ЩЕ ИГРАЕ ЗЛОДЕЯ ULTRON В "THE AVENGERS: AGE OF ULTRON"

Това е една от двете големи кастинг-новини от Marvel тази седмица, която обаче не привлече такова внимание и не предизвика такава истерия като тази за Афлек. Джеймс Спейдър (James Spader) най-вероятно ви е познат от сериала "Адвокатите от Бостън" (Boston Legal), а също така може да сте го гледали и в култовата научна-фантастика "Старгейт" с Кърт Ръсел. Изборът, лично според мен, е наистина добър, защото определено мога да си представя как Спейдър играе безчувствен робот, искащ да унищожи човечеството. Който е гледал "Адвокатите..", сигурно ме разбира...

Лика-прилика, indeed.

Въпросът тук е друг. Официалната новина гласи, че Спейдър ще играе Ултрон, а не, че ще го озвучава. Това може би означава, че във филма поне малко ще се отдалечат от обичайния за комиксите (и анимациите) изцяло роботизиран вид на Ултрон и може би ще му дадат и човешко лице. Предстои да разберем. Важното е, че Ултрон е много добър за следващ избор за злодей на Отмъстителите и с кастването на Спейдър нещата се нареждат дори още повече.

Припомням ви, че режисьорът Джос Уедън обяви, че няма да видим Локи в продължението на "Avengers", което ще се фокусира изцяло върху новия злодей. От няколко дни се носи един доста упорит слух и за това как ще бъде представено създаването на Ултрон във филма (в комиксите той е творение на Ханк Пим, който ще видим чак в "Ant-Man"), но го считам за спойлер, така че засега няма да ви го разкривам.

ВИН ДИЗЕЛ ЩЕ ОЗВУЧАВА GROOT В "GUARDIANS OF THE GALAXY"

Официално/неофициално Дизел призна - разговорите му с Marvel са довели до роля, макар и само като глас, в излизащия догодина "Guardians of the Galaxy". Той ще озвучава един от членовете на Пазителите - ходещото дърво (не се бъзикам) Groot. Доста хора из шарения интернет се шегуват колко подходящо е, че Дизел най-накрая ще играе дърво, при условие, че той си е такова по принцип, но пък аз не съм толкова злобен и просто съм доволен от новината. Ниският му, леко гърлен глас се връзва доста добре с подобен герой. Все още не е ясно кой ще озвучава другия нехуманоиден Пазител - Rocket Racoon (който е въоръжена и говореща миеща мечка, между другото). Има слух за Брадли Купър ("The Hangover"), но все още е само слух. (Update: сякаш предизвиках Marvel и няколко часа след публикуването на поста Купър бе потвърден като гласа на Rocket Racoon).

 Открийте разликите. Ха! Това е по-трудно от горното.

"Guardians of the Galaxy" излиза догодина и до момента има впечатляващ (и впечатляващо шарен) каст, който включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Баутиста (кечистът Батиста, да), Бенисио Дел Торо, Майкъл Рукър ("The Walking Dead") и др.

БЕН АФЛЕК ЗАСЛУЖАВА ШАНС

Ииии отново не вярвам, че го пиша, но май все повече се примирявам с идеята, че Бен Афлек ще бъде новия Батман. Решението вече е напревено, малко онлайн съпротива едва ли ще го промени, а и Warner Bros. нямат много време за рекастване, ако искат филмът наистина да излезе през лятото на 2015-та. Най-малкото Афлек заслужава шанс, пък ако се издъни - тогава ще го хулим.

През изминалата седмица, освен бурята от хейт, която се изсипа върху него, доста народ подкрепи избора му и му пожела успех. Вече споменатият Джос Уедън, някогашният Батман Майкъл Кийтън, че дори BFF-то на Афлек - Мат Деймън, който също така разсея шеговитите слухове, че щом Афлек е Батман, то той ще е Робин. Това поне е причина да си отдъхнем.

ДАЛИ БРАЯН КРАНСТЪН ЩЕ ИЗИГРАЕ ЛЕКС ЛУТЪР В ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА "MAN OF STEEL"?

Говорейки за задаващия се "Batman vs. Superman" (харесвам това заглавие, дано е такова) филм, трябва да обърнем внимание на един доста упорит слух, който се носи от доста време, но тази седмица бе допълнително позасилен. Става дума за възможността в този филм актьорът Браян Кранстън (Walter White/Heisenberg във великия сериал "Breaking Bad") да изиграе ролята на архизлодея на Супермен - Лекс Лутър (Lex Luthor). 

HE IS THE DANGER!

Ако това стане реалност (все още не е потвърдено, така че не възлагайте големи надежди), Кранстън най-вероятно ще изиграе ролята в поне няколко филма от планираната DC вселена. Самият той преди известно време заяви, че е отворен към идеята и ще чака обаждане (от WB), така че нищо чудно наистина да го видим в тази роля. Warner Bros. определено се нуждаят от някакво подобно кастинг решение, което ще зарадва феновете, вместо да ги разедини и озлоби, както се случи с това за Афлек. Представяте ли си Лекс Лутър, който сам си произвежда криптонита? Жална ти майка, Хенри Кевил.
-----

Пропускаме няколко други дребни неща, които може би ще намерят място в следващия пост. Дотогава може да си припомните ревютата за "Man of Steel" и "The Wolverine", които предполагам, че скоро ще можете да изгледате с добро качество и в домашна атмосфера, в случай, че сте ги пропуснали на кино.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Реквием за един феномен (WrestleMania 33)

Комикси: "Batman: Europa"

Пушът на Джиндър Махал... и парите на един милиард потенциални фенове