Новини за филми по комикси: Джеймс Спейдър ще играе Ултрон в Avengers 2; Вин Дизел с "роля" в "Guardians of the Galaxy"; Хайзенбърг ли ще е новия Лекс Лутър?

Вече седмица целият свят се гневи, бунтува и трепери не заради възможния международен военен конфликт в Сирия, а заради това, че Бен Афлек бе избран за ролята на Батман в продължението на "Man of Steel". Съвременният човек и неговите приоритети! Афлек обаче не е единственото интересно нещо около комикс-филмите в последно време, така че за пореден път е мое задължение и удоволствие да ви запозная с някои новини и слухове, които може да са ви се изплъзнали.

ДЖЕЙМС СПЕЙДЪР ЩЕ ИГРАЕ ЗЛОДЕЯ ULTRON В "THE AVENGERS: AGE OF ULTRON"

Това е една от двете големи кастинг-новини от Marvel тази седмица, която обаче не привлече такова внимание и не предизвика такава истерия като тази за Афлек. Джеймс Спейдър (James Spader) най-вероятно ви е познат от сериала "Адвокатите от Бостън" (Boston Legal), а също така може да сте го гледали и в култовата научна-фантастика "Старгейт" с Кърт Ръсел. Изборът, лично според мен, е наистина добър, защото определено мога да си представя как Спейдър играе безчувствен робот, искащ да унищожи човечеството. Който е гледал "Адвокатите..", сигурно ме разбира...

Лика-прилика, indeed.

Въпросът тук е друг. Официалната новина гласи, че Спейдър ще играе Ултрон, а не, че ще го озвучава. Това може би означава, че във филма поне малко ще се отдалечат от обичайния за комиксите (и анимациите) изцяло роботизиран вид на Ултрон и може би ще му дадат и човешко лице. Предстои да разберем. Важното е, че Ултрон е много добър за следващ избор за злодей на Отмъстителите и с кастването на Спейдър нещата се нареждат дори още повече.

Припомням ви, че режисьорът Джос Уедън обяви, че няма да видим Локи в продължението на "Avengers", което ще се фокусира изцяло върху новия злодей. От няколко дни се носи един доста упорит слух и за това как ще бъде представено създаването на Ултрон във филма (в комиксите той е творение на Ханк Пим, който ще видим чак в "Ant-Man"), но го считам за спойлер, така че засега няма да ви го разкривам.

ВИН ДИЗЕЛ ЩЕ ОЗВУЧАВА GROOT В "GUARDIANS OF THE GALAXY"

Официално/неофициално Дизел призна - разговорите му с Marvel са довели до роля, макар и само като глас, в излизащия догодина "Guardians of the Galaxy". Той ще озвучава един от членовете на Пазителите - ходещото дърво (не се бъзикам) Groot. Доста хора из шарения интернет се шегуват колко подходящо е, че Дизел най-накрая ще играе дърво, при условие, че той си е такова по принцип, но пък аз не съм толкова злобен и просто съм доволен от новината. Ниският му, леко гърлен глас се връзва доста добре с подобен герой. Все още не е ясно кой ще озвучава другия нехуманоиден Пазител - Rocket Racoon (който е въоръжена и говореща миеща мечка, между другото). Има слух за Брадли Купър ("The Hangover"), но все още е само слух. (Update: сякаш предизвиках Marvel и няколко часа след публикуването на поста Купър бе потвърден като гласа на Rocket Racoon).

 Открийте разликите. Ха! Това е по-трудно от горното.

"Guardians of the Galaxy" излиза догодина и до момента има впечатляващ (и впечатляващо шарен) каст, който включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Баутиста (кечистът Батиста, да), Бенисио Дел Торо, Майкъл Рукър ("The Walking Dead") и др.

БЕН АФЛЕК ЗАСЛУЖАВА ШАНС

Ииии отново не вярвам, че го пиша, но май все повече се примирявам с идеята, че Бен Афлек ще бъде новия Батман. Решението вече е напревено, малко онлайн съпротива едва ли ще го промени, а и Warner Bros. нямат много време за рекастване, ако искат филмът наистина да излезе през лятото на 2015-та. Най-малкото Афлек заслужава шанс, пък ако се издъни - тогава ще го хулим.

През изминалата седмица, освен бурята от хейт, която се изсипа върху него, доста народ подкрепи избора му и му пожела успех. Вече споменатият Джос Уедън, някогашният Батман Майкъл Кийтън, че дори BFF-то на Афлек - Мат Деймън, който също така разсея шеговитите слухове, че щом Афлек е Батман, то той ще е Робин. Това поне е причина да си отдъхнем.

ДАЛИ БРАЯН КРАНСТЪН ЩЕ ИЗИГРАЕ ЛЕКС ЛУТЪР В ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА "MAN OF STEEL"?

Говорейки за задаващия се "Batman vs. Superman" (харесвам това заглавие, дано е такова) филм, трябва да обърнем внимание на един доста упорит слух, който се носи от доста време, но тази седмица бе допълнително позасилен. Става дума за възможността в този филм актьорът Браян Кранстън (Walter White/Heisenberg във великия сериал "Breaking Bad") да изиграе ролята на архизлодея на Супермен - Лекс Лутър (Lex Luthor). 

HE IS THE DANGER!

Ако това стане реалност (все още не е потвърдено, така че не възлагайте големи надежди), Кранстън най-вероятно ще изиграе ролята в поне няколко филма от планираната DC вселена. Самият той преди известно време заяви, че е отворен към идеята и ще чака обаждане (от WB), така че нищо чудно наистина да го видим в тази роля. Warner Bros. определено се нуждаят от някакво подобно кастинг решение, което ще зарадва феновете, вместо да ги разедини и озлоби, както се случи с това за Афлек. Представяте ли си Лекс Лутър, който сам си произвежда криптонита? Жална ти майка, Хенри Кевил.
-----

Пропускаме няколко други дребни неща, които може би ще намерят място в следващия пост. Дотогава може да си припомните ревютата за "Man of Steel" и "The Wolverine", които предполагам, че скоро ще можете да изгледате с добро качество и в домашна атмосфера, в случай, че сте ги пропуснали на кино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...