"Diablo III: Reaper of Souls" - първият експанжън бе официално обявен!


Тази сутрин (21.08) на Gamescom 2013, Blizzard официално обявиха първия expansion set за своята игра "Diablo III". Той ще носи името "Reaper of Souls" и освен, че ще добави редица нови благинки към играта, също така ще се опита да оправи множество от нещата, които провокираха геймърското недоволство, когато оригиналната игра излезе през миналата година.

Веднага ви предлагам официалният opening cinematic за expansion-а, който в типичен Blizzard стил, е почти перфектен:Какво е новото в "Reaper of Souls"?

  • Нов, по-мрачен Act. Действието в него ще се развива в Westmarch, което би трябвало да означава, че ще гони най-познатата ни (и най-обичана) Diablo-атмосфера.
  • Нов class - The Crusader. "Кръстоносецът" в общи линии май е модифициран Paladin, така че феновете му могат да ликуват.
  • По-малко, но по-качествен loot. Т.е. ще падат по-малко като брой, но по-добри (да, бе) предмети. Loot-ът до ден днешен продължава да е основен проблем за много от най-зарибените играчи, но е факт, че дразни дори мен, с моите има няма 150-ина (трябва да проверя) часа игра.
  • Подобрен end-game. Другото оплакване, свързано с D3 беше, че в един определен момент ти писва да играеш, вече няма какво да те задържа пред монитора. И тук съм съгласен. От Blizzard обещават промяна в тази насока и "неща за правене" дори след минаването на новия Act.
  • Нов злодей - Malthael, Angel of Death. Бившият архангел на мъдростта. Де факто не сме го виждали досега, защото според lore-a е изчезнал веднага след разрушаването на The Worldstone в края на "Lord of Destruction". През това време изглежда е намерил ново нещо, на което да е Архангел и плановете му изглежда включват The Black Soulstone.
  • Нови изроди. Нормално.
  • Подобрения в Paragon системата. В която лично аз не виждам смисъл, но ОК...

That's it. Ето ви и едно псевдо-геймплей видео, за да добиете представа за вида на новия Act. За дата на излизане няма да си говорим, това са Blizzard, но имайки предвид, че го обявяват сега, лятото на 2014-та ми изглежда напълно реална възможност за поява на expansion-a. Не вярвам да го бавят повече. След като обаче минахме сухото инфо, време е да... не, няма да пиша мръсотии. Време е за...

БОЖЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ

Well, сетиха се. Трябваше хиляди, хиляди хора да реват за стотици неща, да станат промени в екипа и т.н., за да се стигне до expansion. Ако бяха побързали и се бе появил по-рано, може би щетите щяха да са по-малки, не знам. "Reaper of Souls" наистина обещава да оправи доста неща, за които феновете мрънкаха, но носи в себе си едно такова... неприятно усещане.

Какво имам предвид? Да започнем от Malthael. Предполагам, че става за злодей, все пак е Архангел, а след D3 тяхното евентуално избиване бе неизбежно. Въпросът е, че доста от персонажите на Diablo 3, някои доста по-подходящи за expansion-а, остават в неизвестност, което значи какво? Още expansion-и! Наистина започвам да не харесвам тази Blizzard политика, но това е въпрос за друг разговор.

Другото ми притеснение е отново свързано с историята. За мен историята е важна, а когато става въпрос за Blizzard винаги подхождам с големи очаквания, защото са добри в това, което правят/пишат. Diablo 3 обаче даде основа за притеснения и все още ги имам. Искам нещо по-разчупено от expansion-a, а не отново предателство, предателство, предателство.

Чудя се защо казах "искам" при условие, че нямам намерение да им давам още 100+ лева за expansion-a. По-скоро ще изчакам да видя оценки и мнението на други хора дали подобренията наистина са налице и дали наистина си струва човек да си купува expansion-a. Истината обаче е, че съм по-скоро доволен и дори леко въодушевен, въпреки че за компютърните игри вече почти няма място (и интерес) в живота ми. Но това е Diablo, все пак.

О, щях да забравя (това може да е спойлер за тези, които не са играли Diablo 3) - от cinematic-a става ясно, че The Black Soulstone е здрав, а Diablo си е вътре, както и предполагахме след края на оригиналната игра. Blizzard си оставят сериозна вратичка за четвърта игра, така че притесненията за край на серията или нещо от рода на "World of Sanctuary" отпадат. Въпреки че за второто не съм толкова сигурен...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...