WWE SummerSlam 2013 - Превю и прогнози

Дъ бигест парти ъф да самър, бро! (dance) Ноу чалга, ноу коври (сад-сад), ноу пейн - ноу гейн.

Да бе, за SummerSlam 2013 ще си говорим, който е утре, и чието превю се забави заради пословичния ми мързел и още по-пословичната ми липса на вдъхновение. Сега обаче сме (ние, всичките в главата му) във форма* и е време да обърнем поглед към второто по-важност, но първо като качество на карда и билд PPV за тази година - SummerSlam! Ей го на и самия кард:

- WWE Championship (Special Guest Referee Triple H): John Cena (c) vs. Daniel Bryan
- The Best vs. The Beast: CM Punk vs. Brock Lesnar
- World Heavyweight Championship: Alberto Del Rio (c) vs. Christian
- Ring of Fire Match: Kane vs. Bray Wyatt
- Cody Rhodes vs. Damien Sandow
- Big E Langston/AJ Lee vs. Dolph Ziggler/Kaitlyn
- Natalya vs. Brie Bella
- US Championship: Dean Ambrose (c) vs. Rob Van Dam

 Започваме, разбира се, с THE BEST VS. THE BEAST. Пънк и Леснър се изправят за пръв път един срещу друг след месец на лъкатушещ build. До един момент, най-вече заради прекалено малкото появи на Леснър, тази вражда приличаше по-скоро на някакъв епизод от по-голямата история "Пънк срещу Хеймън". Пънк трябваше да се занимава с Curtis Axel (логично) и Fandango (нелогично), вместо с основния си опонент за SummerSlam. Всичко обаче се промени след едно страхотно промо на Леснър и два побоя (обичам вражди, в които кечистите всъщност се бият, а не само си говорят - за справка се замислете за build-a на главния мач). Сега съм надъхан. Може би не максимално, но все пак. Ако успеят да открият някакъв синхрон помежду си, Пънк и Леснър могат да направят велик мач с вече съществуващия заряд помежду им. Естествено, ще крещя в подкрепа на Пънк. Не толкова заради маркски предпочитания, колкото поради факта, че той ще има огромна полза от подобна победа, за да се задържи там, където е. А след този мач Леснър едва ли ще го видим чак до WrestleMania.

След този огромен мач минаваме на мачове за титли, където искам да направя една забавна (и същевременно леко тъжна) съпоставка - мачът за US титлата, който дори няма да е PPV-то, а в безплатния kickoff по YouTube, ми е по-интересен от мача за световната титла (!!!). Едно промо от Shield, battle royal-a в RAW, завръщането на Big Show и мачът 3-на-3 от SMACKDOWN направиха за мен уж най-незначителния мач в карда по-интересен и, по-лошото, по-добре изграден от мача за световната титла между Дел Рио и Крисчън. Там просто не се случваше нищо. НИЩИЧКО! Дел Рио продължава да е плашещо скучен, а Крисчън е твърде ограничен от глупавият сценарий и лошата си форма, за да ни предложи онзи Captain Charisma, който винаги сме искали със световна титла. И ето така се получават странните неща - имам интерес към Амброус vs. RVD за US титлата, а Крисчън vs. Дел Рио ми е по-скоро meh. Смяна на световната титла щеше да пооправи нещата, но за съжаление май за пореден път ставаме свидетели на схемата да се намери на Дел Рио опонент, с който той просто да избута месеца като шампион.

Дори divas мачовете са по-изградени от проклетия мач за световната титла! Наталия и Бри Бела имат нещо като вражда от риалитито "Total Divas", изглежда, и заради високите рейтинги на шоуто ще трябва да ги гледаме в PPV мач, победителката, в който ще бъде определена на принципа "с кого спи". Бри Бела спи с Daniel Bryan, а отделно близначаката й спи със Сина, така че няма нужда дори да споменаваме плешивото канадско момче Тайсън Кидд... Победа за Бри, не, че някой го е грижа. Зиглър също се нуждае от това той и Кейтлин да победят Биг И Лангстън и AJ, за да може да приключи най-накрая историята с поредната любовна драма в живота на AJ и Долф да се върне по-високо в карда на SMACKDOWN. Това между другото е мачът на странните имена... Долф Зиглър?!? Ей Джей Лий?!? Биг И Лангстън?!? По дяволите, звучи като каст на порно-филм, ахахаха :D

Мидкардът също бе по-добре изграден от мача за световната титла (да, това ми е голям проблем). Damien Sandow задължително трябва да победи Коуди Роудс, защото ми е писнало от MITB победители, които губят ли, губят. Ring of Fire мача между Кейн и Bray Wyatt пък е всъщност Inferno мач, но с PG ограничения. Отново рингът ще е обграден от пламъци, но победата ще идва с туш или предаване, а не с подпалване на противника. Едно преминаване през пламъците от страна на другите двама от Wyatt Family ще е OMG момент, но едва ли ще го получим. Тук, въпреки че съм фен на Кейн, считам, че победа на Bray Wyatt е напълно заслужена с оглед на прекрасния му, свеж образ на реднек-пастор-психопат.

И стигаме до предполагаемия главен мач между Daniel Bryan и... а, Джон Сина! Ама, разбира се, че Джон Сина! Кой друг ще гледаме в мач за WWE титлата... Сина sucks, whatevs. Ясно е, че съм от хората, които искат чиста победа за Браян и той да отпразнува титлата качествено след това. Без намеси, без куфарчета, без МакМеъновци. Тази вражда можеше да ни предложи точно това и според мен в нея трябваше да се наблегне само на липсата на уважение между двамата. Последният им сегмент в RAW беше просто златен. Но не... WWE overbook-наха мача, пълнейки го с какво ли не.

Първо Ортън и неговото MITB куфарче. В момента опит за кеширане от негова страна изглежда неизбежен и в това ми е надеждата - надявам се, че WWE създадоха тези очаквания само и само, за да не ги изпълнят и Ортън няма да използва куфара си. Дано. Може да почака, а SummerSlam да е нощта на Браян. Второто неприятно нещо е забъркването на "враждата" между Винс МакМеън и ННН в мача за титлата. Това, че ННН бе направен специален съдия на мача леко преля чашата и по-скоро ще попречи на мача да е хубав. Най-много обаче се опасявам, и дано съм лош пророк, приятели, от някакъв вид screwjob. Например Браян печели, но ННН му прави Педигри и помага на Ортън да му вземе титлата. Ще е просто твърде много. Това трябва да е нощта на Браян, това трябва да е нощта, в която се създава нова звезда, а твърде много стари звезди бутат себе си и еготата си в неговия мач.

Големият проблем на един иначе доста приятно билднат SummerSlam е, че всичко може да иде по дяволите, ако мачовете не струват и/или са придружени от кофти booking решения. Но все пак е впечатляващо как WWE успяха да сглобят доста добър и интересен кард (по-добър от Мания, лично мнение) и то без дори да използват някои от важните си кечисти. Имайте готовност и за изненади. Няма да се учудя от някакво сърцераздирателно промо на Дерън Янг **, тъй като се опитват да го доят като козичка в последните няколко дни. Възможен е и мач между Mark Henry/Big Show срещу The Shield за отборните титли, но това по-скоро ще остане за "Night of Champions". Във всички случаи "SummerSlam 2013" е PPV, към което имам голям интерес, и може би дори ще го гледам на живо следващата нощ. Желая приятно гледане на всички и по-малко неприятни изненади!

* Това за "формата" бе малко преувеличено - написах цялото превю веднъж, не го харесах и го написах втори път. Сега вече мога да кажа, че съм във форма :D
** Darren Young е млад кечист, който преди ден-два се "изпусна" пред TMZ, че има различна сексуална ориентация и WWE в момента се скъсват да му обръщат внимание и да обясняват колко се гордеят с него. В общи линии се опитват да трупат точки на гърба на личния живот на свой служител. По-добре отколкото да му бяха теглили шута, разбира се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...