Новини за филми по комикси: Още един сериал от Marvel; The Sinister Six в бъдещ Spider-Man филм; "разширен" трейлър за "Thor 2"

Не само, че интересът ми към всичко комиксово е в лек застой, но и няма за какво толкова да се пише. След като Интернет полудя след новината, че Бен Афлек ще е Батман, студията изглежда са се поуплашили и не бързат с нови големи новини. Все пак, тъй като съм готин (oh, you didn't know?), ви подбрах няколко любопитни неща.

The Sinister Six с вероятна поява в следващ Spider-Man филм

Джейми Фокс, който ще играе злодея Електро в предстоящия "The Amazing Spider-Man 2", наскоро се "изпусна" в интервю, че е имало разговори между него и студиото за евентуално негово участие в продължение, в което да видим The Sinister Six. За всички, които не знаят: Sinister Six е група от врагове на Spider-Man, която през годините е имала изключително разнообразен състав. Това, което не се променя (както подсказва името), е броят им - шестима на брой, всеки желаещ унищожението на Паяка.

Слуховете за евентуална поява на групата в новите Spider-Man филми започнаха след като в Интернет се появи ето тази снимка от снимачната площадка на "The Amazing Spider-Man 2":

Ей такива снимки карат милиони нърдове по света да полудяват. Аз съм meh...

Логично е да предположим, че Sony също са започнали да възприемат метода на Disney/Marvel с бавното изграждане на събития за следващите филми чрез подобни малки намигвания. В първия филм видяхме The Lizard (който оцеля), във втория ще видим Electro и Rhino. Освен тях най-накрая ще се появи и Нормън Озбърн, който рано или късно трябва да се превърне в Зеления Гоблин. Така че макар и с малко мъки, докато дойде време за "The Amazing Spider-Man 4", може и да успеят да натрупат шестима горе-долу прилични злодеи, за да сглобят групата.

 Последната комикс-инкарнация на The Sinister Six, включваща Chameleon, Electro, Mysterio, умиращият Doctor Octopuss, Sandman и Rhino.

Самият Фокс не за първи път "разкрива" нещо подобно. Беше намекнал и за участието си като Електро във задаващия се втори филм, доста преди това да бъде официално обявено. Някой трябва да седне и поговори с това момче. Казах ви аз, че избирането му за тази роля е грешка.

Marvel и ABC обсъждат възможността за сериал "Agent Carter"

Интересът на Marvel към разширяване на тяхната кино вселена на телевизионния екран започва да впечатлява. На 24 септември започва сериалът "Agents of S.H.I.E.L.D.", в който ще видим завръщането на култовия агент Кълсън, но това изглежда не е достатъчно нито за Marvel, нито на телевизията ABC.

Те изглежда имат намерение да продължат сътрудничеството си със сериал с главен герой агент Пеги Картър. В случай, че не помните (аз първоначално не се сетих), Пеги Картър е голямата любов на Капитан Америка, която в "Captain America: The First Avenger" бе изиграна от Hailey Atwell. В DVD-то за "Iron Man 3" ще има one-shot (нещо като много кратък мини-филм) с името "Agent Carter", посветен на живота й след като Капитанът изчезва в ледовете за повече от 50 години.

Това изглежда е породило и интереса към създаването на сериал по темата, макар че не е ясно дали Атуел ще се завърне в ролята. Много хора ще попитат защо Marvel обръщат внимание на подобни второстепенни персонажи, пренебрегвайки дори по-неизвестните си супергерои. Причините, които аз виждам, са две: първо, всеки от неизвестните им супергерои рано или късно може да бъде използван за филм и да им изкара много повече пари; второ, много по-лесно и евтино е да снимаш сериал с обикновени хора/агенти, вместо със супергерои. Необходими са по-малко специални ефекти.

Нов, "разширен" трейлър за "Thor: The Dark World"

Не знам какво му е разширеното, но така го водят. В общи линии събира повечето сцени, които сме виждали в трейлърите досега. Но надъхва. Това ми стига.Оплакването ми? Да, понякога съм страхотно мрънкало и винаги намирам за какво да се оплача. В случая това е факта, че злодеят във филма - тъмният елф Малекит (Кристофър Екълстън), бива сериозно пренебрегван както в трейлърите, така и в промо материалите за филма. Нищо против голямата роля на Локи - колкото повече от него, толкова по-добре, но малко повече внимание на предполагаемия главен злодей в новия филм също щеше да е нещо хубаво, а и щеше предварително да запознае хората с него.

------

Отново напомням, че следващият вторник (24.09) е премиерата на новия сериал на Marvel "Agents of S.H.I.E.L.D.", който най-вероятно още на следващия ден ще можете да откриете в любимите си места за пиратстване. Дайте му шанс и стискайте палци този опит да е успешен, защото с успеха на "Arrow" по CW и евентуално на това шоу се отварят все повече възможности за нови комикс-базирани продукции по телевизията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...