Новини за филми по комикси: Още един сериал от Marvel; The Sinister Six в бъдещ Spider-Man филм; "разширен" трейлър за "Thor 2"

Не само, че интересът ми към всичко комиксово е в лек застой, но и няма за какво толкова да се пише. След като Интернет полудя след новината, че Бен Афлек ще е Батман, студията изглежда са се поуплашили и не бързат с нови големи новини. Все пак, тъй като съм готин (oh, you didn't know?), ви подбрах няколко любопитни неща.

The Sinister Six с вероятна поява в следващ Spider-Man филм

Джейми Фокс, който ще играе злодея Електро в предстоящия "The Amazing Spider-Man 2", наскоро се "изпусна" в интервю, че е имало разговори между него и студиото за евентуално негово участие в продължение, в което да видим The Sinister Six. За всички, които не знаят: Sinister Six е група от врагове на Spider-Man, която през годините е имала изключително разнообразен състав. Това, което не се променя (както подсказва името), е броят им - шестима на брой, всеки желаещ унищожението на Паяка.

Слуховете за евентуална поява на групата в новите Spider-Man филми започнаха след като в Интернет се появи ето тази снимка от снимачната площадка на "The Amazing Spider-Man 2":

Ей такива снимки карат милиони нърдове по света да полудяват. Аз съм meh...

Логично е да предположим, че Sony също са започнали да възприемат метода на Disney/Marvel с бавното изграждане на събития за следващите филми чрез подобни малки намигвания. В първия филм видяхме The Lizard (който оцеля), във втория ще видим Electro и Rhino. Освен тях най-накрая ще се появи и Нормън Озбърн, който рано или късно трябва да се превърне в Зеления Гоблин. Така че макар и с малко мъки, докато дойде време за "The Amazing Spider-Man 4", може и да успеят да натрупат шестима горе-долу прилични злодеи, за да сглобят групата.

 Последната комикс-инкарнация на The Sinister Six, включваща Chameleon, Electro, Mysterio, умиращият Doctor Octopuss, Sandman и Rhino.

Самият Фокс не за първи път "разкрива" нещо подобно. Беше намекнал и за участието си като Електро във задаващия се втори филм, доста преди това да бъде официално обявено. Някой трябва да седне и поговори с това момче. Казах ви аз, че избирането му за тази роля е грешка.

Marvel и ABC обсъждат възможността за сериал "Agent Carter"

Интересът на Marvel към разширяване на тяхната кино вселена на телевизионния екран започва да впечатлява. На 24 септември започва сериалът "Agents of S.H.I.E.L.D.", в който ще видим завръщането на култовия агент Кълсън, но това изглежда не е достатъчно нито за Marvel, нито на телевизията ABC.

Те изглежда имат намерение да продължат сътрудничеството си със сериал с главен герой агент Пеги Картър. В случай, че не помните (аз първоначално не се сетих), Пеги Картър е голямата любов на Капитан Америка, която в "Captain America: The First Avenger" бе изиграна от Hailey Atwell. В DVD-то за "Iron Man 3" ще има one-shot (нещо като много кратък мини-филм) с името "Agent Carter", посветен на живота й след като Капитанът изчезва в ледовете за повече от 50 години.

Това изглежда е породило и интереса към създаването на сериал по темата, макар че не е ясно дали Атуел ще се завърне в ролята. Много хора ще попитат защо Marvel обръщат внимание на подобни второстепенни персонажи, пренебрегвайки дори по-неизвестните си супергерои. Причините, които аз виждам, са две: първо, всеки от неизвестните им супергерои рано или късно може да бъде използван за филм и да им изкара много повече пари; второ, много по-лесно и евтино е да снимаш сериал с обикновени хора/агенти, вместо със супергерои. Необходими са по-малко специални ефекти.

Нов, "разширен" трейлър за "Thor: The Dark World"

Не знам какво му е разширеното, но така го водят. В общи линии събира повечето сцени, които сме виждали в трейлърите досега. Но надъхва. Това ми стига.Оплакването ми? Да, понякога съм страхотно мрънкало и винаги намирам за какво да се оплача. В случая това е факта, че злодеят във филма - тъмният елф Малекит (Кристофър Екълстън), бива сериозно пренебрегван както в трейлърите, така и в промо материалите за филма. Нищо против голямата роля на Локи - колкото повече от него, толкова по-добре, но малко повече внимание на предполагаемия главен злодей в новия филм също щеше да е нещо хубаво, а и щеше предварително да запознае хората с него.

------

Отново напомням, че следващият вторник (24.09) е премиерата на новия сериал на Marvel "Agents of S.H.I.E.L.D.", който най-вероятно още на следващия ден ще можете да откриете в любимите си места за пиратстване. Дайте му шанс и стискайте палци този опит да е успешен, защото с успеха на "Arrow" по CW и евентуално на това шоу се отварят все повече възможности за нови комикс-базирани продукции по телевизията.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книги: "Тайната история на Туин Пийкс" от Марк Фрост

Комикси: "Batman: I am Gotham" (#1-6)

Ответният удар на джобърите (WWE Backlash '17 Превю)