Защо "WWE Battleground" е излишно PPV

Мразя да съм лош пророк. Който е гледал "Night of Champions" знае. WWE, въпреки страхотно изградените TV шоута през последните 4 седмици, представиха едно наистина посредствено PPV, на което можем да сложим оценка между "слаб" и "среден". Единственият мач, който не разочарова, бе главният - Orton vs. Bryan, но дори той се превърна в разочарование на следващата вечер в RAW.

Бързото отброяване на съдията в края на този мач ясно показа, че ще има мизерии и че не трябва да се бърза с радостта за това, че Браян е отново шампион. Доста хора (включително и аз, вашият любим буукинг гений) предвидиха, че Triple H ще вземе титлата от Браян. Толкова години гледане в един момент развалят кефа, когато си способен да надушиш подобна врътка ден (че и повече) предварително. Самото взимане на титлата от Браян е страхотна идея, помага и на него (хората го виждат все повече като жертва на злата Корпорация), и на голямата история в момента.

Моят проблем със случилото се (защото и аз бих го буукнал така) е не, че Браян уж взе титлата на NOC и на следващата вечер тя му бе отнета, а в детайлите около отнемането. По-добрият вариант щеше да е тя да бъде върната на Ортън (допълнителен heel heat за него), a еднодневното царуване на Браян изобщо да не бъде зачитано. Защо? Ами каква е ползата му от това, че е бил шампион за един ден? Каква е ползата за титлата? Още повече, че в рамките на месец той печели титлата два пъти и два пъти бива прецакан за нея. Ако това продължава, в един момент зрителите ще спрат да се радват на неговите победи в championship мачове, просто защото няма да знаят дали няма да последва ново прецакване в рамките на минути, дни или седмица.

Реалният проблем (а не моите guest booker-ски оплаквания) е, че когато спечелването на титлата е единственото запомнящо се нещо от цяло PPV (струващо на бедните американци между 40 и 50 долара), това да промениш резултата на следващата вечер е като шамар в лицето. Четох, че някои зрители, разочаровани от случилото се, са поискали от кабелния си оператор да им бъдат върнати парите. А WWE, вместо да се поучат, изглежда мислят да повторят грешката си с второ незапомнящо се PPV.

WWE BATTLEGROUND 2013

Райбак в "Goldberg поза" на плакат, който казва "Няма смисъл да си купувате това PPV."

След малко повече от 2 седмици ще се проведе първото "WWE Battleground" PPV. Освен, че е едно PPV в повече (през октомври ще видим и тазгодишният "Hell in a Cell"), за момента то се очертава и като абсолютно повторение на "Night of Champions". Обявени са два мача:

- WWE Championship: Daniel Bryan vs. Randy Orton (за вакантната в момента титла)
- World Heavyweight Championship: Alberto Del Rio (c) vs. Rob Van Dam

Същите мачове за главните титли, които видяхме и на "Night of Champions", като дори нямат добавени допълнителни правила, които да ги направят поне малко по-привлекателни за зрителя. Какво друго можем да очакваме:

- WWE Tag Team Championship: The Shield (c) vs. The Usos (ако не изгърмят мача на Usos още в някой RAW)
- CM Punk vs. Ryback (мач, който не виждам как ще "продаде" PPV-то, и е просто не особено интригуващ начин за удължаване на враждата между Пънк и Хеймън)

Иии... това е. Не се сещам за нещо друго, ново, свежо и качествено, което WWE да успеят да "изградят" в следващите две седмици. Някой от разбунтувалите се в последния RAW кечисти най-вероятно ще получи мач за US титлата срещу Дийн Амброуз (а може би отново Зиглър), а AJ ще защитава Divas титлата срещу Natalya или Brie Bella, които вече победи в изключително болезнения за гледане четворен мач на "Night of Champions".

Надежда беше, че РВД може да вземе титлата на Дел Рио. Това, че WWE титлата е овакантена и на "Battleground" ще видим нов WWE шампион обаче в голяма степен убива шансовете да има смяна и на World Heavyweight шампиона. Което е наистина жалко, защото нещата около нея са отвратителни и ще бъдат такива, докато Дел Рио я държи. Нищо чудно с Ван Дам да имат и трети мач на "Hell in a Cell".

Всичко това прави "Battleground" излишно PPV, което ще повтори в голяма степен card-а на слабо PPV като тазгодишния "Night of Champions". И това е наистина, наистина странно, имайки предвид колко добри продължават да бъдат телевизионните шоута.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Реквием за един феномен (WrestleMania 33)

Комикси: "Batman: Europa"

Пушът на Джиндър Махал... и парите на един милиард потенциални фенове