Защо "WWE Battleground" е излишно PPV

Мразя да съм лош пророк. Който е гледал "Night of Champions" знае. WWE, въпреки страхотно изградените TV шоута през последните 4 седмици, представиха едно наистина посредствено PPV, на което можем да сложим оценка между "слаб" и "среден". Единственият мач, който не разочарова, бе главният - Orton vs. Bryan, но дори той се превърна в разочарование на следващата вечер в RAW.

Бързото отброяване на съдията в края на този мач ясно показа, че ще има мизерии и че не трябва да се бърза с радостта за това, че Браян е отново шампион. Доста хора (включително и аз, вашият любим буукинг гений) предвидиха, че Triple H ще вземе титлата от Браян. Толкова години гледане в един момент развалят кефа, когато си способен да надушиш подобна врътка ден (че и повече) предварително. Самото взимане на титлата от Браян е страхотна идея, помага и на него (хората го виждат все повече като жертва на злата Корпорация), и на голямата история в момента.

Моят проблем със случилото се (защото и аз бих го буукнал така) е не, че Браян уж взе титлата на NOC и на следващата вечер тя му бе отнета, а в детайлите около отнемането. По-добрият вариант щеше да е тя да бъде върната на Ортън (допълнителен heel heat за него), a еднодневното царуване на Браян изобщо да не бъде зачитано. Защо? Ами каква е ползата му от това, че е бил шампион за един ден? Каква е ползата за титлата? Още повече, че в рамките на месец той печели титлата два пъти и два пъти бива прецакан за нея. Ако това продължава, в един момент зрителите ще спрат да се радват на неговите победи в championship мачове, просто защото няма да знаят дали няма да последва ново прецакване в рамките на минути, дни или седмица.

Реалният проблем (а не моите guest booker-ски оплаквания) е, че когато спечелването на титлата е единственото запомнящо се нещо от цяло PPV (струващо на бедните американци между 40 и 50 долара), това да промениш резултата на следващата вечер е като шамар в лицето. Четох, че някои зрители, разочаровани от случилото се, са поискали от кабелния си оператор да им бъдат върнати парите. А WWE, вместо да се поучат, изглежда мислят да повторят грешката си с второ незапомнящо се PPV.

WWE BATTLEGROUND 2013

Райбак в "Goldberg поза" на плакат, който казва "Няма смисъл да си купувате това PPV."

След малко повече от 2 седмици ще се проведе първото "WWE Battleground" PPV. Освен, че е едно PPV в повече (през октомври ще видим и тазгодишният "Hell in a Cell"), за момента то се очертава и като абсолютно повторение на "Night of Champions". Обявени са два мача:

- WWE Championship: Daniel Bryan vs. Randy Orton (за вакантната в момента титла)
- World Heavyweight Championship: Alberto Del Rio (c) vs. Rob Van Dam

Същите мачове за главните титли, които видяхме и на "Night of Champions", като дори нямат добавени допълнителни правила, които да ги направят поне малко по-привлекателни за зрителя. Какво друго можем да очакваме:

- WWE Tag Team Championship: The Shield (c) vs. The Usos (ако не изгърмят мача на Usos още в някой RAW)
- CM Punk vs. Ryback (мач, който не виждам как ще "продаде" PPV-то, и е просто не особено интригуващ начин за удължаване на враждата между Пънк и Хеймън)

Иии... това е. Не се сещам за нещо друго, ново, свежо и качествено, което WWE да успеят да "изградят" в следващите две седмици. Някой от разбунтувалите се в последния RAW кечисти най-вероятно ще получи мач за US титлата срещу Дийн Амброуз (а може би отново Зиглър), а AJ ще защитава Divas титлата срещу Natalya или Brie Bella, които вече победи в изключително болезнения за гледане четворен мач на "Night of Champions".

Надежда беше, че РВД може да вземе титлата на Дел Рио. Това, че WWE титлата е овакантена и на "Battleground" ще видим нов WWE шампион обаче в голяма степен убива шансовете да има смяна и на World Heavyweight шампиона. Което е наистина жалко, защото нещата около нея са отвратителни и ще бъдат такива, докато Дел Рио я държи. Нищо чудно с Ван Дам да имат и трети мач на "Hell in a Cell".

Всичко това прави "Battleground" излишно PPV, което ще повтори в голяма степен card-а на слабо PPV като тазгодишния "Night of Champions". И това е наистина, наистина странно, имайки предвид колко добри продължават да бъдат телевизионните шоута.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...