WWE Night of Champions 2013 - Превю и прогнози

Наличието на тези постове is what is good for business.

Тазгодишното издание на Night of Champions е тази неделя и както повелява традицията е време за превю, колкото и да не ми е до писане на такива неща. Започвам веднага с едно изречение, което винаги е удоволствие да пиша: кечът отново е як. През последния месец WWE заложиха на класическата история за злия шеф и неговата корпорация срещу бунтуващия любимец на феновете, но по-важното е, че всичко до момента върви гладко и много грабващо. Добрите TV шоута те карат да се чувстваш като фен, искащ да види как "добрия" най-накрая ще победи, и от това печелят всички замесени - Bryan, HHH, Orton, Shield, като дори Big Show е супер интересен за пръв път от много, много време. Големият въпрос обаче е дали с тези добри шоута, няма за съжаление да получи едно не особено добро PPV? Нека първо погледнем карда с мачовете:

WWE NIGHT OF CHAMPIONS '13 PPV Card

- Tag Team Turmoil No1 Contenders' Match: The PrimeTime Players (Darren Young/Titus O'Neil) vs. Tons of Funk (Tensai/Brodus Clay) vs. The Real Americans (Jack Swagger/Antonio Cesaro) vs. The Usos vs. 3MB - Kickoff Match on YouTube
- WWE Tag Team Championship: Seth Rollins/Roman Reigns (c) vs. -kickoff match winners-
- US Championship: Dean Ambrose (c) vs. Dolph Ziggler
- Fatal 4 Way Divas Championship: AJ Lee (c) vs. Natalya vs. Brie Bella vs. Naomi
- World Heavyweight Championship: Alberto Del Rio (c) vs. Rob Van Dam
- 2-on-1 Handicap Elimination Match: Curtis Axel/Paul Heyman vs. CM Punk
- WWE Championship: Randy Orton (c) vs. Daniel Bryan

Личното ми мнение, че на този кард му липсва поне още един голям мач, като липсата на Сина и Леснър (най-вече) донякъде стои в основата на това. Разглезиха ни с тези големи мачове с part timer-и. Вместо да се възползват от липсата на тези двамата, WWE умишлено решават също така да не използват горещи имена като Big Show, Ryback, Fandango и други, които биха могли да се възползват от подобен шанс. Изводът - едва шест мача в основния кард и един в preshow-то

Viper vs. Goat. Животинска му работа.

Този път ще разгледаме мачовете по посочения горе ред. В preshow-то (което може да се гледа безплатно в YouTube) получаваме Tag Team Turmoil мач, който реално представлява четири отборни мача в едно. Два отбора започват с мач помежду си. Загубилите са елиминирани, а победителите продължават срещу следващия отбор. И така до края. Никога не съм харесвал Tag Team Turmoil мачовете и щях да се радвам повече на едно масово меле (Tornado Match. Много ги разбирам). Победителите ще получат шанс за отборните титли срещу Roman Reigns и Seth Rollins по-късно в основната част на PPV-то и има някакъв мизерен шанс да ги вземат, най-вече с прецакване от страна на Миз, Шоу или Зиглър. Като споменах Миз и Шоу, идеята за reunion на ShoMiz не е никак лоша, но пък Миз изглежда го насочиха в друга посока (Фанданго). Т.е. ако не бъдат добавени други отбори, най-вероятни победители (и с немалък шанс за взимане на титлите по-късно същата вечер) са PrimeTime Players, които получават един адски лицемерен push след като Дерън Янг... си призна. Usos, с ролята им в последния SD, също имат хипотетичен шанс да си спечелят нов мач за титлата, така че те са ми второто (резервно) предположение. Във всички случаи ще получим качествени отборни мачове, така че съм доволен.

Долф Зиглър получава измъчен и трудно спечелен мач за US титлата срещу Дийн Амброуз, който обаче с оглед на случилото се през последния месец е напълно логичен. Мисля, че могат да направят доста добър мач. Във всеки друг случай бих казал, че Зиглър ще вземе титлата със сигурност, но той изглежда има някакви реални проблеми с отговорните лица в WWE (бил казал нещо кофти в някакво интервю) и това си личи по начина, по който го book-ват в последно време. Оттам и подозрението ми, че Амброуз ще запази.

Отново имаме горе-долу интересна история около Divas титлата, като моят guilty pleasure "Total Divas" (риалити с кечистки) бе много добре замесен, вкарвайки трите най-кадърни жени от каста му във вражда с Divas шампионката AJ. Тук смяна също е възможна, да не кажа неизбежна. С добрите рейтинги на риалитито, WWE най-вероятно ще решат да размотават титлата между участничките в него за следващите няколко месеца. Всяка е вариант за победител, но честно казано предпочитам Brie Bella, защото (ебати изненадата, наистина) се оказа, че не е чак толкова тъпа.

И отново "враждата" за световната титла (!) е може би най-скучната в момента. Дел Рио е отвратително отегчителен шампион, като дори свеж претендент като Роб Ван Дам не може да му помогне да е по-интересен. За не-знам-кой месец поред гледаме вражда за тази титла, в която шампионът и претендентът имат мачове със случайни кечисти по седмичните шоута и почти не се засичат. Побоят и "предателството" на Рикардо бяха единствената наченка на история тук, но това е крайно недостатъчно. Много ми се иска Ван Дам да вземе титлата не за друго, а за да не ми се налага да гледам отново и отново Дел Рио с нея, но най-вероятно мексиканското леке ще запази. Не изключвам варианта Рикардо да е троянски кон и да прецака Ван Дам, което някой може да сметнат за оригинално, но на мен просто ми е meh.

Втората по големина история в компанията - CM Punk vs. Paul Heyman, продължи с една скорост по-бавно. Изключително нехаризматичния Curtis Axel разваля дори добрите сегменти от последния месец и е основна причина за по-малкия ми интерес към мача. Трябва обаче да похвалим и Пънк, и Хеймън, които направиха всичко възможно да рекламират и продадат PPV-то, обяснявайки как най-вероятно Пънк ще успее да се докопа до Хеймън и най-накрая да го пребие. Тук Пънк наистина се нуждае от победа след загубата от Леснър. Моментът е идеален и да се появи нов клиент на Хеймън или (по-добрият вариант) Orton или Shield да нападнат Пънк, спасявайки Хеймън, и сливайки двете истории в едно. Въпреки че цялото убеждаване, че Хеймън ще си го получи най-вероятно значи точно обратното, все пак ще заложа на Пънк.

И стигаме до главния мач. Мач, с който според мен избързаха, защото не виждам как почти неизбежната загуба на Daniel Bryan ще му е от полза сега. Orton като част от новата корпорация на HHH тепърва ще се налага като доминиращ heel шампион и победа на Браян сега, въпреки зверските реакции, ще е по-скоро грешка. Т.е. нито така, нито така. Браян, според мен, почти сигурно ще загуби, като няма да се учудя ако това стане не след намеса на Shield, а turn от страна на някой. Show? Miz? Страх ме е да го кажа, но... Ziggler? Вероятна поява на Cody Rhodes също ми мина през ума, но и за това е твърде рано. Като цяло странен МЕ. Хем много добре изграден, хем някак преждевременен.

---

Около Night of Champions 2013 витае някаква странна неизвестност за това какво ще стане на PPV-то. Това е хубаво, но също така повдига въпроса "какво ще е правилно да се случи" и кое би било глупост. Още повече, че не виждам как ще бъдат запълнени 3 часа с тези шест мача (при това само един от тях с потенциал да е около 30 минути с entrance-ите). Една грабваща изненада, завръщане например, ще е приятен бонус, но ще се постарая да не се надявам на нищо. Препоръчвам същото. Ако PPV-то е наистина добро и запомнящо се, поне ще сте приятно изненадани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...