Българинът Alexander Rusev в WWE NXT (август-октомври '13)

Както се постарах да ви обясня подробно преди няколко седмици, наш сънародник дебютира в едно от телевизионните шоута на WWE (NXT). Това се случи в края на август и през последните два месеца премина и неговата първа "вражда". Знаете - кечът в основата си е сериал с отделни, взаимосвързани епизоди, в които се развиват отделните истории на сблъсъци между "добрите" и "лошите".

Alexander Rusev (латиницата е, за да се справя и Google с намирането) е от "лошите", казах ви вече. Американската публика изключително лесно намразва кечисти с образ на голям и силен чужденец, така че нямаше как да е иначе. Идеята на този пост обаче е да разкажа на тези от вас, които не гледат и нямат намерение да гледат кеч (разбирам ви напълно) или пък просто не следят NXT, как се развива екранната кариера на сънародника ни, защото... не знам, подкрепата е важна. Из текста ще откриете и линкове към мачовете му, качени от добри хора във vbox. Така ще можете да визуализирате написаното, в случай, че предпочитате. Една картинка е равна на хиляда думи, да. А едно видео 10 минутно видео с по 24 кадъра в секунда е равно на 14 400 x 1000 думи, т.е. на 14 400 000 думи, ако всичките ми сметки са верни (МГ, брат... МГ).  И така...

The Bulgarian Brute in NXT
(22 август - 17 октомври 2013 г.)

Както вече ви споменах в предния пост, дебютът на Rusev бе на 22 август 2013 г. срещу едно от по-големите (за съжаление не и в този момент) имена в WWE в момента - Dolph Ziggler (гледай Rusev vs. Ziggler тук). Rusev загуби мача, но още следващата седмица (29 август) стана част от първата си "история" в шоуто. Scott Dawson (кечист с образа на американски реднек/truckdriver) и неговият мениджър Sylvester Lafort (французин-бохем. Да, знам, кечът е велик) се опитваха да убедят отбора на Enzo Amore и Collin Cassidy, че четиримата трябва да работят заедно. Amore и Cassidy обаче ги отрязаха, което доведе до мач между Dawson и Amore. Сънародникът ни Rusev се появи към края на мача и нападна стоящия край ринга Collin Cassidy, по този начин разсейвайки партньора му Amore и позволявайки на Dawson да грабне победата. Така бе сериозно намекнато, че Rusev е новият клиент на Sylvester Lafort.

Това се потвърди в шоуто от 5 септември, когато Rusev прекъсна разговор между Lafort и Dawson зад кулисите. Rusev отхвърли предложената му за ръкостискане ръка на Lafort с култовата реплика "Не ти искам приятелството!" (странно и същевременно страхотно е да слушаш българска реч в WWE шоу). Все пак стана ясно, че сънародникът ни ще се изправи срещу Mason Ryan (гледай Rusev vs. Ryan тук), с когото Dawson и Lafort също имат проблем. Тук Rusev отбеляза и първата си победа, карайки Ryan да се предаде с Camel Clutch.

Шоуто от 12 септември започна с отборен мач между отборите на Enzo Amore/Collin Cassidy и Scott Dawson/Alexander Rusev, наричани The Legionaires от мениджъра им Sylvester Lafort (гледай Rusev/Dawson vs. Amore/Cassidy тук). Този мач приключи по малко странен и необичаен за кеч начин - Rusev и Dawson се задържаха твърде дълго време на ринга заедно, реферът отброи до пет и ги дисквалифицира, по този начин давайки победата на Amore/Cassidy. Една от онези "набит, но победител" ситуации. Нищо - има нужда и от такива неща, за да се поддържа илюзията, че в кеча има правила.

Следващата поява на Rusev бе в шоуто от 25 септември в масивен Tag Team Turmoil* мач за определяне на претенденти за отборните титли на NXT. Enzo Amore/Collin Cassidy се справиха бързо с псевдо-отбора на CJ Parker/Tyler Breeze (враждуващи помежду си младежи с погрешни виждания за живота). Следващите им противници бяха именно The Legionnaires (Alexander Rusev/Scott Dawson), които въпреки доминацията си бяха победени след като Amore тушира Dawson (гледай този етап от мача тук). В крайна сметка отборът The Ascenssion спечели мача и правото да се бори за отборните титли, след като се справиха с изтощените Amore/Cassidy. Но това е друга история и не ни касае.

3 октомври мина без поява на Rusev, като за сметка на това там видяхме умерено забавно промо** от Enzo Amore и Collin Cassidy, които споменаха загубата си от The Ascenssion предната седмица и обявиха, че ще се бият с The Legionnaires следващата. И така, в NXT от 10 октомври отборът на Alexander Rusev и Scott Dawson (придружавани, разбира се, от мениджъра си Sylvester Lafort) надделя над този на Enzo Amore и Collin Cassidy (гледай Rusev/Dawson vs. Amore/Cassidy II тук). Победата дойде след като нашенецът (много неприятна дума...) накара Enzo да се предаде с хватката Camel Clutch. След мача Rusev я приложи и на Collin Cassidy, ей така, за да си научи той мястото :D

В обобщение:

  • Русев записа важна 1-на-1 победа срещу противник като Мейсън Раян, който доста време беше част от главните шоута (RAW и Smackdown) и който не се е появявал на екран след тази си загуба.
  • Бързо стана част от отбор (The Legionnaires) с доста приличен мениджър в лицето на Sylvester Lafort. Проблемът е, че съотборникът му Scott Dawson се контузи, като това може да доведе до преждевременен край на отбора, което не задължително е лошо нещо.
  • До момента за общо 5 мача по телевизията, Русев е бил туширан само в първия си и то от Долф Зиглър. За тези, които предпочитат статистиката: 2-3 (победи-загуби, като е туширан само веднъж).
  • Rusev вече има и утвърден финишър - т.нар. Camel Clutch, който обаче той е прекръстил на The Acolyte. В превод - "Дяконът". Перфектно име за финишър на родолюбец.

Ясно е какво ще се случи в следващите няколко епизода на NXT, тъй като WWE записват това шоу за един месец напред. Нямам намерение обаче да развалям удоволствието на когото и да е, а и дори аз предпочитам да видя какво се случва с очите си, а не само да чета за това. В общи линии обаче се очертават хубави неща за сънародника ни. Някъде в средата на декември, когато се натрупа материал, ще драсна още един такъв пост, който да резюмира случилото се с кариерата му през следващите два месеца.

* В Tag Team Turmoil мачовете включват обикновено поне 4 отбора. Два отбора започват мача. Когато един от тях бъде елиминиран чрез туш или предаване, на негово място излиза друг отбор и продължава мача с победителите. Продължава се така докато вече няма нови отбори, които да вземат участие. Т.е. приема се, че първите два отбора са най-прецакани, а последният включил се отбор е в най-добра позиция, защото е свеж и се изправя срещу изтощени противници. - бел. кечнърдбире.
** Промото е част от дадено кеч-шоу, в което един кечист (или отбор) говори на някаква тематика, най-често против текущия си "враг" или бъдещ опонент. Идеята на промотата е да засилят интереса на публиката към дадена вражда/мач, както и да спомогнат за това даден кечист да се отличи с уникалността на образа си и да спечели (или отблъсне) фенове на своя страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...