Българинът Alexander Rusev в WWE NXT (август-октомври '13)

Както се постарах да ви обясня подробно преди няколко седмици, наш сънародник дебютира в едно от телевизионните шоута на WWE (NXT). Това се случи в края на август и през последните два месеца премина и неговата първа "вражда". Знаете - кечът в основата си е сериал с отделни, взаимосвързани епизоди, в които се развиват отделните истории на сблъсъци между "добрите" и "лошите".

Alexander Rusev (латиницата е, за да се справя и Google с намирането) е от "лошите", казах ви вече. Американската публика изключително лесно намразва кечисти с образ на голям и силен чужденец, така че нямаше как да е иначе. Идеята на този пост обаче е да разкажа на тези от вас, които не гледат и нямат намерение да гледат кеч (разбирам ви напълно) или пък просто не следят NXT, как се развива екранната кариера на сънародника ни, защото... не знам, подкрепата е важна. Из текста ще откриете и линкове към мачовете му, качени от добри хора във vbox. Така ще можете да визуализирате написаното, в случай, че предпочитате. Една картинка е равна на хиляда думи, да. А едно видео 10 минутно видео с по 24 кадъра в секунда е равно на 14 400 x 1000 думи, т.е. на 14 400 000 думи, ако всичките ми сметки са верни (МГ, брат... МГ).  И така...

The Bulgarian Brute in NXT
(22 август - 17 октомври 2013 г.)

Както вече ви споменах в предния пост, дебютът на Rusev бе на 22 август 2013 г. срещу едно от по-големите (за съжаление не и в този момент) имена в WWE в момента - Dolph Ziggler (гледай Rusev vs. Ziggler тук). Rusev загуби мача, но още следващата седмица (29 август) стана част от първата си "история" в шоуто. Scott Dawson (кечист с образа на американски реднек/truckdriver) и неговият мениджър Sylvester Lafort (французин-бохем. Да, знам, кечът е велик) се опитваха да убедят отбора на Enzo Amore и Collin Cassidy, че четиримата трябва да работят заедно. Amore и Cassidy обаче ги отрязаха, което доведе до мач между Dawson и Amore. Сънародникът ни Rusev се появи към края на мача и нападна стоящия край ринга Collin Cassidy, по този начин разсейвайки партньора му Amore и позволявайки на Dawson да грабне победата. Така бе сериозно намекнато, че Rusev е новият клиент на Sylvester Lafort.

Това се потвърди в шоуто от 5 септември, когато Rusev прекъсна разговор между Lafort и Dawson зад кулисите. Rusev отхвърли предложената му за ръкостискане ръка на Lafort с култовата реплика "Не ти искам приятелството!" (странно и същевременно страхотно е да слушаш българска реч в WWE шоу). Все пак стана ясно, че сънародникът ни ще се изправи срещу Mason Ryan (гледай Rusev vs. Ryan тук), с когото Dawson и Lafort също имат проблем. Тук Rusev отбеляза и първата си победа, карайки Ryan да се предаде с Camel Clutch.

Шоуто от 12 септември започна с отборен мач между отборите на Enzo Amore/Collin Cassidy и Scott Dawson/Alexander Rusev, наричани The Legionaires от мениджъра им Sylvester Lafort (гледай Rusev/Dawson vs. Amore/Cassidy тук). Този мач приключи по малко странен и необичаен за кеч начин - Rusev и Dawson се задържаха твърде дълго време на ринга заедно, реферът отброи до пет и ги дисквалифицира, по този начин давайки победата на Amore/Cassidy. Една от онези "набит, но победител" ситуации. Нищо - има нужда и от такива неща, за да се поддържа илюзията, че в кеча има правила.

Следващата поява на Rusev бе в шоуто от 25 септември в масивен Tag Team Turmoil* мач за определяне на претенденти за отборните титли на NXT. Enzo Amore/Collin Cassidy се справиха бързо с псевдо-отбора на CJ Parker/Tyler Breeze (враждуващи помежду си младежи с погрешни виждания за живота). Следващите им противници бяха именно The Legionnaires (Alexander Rusev/Scott Dawson), които въпреки доминацията си бяха победени след като Amore тушира Dawson (гледай този етап от мача тук). В крайна сметка отборът The Ascenssion спечели мача и правото да се бори за отборните титли, след като се справиха с изтощените Amore/Cassidy. Но това е друга история и не ни касае.

3 октомври мина без поява на Rusev, като за сметка на това там видяхме умерено забавно промо** от Enzo Amore и Collin Cassidy, които споменаха загубата си от The Ascenssion предната седмица и обявиха, че ще се бият с The Legionnaires следващата. И така, в NXT от 10 октомври отборът на Alexander Rusev и Scott Dawson (придружавани, разбира се, от мениджъра си Sylvester Lafort) надделя над този на Enzo Amore и Collin Cassidy (гледай Rusev/Dawson vs. Amore/Cassidy II тук). Победата дойде след като нашенецът (много неприятна дума...) накара Enzo да се предаде с хватката Camel Clutch. След мача Rusev я приложи и на Collin Cassidy, ей така, за да си научи той мястото :D

В обобщение:

  • Русев записа важна 1-на-1 победа срещу противник като Мейсън Раян, който доста време беше част от главните шоута (RAW и Smackdown) и който не се е появявал на екран след тази си загуба.
  • Бързо стана част от отбор (The Legionnaires) с доста приличен мениджър в лицето на Sylvester Lafort. Проблемът е, че съотборникът му Scott Dawson се контузи, като това може да доведе до преждевременен край на отбора, което не задължително е лошо нещо.
  • До момента за общо 5 мача по телевизията, Русев е бил туширан само в първия си и то от Долф Зиглър. За тези, които предпочитат статистиката: 2-3 (победи-загуби, като е туширан само веднъж).
  • Rusev вече има и утвърден финишър - т.нар. Camel Clutch, който обаче той е прекръстил на The Acolyte. В превод - "Дяконът". Перфектно име за финишър на родолюбец.

Ясно е какво ще се случи в следващите няколко епизода на NXT, тъй като WWE записват това шоу за един месец напред. Нямам намерение обаче да развалям удоволствието на когото и да е, а и дори аз предпочитам да видя какво се случва с очите си, а не само да чета за това. В общи линии обаче се очертават хубави неща за сънародника ни. Някъде в средата на декември, когато се натрупа материал, ще драсна още един такъв пост, който да резюмира случилото се с кариерата му през следващите два месеца.

* В Tag Team Turmoil мачовете включват обикновено поне 4 отбора. Два отбора започват мача. Когато един от тях бъде елиминиран чрез туш или предаване, на негово място излиза друг отбор и продължава мача с победителите. Продължава се така докато вече няма нови отбори, които да вземат участие. Т.е. приема се, че първите два отбора са най-прецакани, а последният включил се отбор е в най-добра позиция, защото е свеж и се изправя срещу изтощени противници. - бел. кечнърдбире.
** Промото е част от дадено кеч-шоу, в което един кечист (или отбор) говори на някаква тематика, най-често против текущия си "враг" или бъдещ опонент. Идеята на промотата е да засилят интереса на публиката към дадена вражда/мач, както и да спомогнат за това даден кечист да се отличи с уникалността на образа си и да спечели (или отблъсне) фенове на своя страна.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Децата и техните нови книжни идоли

Комикси: "Batman: I am Suicide" (#9-15)

Книги: "Тайната история на Туин Пийкс" от Марк Фрост