Птица е! Самолет е! Не, Сина е... (HIAC '13 и RAW 28.10.13 Ревю)

СПОЙЛЕРИ, СПОЙЛЕРИ, СПОЙЛЕРИ
Нужно ли е да споменавам, че в този пост има спойлери?
СПОЙЛЕРИ!


Колкото и подходящо да е изречението "Мразя, когато съм прав", няма да започна с него. Първо, защото аз (почти) винаги съм прав, и второ, защото за мен не е чак такъв проблем случилото се на последното WWE PPV "Hell in a Cell". Който е чел превюто отпреди няколко дни, най-вероятно помни предположението ми, че ако Сина спечели световната титла от Дел Рио, то най-вероятно Ортън ще си тръгне с WWE Championship-a. Е, така и стана. Логиката беше, че WWE не могат в една вечер да "изгърмят" две големи събития от типа "любимецът на феновете взима титлата". Те се съобразиха с тази логика - единият "любимец" я взе, а другият за четвърти пореден път бе прецакан.

Кофти ми е за феновете на Браян, особено тези в Щатите, които си плащат за PPV-тата. От края на август досега те са дали около 200 долара, за да видят как любимецът им печели WWE титлата и оправдава цялата тази уникална фенска подкрепа. Да, ама не. Браян спечели титлата два пъти. Първият път беше шампион за пет минути, вторият път - за ден. И в крайна сметка в решителният (поне за момента) мач той загуби от Ортън, което пък тотално обезсмисля овакантяването на титлата миналия месец. Но каквото било - било. Браян скоро едва ли ще получи нов мач за титлата и ще трябва да чака още половин година за своя бляскав момент... ако изобщо му дадат такъв.

"Бен Афлек vs. Джон Сина" - по кината през 2015-та.

От друга страна Сина показа за пореден път, че е нечовек. Не, наистина - как е възможно толкова бързо да се възстановиш от операция на трицепса? Сина изглежда вече поставя компанията дори пред здравето си, а после се чудим защо винаги се опират на него. Да вдигнеш 100+ килограмов човек с ръка, трицепсът на която е бил скъсан преди 2 месеца, е просто ненормално. Това мисля, че е ясно на всички. WWE обаче, донякъде може би и за да се изсмеят на смарковете, наистина задълбават в това що за Супермен е Сина. Съмнявате се в думите ми? Изгледайте началото на тазседмичния RAW (което беше крайно силно, между другото). Имам странното усещане, че този подход към него и "невероятните му способности" ще продължи и занапред. Да ни е честито! Но пък по-добре Сина, отколкото Дел Рио.

HELL IN A CELL '13

"Hell in a Cell 2013" като цяло беше с едно ниво по-добро ППВ от предните две. Всички мачове бяха ОК, като само Амброуз-Лангстън ме разочарова като качество, донякъде и заради твърде многото време за мач, завършил с count-out. Сина-Дел Рио също се получи добре, но "пострада" от бавното си начало и твърде резкия си край. Главният мач (Ортън-Браян) също вървеше доста гладко и ми беше интересен, но опасенията ми, че на ННН и Майкълс ще бъде обърнато твърде много внимание, се оказаха истина. Твърде ovebook-натият финал някак развали мача, и фактът, че Ортън стана шампион няма нищо общо с това. Падането на Майкълс, влизането на ННН в клетката, интеракцията с Браян, Sweet Chin Music... Дори написано звучи натоварващо. И най-тъжното - WWE шампион стана човекът, на когото бе обърнато най-малко внимание в последно време. Дори "шефът" и "съдията" сякаш бяха по-важни от него.

Истинското бижу на това шоу обаче беше откриващият мач за отборните титли. Страхотна работа и от трите отбора, страхотна атмосфера и финал. Ако ще гледате нещо от HIAC - това трябва да е този мач. Другият отборен (Los Matadores vs. Real Americans) също се получи приятен мач и показа, че дивизията е в добра форма.

31 завъртания. Това няма как да е добре за мозъка. Понякога си мисля, че и на мен ми трябва нещо подобно, за да съм ОК с някои от глупостите, които WWE предлагат.

Някои го предпочитат СУРОВО
(RAW 29.10.13 Ревю)

Умишлено забавих този пост с ден, за да видя и новия RAW, на който, както знаете, става ясно каква ще е насоката в следващите седмици по пътя към четвъртото най-важно PPV за годината - "Survivor Series 2013". Основното в няколко подточки:

  • Много интересно начало на шоуто, разбира се със Сина, защото бяхме забравили какво е RAW да започва с него. По-сериозните му промота винаги са били някак приемливи, а появата на Сендау и още повече кеширането на MITB куфарчето - приятна изненада. Двамата направиха страхотен TV мач, целта на която изглежда беше отново да намекне за криптонската природа на новия световен шампион. Сендау показа, че е готов за големи неща (а не за losing streak), но не знам дали след тази загуба няма тотално да го отпишат от важните истории в компанията. С удоволствие бих гледал нов мач между двамата, но за съжаление май няма да ми се размине лицето на Дел Рио.
  • За съжаление на закупилите "Hell in a Cell", RAW в голяма степен бе негово повторение в един по-лек (но донякъде и по-интересен) формат. Имахме Сина в добър мач за WHW титлата (хареса ми повече от този с Дел Рио), Сина срещу Райбак в Street Fight, AJ защити титлата си срещу Ники (вместо Бри) Бела, Ambrose и Langston бяха в мач за US титлата, който отново не завърши с ясен резултат... Твърде много прилики.
  • Кейн. Любимецът ми от bTV ерата направи пореден turn, този път премазвайки Миз за нула време, след което заявявайки на Стефани Макмеън, че тя може "да освободи чудовището". Не, никакъв сексуален елемент няма тук. Вместо това странен plot twist и кофти актьорска игра от Стефани. Но пък The Authority започва все повече да прилича на истински стейбъл, което предполагам е добре.
  • Добавяме обаче и развитието на някои истории и започването на нови. Случилото се с Браян потвърждава опасенията, че той скоро мач за титлата няма да види, а най-вероятно ще бъде пренасочен към вражда с The Wyatt Family. Изглежда това се очертава и за Пънк, колкото и да предпочитах той да се насочи към WWE титлата (кой иска да гледа Ортън-Шоу, по дяволите?). The Wyatt Family vs. Punk/Bryan/още някого ще е доста голям мач за Survivor Series. "Дяволът", накарал Брей Уаят да извърши тези атаки, най-вероятно е HHH, с което поне намесата на Пънк в главната история ще започне, макар и бавно и отдалеч.
  • И финален сегмент, който май гледахме преди точно два месеца, веднага след SummerSlam. Но не, трябваше да го видим пак, макар и с леко раздвижване сред участниците... Скучно, неинтригуващо. Big Show определено е по-интересен през последните 2 месеца, но и при оплескаха нещата, а и в никакъв случай не го искам за претендент за титлата.
В крайна сметка шоуто, въпреки опитите да се започнат някакви добри неща, по-скоро разочарова. Дори нещо, което на хартия би изглеждало добре, просто не се получава. С разточения booking в някои истории (главната, Хеймън-Пънк), с повторенията на наскоро виждани неща и прочие, WWE просто не виждам как ще привличат зрители. Когато най-интересното ми нещо в едно шоу са сегментите със Сина, значи нещо наистина, ама наистина не е наред.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...