WWE Hell in a Cell 2013 - Превю и прогнози

Хайде нека този път имаме ясен победител и нов шампион, а? Ей така, за разнообразие.

Ииии след две солидно разочароващи PPV-та в лицето на "Night of Champions" и "Battleground", WWE ще се опитат да изчистят срама чрез доста интересния кард на тазгодишния "Hell in a Cell". Дано ниското качество и глупостите случили се около предните 2 PPV-та не са отказали бедния американец да даде пари и за това шоу, защото поне на хартия то изглежда доста примамливо. Започваме превюто с готовия кард, към който най-много да добавят мач между Bray Wyatt и Miz.

WWE HELL IN A CELL 2013 Final Card:

- WWE Championship - Hell in a Cell Match: Daniel Bryan vs. Randy Orton
- World Heavyweight Championship: Alberto Del Rio (c) vs. John Cena
- Handicap Hell in a Cell Match: CM Punk vs. Ryback/Paul Heyman
- Triple Threat WWE Tag Team Championship: Goldust/Cody Rhodes (c) vs. The Shield (Seth Rollins/Roman Reigns) vs. The Usos
- Divas Championship: AJ Lee (c) vs. Brie Bella
- Los Matadores vs. The Real Americans (Jack Swagger/Antonio Cesaro)
- Intercontinental Championship: Curtis Axel (c) vs. Big E Langston (Kickoff Match)

Определено доста готин кард за второстепенно PPV, каквото се води HIAC. Всички мачове са интересни и донякъде свежи комбинации, като зад всеки от тях стои и приятна история. Основното нещо, на което WWE може би твърде много залагат, е завръщането на Джон Сина. Сина и преди е правил предсрочни завръщания от контузии, но този път суперменското в него направо прекали. Два месеца за възстановяване от контузия, която по принцип отнема 4 до 6 месеца... Well, good job?  Сина заслужава уважение като професионалист заради отдадеността към бизнеса, колкото и да мразим втръсналия ни негов образ. (Сега говоря така, а след месец-два на обичайните му простотии пак ще го ругая. Неизбежно е просто.)

Той и преди е грабвал големи победи при подобни завръщания (взе WHW титлата от Джерико, спечели Royal Rumble...), така че нова световна титла сякаш не му мърда. А и, що се отнася до мен (не вярвам, че го казвам) предпочитам Сина пред Дел Рио. Мексиканецът е крайно скучен от твърде много време и не мога да разбера защо почти цяла година световната титла е в него. Така че залагам и се надявам на победа на Сина (чак боли като го пиша). Единственият вариант да не видим нов шампион и Сина да загуби е WWE да искат да задържат "голямата му победа" за Survivor Series, принуждавайки така феновете му да си купят и следващото PPV. В такъв случай някакво измъкване с титлата от страна на Дел Рио (DQ, count-out, нечестна победа) има шанс да се случи.

Завръщането на Сина обаче не е най-важното тук, поне за мен самия. Крайно време е да имаме нов WWE шампион и историята между Ортън и Браян да приключи. Намесването на Big Show като основно лице във враждата и твърде сериозната роля на Triple H обаче малко размиват нещата. В определени моменти от седмичните шоута човек можеше да забрави кои хора ще участват в мача и кои са просто "допълнение". Шон Майкълс също краде малко от заряда на мача/враждата, но той е от приятните допълнения и нямам намерение да се оплаквам за момента. Нормално е да предположим, че Браян тук ще грабне голямата си победа, но някак не виждам как и той и Сина (фейсове) ще си тръгнат с двете най-важни титли в една вечер. Един от тях ще бъде прецакан и тъй като ми се струва по-вероятно Сина да стане шампион, най-вероятно Ортън ще вземе WWE титлата. Big Show влиза в клетката и прецаква Браян? Или пък в създалия се хаос Ортън намира начин да вземе титлата? Майкълс се присъединява към The Authority? Варианти много. Бих се радвал на победа на Браян, но след две огромни разочарования (да не кажа три) на последните няколко PPV-та и шоутата след тях, как да се радвам на негова победа без да очаквам титлата да му бъде отнета?

Имаме и цели два отборни мача, което говори много добре за дивизията. Най-накрая получаваме троен мач за отборните титли, с който някак замазаха факта, че The Usos така и не получиха спечеления си преди месец мач за златото. Почти сигурно Goldust/Cody Rhodes запазват, за да може и другите отбори в компанията (в най-кратък срок The Wyatt Family) да получат своят шанс. Така The Shield могат да се преориентират изцяло към основната вражда в компанията. Другият мач сам пише себе си - имаме крайните шовинисти (ох, питайте Google...) The Real Americans срещу отбор предполагаеми испански матадори (които всъщност дори не са испанци, но както и да е). Проблемът тук обаче е друг - Los Matadores са простичко замислен отбор за забава, който радва децата, но няма сериозна масова подкрепа. The Real Americans, въпреки че трябва да са "лоши", пък дърпат множество американци на своя страна с анти-емигрантските промота на Zeb Colter. Популярността на "We the people!" репликата и The Cesaro Swing също не помага. Какво се получава? Има я реалната опасност феновете да подкрепят хийловете, вместо фейсовете. И аз съм така. Надявам се за сериозна въртележка за двамата матадори и победа за Cesaro/Swagger.

При другите два мача за титли (Divas и IC) шансовете за смяна намаляват от твърде голямата възможност да видим не само един, но двама нови световни шампиони на едно PPV. Така че залагам на победи за AJ и Аксел, макар че във втория мач ми се искаше също да видя смяна на шампиона. Нямам нищо против Big E Langston, а в последните десетина дни неговият face turn тръгна повече от добре. Още повече, че Аксел е скучен шампион и определено трябва да загуби титлата скоро. Едно обаче е по-важното - Аксел да бъде "пребит" от Биг И, независимо дали ще видим смяна или не, за да не се стига до поредните намеси в HIAC мача между Пънк и Райбак/Хеймън.

Да, оставих този мач за накрая. Надявам се това да е основната дума тук - "край". Историята между Пънк и Хеймън, продължаваща вече повече от три месеца (макар с дългогодишни корени), въпреки добрите си моменти просто не успя да задоволи очакванията ми. Причината - кофти подбора на "Heyman Guys". Нито Аксел, нито Райбак имаха подходящата "звездност", че да ги приема за адекватни опоненти на Пънк. Надявам се в Клетката всичко да приключи с една звучна (а може би и кървава или искам твърде много?) победа за Пънк, след което той да се насочи към други неща. Някоя световна титла, например?

В общи линии имам интерес към абсолютно всеки един от мачовете в това PPV, което в сравнение с предните две е голямо постижение. За пореден път ще похваля карда, като единственият шанс HIAC да е провал е мачовете да са кофти откъм качество. Кардът обаче няма как да не вдигне очакванията на човек и дано поредицата от лоши PPV-та бъде прекъсната тук. Приятно гледане на всички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...