"Batman vs. Superman" може да включва Wonder Woman и Nightwing (DC Новини)

Да си имам грабващите заглавия, да си имам. DC означава DC Comics, в случай, че някой има съмнения за това. Причината за този пост са поредната доза слухове (като "новини" в заглавието е подвеждащо, знам), свързани с предстоящия "Batman vs. Superman" филм. Вчера имахме такива за Marvel, днес възстановяваме баланса.


Преди няколко дни Jaimie Alexander, която играе Lady Sif в Marvel-ските филми за Тор, подхвърли, че е била на кастинг за роля в "Batman vs. Superman" и знае част от историята на филма. Естествено, първата реакция на цЕлиО Интернет беше "DC търсят Wonder Woman!". Слуховете се засилиха и след като се появи информация от разнообразни сайтове (като се почне от Forbes и се стигне до "любимите" клюкари Latino Review), че и други актриси са се явили на кастинг за "главна женска роля" във филма. Сред споменатите имена - Gal Gadot, Elodie Yung и любимата Олга Куриленко. Изискванията за ролята - "висока, атлетична, брюнетка (YES!), екзотична (?!?)". Да, отговаря на описанието на принцеса Даяна/Wonder Woman, но също така и на обичайните критерии на повечето мъже (освен може би "висока"... Някои ниски пичове имат проблеми с това). Също така съществува възможността да става дума за ролята не на Wonder Woman, а на любовен интерес за Брус Уейн, след като Супермен вече си има Лоис Лейн (играна от Ейми Адамс).

Аз лично бих създал триъгълник между Лоис, Супермен и Брус, защото още един женски персонаж с не особено важна роля в и без това най-вероятно претрупан филм е малко излишно, не мислите ли? Оставете Лоис да се раздвои между своето супер-гадже от друга планета и чаровен милиардер (о, не... играеше го Бен Афлек, нали? Може и без чаровен да минем) и се насладете на обичайния сеир, който дамите могат да създадат в подобна ситуация. Но моята идея за това как трябва да изглежда този филм най-вероятно ще я видите във видео-формат някой слънчев ден.

Да се върнем на новините.Самата Jamie Alexander изглежда няма да получи ролята (логично е), заради ангажиментите й с Marvel. Не всеки е с привилегии като Райън Рейнолдс. Предположенията са (защото интернет-людете обичат да предполагат), че DC ще използват "Batman vs. Superman", за да представят и други членове на Justice League. И наистина - една няколко-секундна поява на Wonder Woman наистина не е изключена, но по-важна нейна роля във филма ще го натовари излишно.

Латиноревюиращите пък пуснаха слуха, че Nightwing също ще се появи във филма. За незапознатите обяснявам - Dick Grayson е името на първия Робин. В един момент обаче той пораства, казва "чао, чао" на Батман и сменя супергеройското си амплоа, приемайки името Nightwing. Така че да, възможна е негова поява, ако наистина във филма ще видим един Батман, който от поне няколко години да е "в бизнеса". Но и това ми се струва излишна добавка. Оставете Nightwing за някой самостоятелен Батман филм, няма място тук.

И за финал: скоро ще има някакво събитие, свързано с "Мъж от стомана", водещ на което ще е Кевин Смит (режисьор, приятелче на Афлек, познавате го като Silent Jay... или ще е хубаво да го познавате). Смит е споменал, че на събитието ще има "artwork", т.е. най-вероятно концептуални рисунки, от "Batman vs. Superman", което е добра новина, защото най-накрая може да видим как ще изглеждат костюмите, кой ще е вътре и каква ще е атмосферата. Примерно.

Този пост стана изненадващо дълъг. При следващи слухове/новини/нещо, отново ще ви информирам. Дотогава - започнете да четете комикси.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книги: "Тайната история на Туин Пийкс" от Марк Фрост

Комикси: "Batman: I am Gotham" (#1-6)

Ответният удар на джобърите (WWE Backlash '17 Превю)