BREAKING NEWS: Marvel и Netflix обявяват 4 нови сериала, базирани на комикси: Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage


Marvel току-що избухнаха с огромна новина: сключили са сделка с каналa Netflix ("Arrested Developmen", "House of Cards") за създаването на 4 нови телевизионни сериала с комикс герои. Първият от тях ще се фокусира върху Daredevil (слепият адвокат Мат Мърдок, в случай, че не помните филма с Бен Афлек), като ще последват сериали за Jessica Jones, маскираният майстор на бойните изкуства Iron Fist и неунищожимият Luke Cage. Все герои, които се подвизават в нюйоркския квартал Hell's Kitchen.

Началото на тази мащабна, няколкогодишна телевизионна продукция ще е през 2015-та година, като Netflix са се съгласили на минимум 4 сериала от по поне 13 епизода. Още по-интересното е, че всички те ще водят до мини-сериал "The Defenders", който ще види обединението на горепосочените герои.

Т.е. Marvel повтарят подхода, който използват в кино-филмите си - филми за отделни герои, водещи до един голям, събиращ всички тях. В случая обаче ще използват по-малко познати на масовата публика образи (с изключение на Daredevil). Страхотна новина, която показва, че са готови да се възползват от върналите се в техни ръце лицензи. Netflix държат на качеството, така че можем само да се надяваме тези сериали да са по-добри от вече разочароващия "Agents of S.H.I.E.L.D.".

Разбира се, вашият любим комикс-гийк ще ви информира при нова информация за "Daredevil", "Jessica Jones", "Iron Fist" и "Luke Cage". Само ще намекна (да не го вземете за факт, защото не е), че Дуейн "Все-още-Скалата" Джонсън изрази публично интерес да играе Luke Cage, макар че не виждам как биха могли да му платят. Аз гласувам за Terry Crews!

PS: Повече инфо за четиримата герои може да откриете в Wikipedia: Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Реквием за един феномен (WrestleMania 33)

Комикси: "Batman: Europa"

Пушът на Джиндър Махал... и парите на един милиард потенциални фенове