Задава се сериал за Flash, който ще е свързан с "Arrow" (DC Новини)

Да блъскаш с юмруци върху клавиатурата на лаптоп в търсене на вдъхновение не е никак добра идея, от мен да знаете. От една страна не е добре за здравето на лаптопа ви (авторът на този блог се обявява твърдо против насилието над компютри), а от друга - едва ли по някакъв начин ще ви помогне в търсенето на муза.

При мен не успя, но пък, what the hell, ще пиша въпреки това. Все пак говорим за "новина" (която обаче дори не е толкова нова). И така... в момента по любимата на всяка фенгърла телевизия CW (Supernatural, The Vampire Diaries и т.н.) върви вторият сезон на страхотния, ама страхотния сериал "Arrow", базиран върху героя Green Arrow (Оливър Куин) на DC Comics. Сериалът изненадва с качество и в момента мога да се впусна в огромни хвалби за него и за това как вторият му сезон е дори по-интересен от първия, но това ще го оставим за отделен пост. Споменавам го обаче, защото CW и DC ще разширят своето партньорство с още един сериал и най-хубавото е, че двата сериала ще са свързани, т.е. ще са част от една обща (телевизионна) DC вселена.

Как ще стане това? В задаващите се осми и девети епизоди на "Arrow" ще видим дебюта на герой на име Бари Алън, по-познат на света като Flash. Неговата поява обаче ще е "цивилна", преди той да се е сдобил със своята свръх-скорост и прочие. Това е логично, тъй като до този момент в "Arrow" каквито и да е било суперсили не са точно табу, но са само намекнати като нещо възможно в бъдещ етап, тъй като сериалът разчита на по-реалистичен подход (ала "The Dark Knight" трилогията). Според първоначалния план, Бари Алън трябваше да направи дебюта си в 8 и 9 епизод на "Arrow", а в 20-ия епизод, по някое време другата година, да видим и превръщането му в супергерой.

Сега обаче тези планове са променени. Високопоставени лица в CW са били впечатлени от 8 и 9 епизод на "Arrow" (които все още не са излъчени) и е било взето решението origin story-то на Алън, т.е. историята как той се сдобива със своите суперсили и се превръща във Flash, да бъдат разказани в пилотния епизод на негов собствен сериал, който, най-вероятно, ще има своя старт чак в началото на следващата есен. 


В ролята на Бари Алън/Flash ще видим Grant Gustin, популярен в някои среди (едноглави най-вече) от "Glee". Гледал съм може би един, максимум два епизода на "Glee", така че нямам никакви спомени за него или актьорските му умения. Въпреки това няма да съдя избора му за ролята преди да съм му дал шанс - това е работа на закоравелите Flash фенове (махам на Гого в момента). Все пак в началото на харесвах и как Stephen Amell се справя с ролята на Оливър Куин в "Arrow", но пичът задобря значително и в момента е сред положителните страни на шоуто. Но да, за "Arrow" ще говорим друг път.

Следователно ще имаме два сериала, базирани върху герои на DC, които ще са част от една обща вселена. Дали и как тази "телевизионна DC вселена" ще се впише в плановете за филмова такава предстои да разберем. Екипът, който ще работи по "Flash" (или както там ще се казва новият сериал), е същият, който работи по "Arrow" в момента, така че за качеството на сценария съм оптимист. Другите фактори - кастинг, актьорска игра, ефекти и т.н. ще са обект на обсъждане, когато сериалът стартира. Не знам каква е политиката на CW що се отнася до започване на нови сериали през пролетта, но се надявам, че ще побързат и няма да се наложи да чакаме до есента на 2014-та.

P.S.1: "Arrow" е наистина страхотен сериал в момента, изяждам с поглед всеки епизод, а по принцип мразя да следя сериали седмица след седмица и най-често ги гледам на сезони. За малко повече инфо погледнете ето този пост за него, писан малко след стартирането му миналата есен.
P.S.2: И все пак държа да отбележа, че вече още по-сериозно се съмнявам телевизионните сериали на DC да са част от тяхната кино-вселена. Просто не виждам как ще дадат ролята на Flash в евентуален "Justice League" филм (с възможна най-ранна поява през 2017-та) на толкова млад телевизионен актьор. По-скоро ще потърсят някое по-популярно име от кино-средите, за да спечелят на филма още малко допълнително медийно внимание. Което донякъде е глупаво, защото сериалът "Flash", подобно на "Arrow", ще запознае поне няколко милиона зрители с едноименния герой и може да създаде солидна предистория за живота на Бари Алън, преди той да се появи на голям екран.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...