Гилермо Дел Торо работи по Justice League Dark филм (DC Новини)


Май в блога не съм споменавал за това, а и една скорошна новина по въпроса ме подсети - режисьорът Гилермо Дел Торо ("Хелбой", "Pacific Rim") работи по сценария на филм, базиран върху "Justice League Dark" комикса на DC. В неговата екранизация, в тази "мрачна" версия на супергеройски тим ще влизат The Swamp Thing, Zatanna, Deadman, Madame Xanadu и John Constantine. За пръв път чувате всички тях? Спокойно, ако не четете комикси, това е напълно нормално.

В "Justice League Dark" намират място героите на DC свързани с магията, окултното и отвъдния свят. Това предполага и един по-мрачен и същевременно по-"магически" филм от обичайните продукции със супергерои. Всъщност, вече може би сте виждали един от героите в тима на голям екран - преди няколко години Киану Рийвс изигра Джон Константин във филма "Constantine". Да, филм по комикс е. Повечето фенове на героя май не харесаха адаптацията, но аз, като не особено голям DC фен, считам "Constantine" за доста приятен филм. Макар че съм съгласен с това, че някъде там из Холивуд има актьор, който ще е по-подходящ за ролята на Константин от Нео/г-н Андерсън.

Джон Константин е и този, който ще се опитва да "събере" екипа от странни другари в сценария на Дел Торо. Дали обаче този филмов проект ще стане реалност все още не е напълно сигурно и изглежда дори самият Дел Торо не знае. По негови думи, той все още работи по сценария (работно заглавие: "Dark Universe"), но от Warner Bros. зависи дали филмът ще получи зелена светлина. Режисьорът обаче издава, че WB работят върху една обща DC кино-вселена, подобно на тази, която Marvel създадоха със своите филми. Филмът по "Justice League Dark" ще трябва да намери своето място в нея, съобразявайки се най-вероятно и с по-големите събития вътре. Друго нещо, което може би ще трябва да вземе предвид е и потенциалният сериал за Джон Константин, който уж от NBC подготвят...

Да, DC и Warner Bros. определено са се стегнали и макар да са далеч зад Marvel, всеки техен успех в областта на кино и ТВ адаптациите е повод за радост. Все пак "Arrow" в момента е смазващ сериал (гледайте го!) и им стискам палци да им потръгне така и с другите им проекти. Конкуренцията ще направи Marvel/Disney по-дисциплинирани и това може да донесе на нас, зрителите, много по-добри филми и от двете компании.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...