Филмът "WarCraft" ще съдържа познати места и герои от игрите (първи artwork)

В случай, че не знаете, популярните игри, носещи името "WarCraft", най-накрая ще бъдат филмирани. Премиерата на филма ще е в края на 2015 г., по-конкретно 18 декември, но в идните месеци ще разберем дали няма да има някаква промяна поне с една седмица напред или назад, защото Disney обявиха, че на този ден ще е премиерата и на Star Wars Episode VII, което би било твърде голяма конкуренция за всеки филм.

На свършилия през уикенда BlizzCon 2013 е имало панел, даващ поне малко информация за предстоящия сблъсък на хора и орки на голям екран. Сред участващите са били Rob Pardo и Chris Metzen (велик!) от Blizzard, както и режисьорът на предстоящия филм Duncan Jones. Представили са и първите четири artwork-а, които дават представа как ще изглеждат някои места във филма и които съм вградил в поста, за да ги погледнете.

Даларан - градът на магьосниците.

Каква информация са дали създателите за самия филм и атмосферата му? За съжаление не много. Основното и може би най-важно от фенска гледна точка (а и от гледна точка на редовия зрител, който никога не е играл която и да е WarCraft игра) е, че филмът ще разгледа "първия контакт" на хората и орките. Т.е. най-вероятно ще получим солидно представяне на световете на Azeroth и Dreanor, което ще улесни новите зрители да разберат за какво става дума във филма, а няма да бъдат заринати с една камара герои и споменавания на отминали събития, от които да не разберат нищо.

Пещите на Ironforge и пречещите на картинката участници в панела :D

Казвайки герои, първите две споменати имена са тези на Lothar (човек) и Durotan (орк). Това вече е информация по-скоро за феновете, така че погледнете в края на текста за малко припомняне кои са те*. Първоначално филмът е трябвало да разгледа историята изцяло от гледната точка на Алианса (хората), но впоследствие това се е променило и сега основната му тема ще е "да бъдеш герой, независимо на чия страна си". Зрителите ще бъдат съпричастни и на орките, тъй като ще бъде обяснено защо правят това, което правят (нашествие над чужд свят в опит да го превземат с насилие, бел.близърдфенбире). Самият филм бива определян като "war film" (военен филм) и целта на създателите му е да разкажат историята от гледните точки и на двете страни във войната.

Stormwind (столица на едноименното човешко кралство в Азерот) в цялата си прелест... скрита отново зад хората от панела.

Що се отнася до неговата визия, както виждате от artwork-а, тя ще е доста сходна на познатата ни магична шарения от игрите. Филмът ще е хибрид между реална игра и CGI, като дори зад орките ще стоят актьори, като екипът работи с Industrial Light And Magic (компанията за спец-ефекти, създадена от Джордж Лукас), за да стане възможно зеленокожите гиганти да изглеждат възможно най-реалистично. Говорейки за реализъм, трябва да споменем, че филмът ще се опита да комбинира такъв заедно с познатия от игрите визуален стил. Конкретно за оръжията екипът е казал, че са използвани "най-големите мечове, които човек може да носи". Позволявам си да вметна лична реакция тук: YES!

 Пейзаж от оркския свят Draenor.

Режисьорът Дънкан Джоунс е казал, че вече има избрани актьори, и е намекнал, че който познава историята на Азерот ще се досети, че има място и за важна главна женска роля. Е, аз познавам историята на света, но точно в момента не се сещам за важна жена в периода на първите две войни. Ще поживеем, ще видим. Последното, което си струва да се отбележи, е, че филмът най-вероятно ще е с PG-13 рейтинг, макар че вероятно ще се движи по ръба на позволеното. Нека - и децата трябва да се учат на любов към този велик франчайз.

След тези, макар и малко новини, аз съм доста по-ентусиазиран. Игрите WarCraft имат една от най-богатите на персонажи, места и събития истории. Радвам се, че започват прегледа им отначало, а не се хвърлят направо в объркания свят на World of Warcraft. Така много повече хора могат да бъдат привлечени като зрители и спокойно да се насладят на един сбит вариант на първия сблъсък между хора и орки. Ще следя развитието на новини около филма и ще ви информирам, когато има достатъчно важна информация.

Бележки: Сър Андуин Лотар е един от най-големите герои на Азерот и главно действащо лице в първите 2 игри (Warcraft: Orcs and Humans и Warcraft II: Tides of Darkness). Можем само да предполагаме, че и тук ролята му ще е голяма (може би една от главните?). Durotan пък е бащата на добре познатия на феновете Thrall. Той е водач на клана Frostwolf, който веднага след преминаването на първата орда през Тъмния портал, бива прокуден от Гул'Ган и се заселва с клана си в планините Алтерак. Дуротан ще е героят, който ще представи необсебената от демоните част на оркското общество, така че, предполагам, той ще е и главният позитивен герой сред тях. По този начин и Трал ще може да бъде представен на публиката, макар и като бебе. И да, за съжаление няма да видим Артас, просто защото той даже май не е роден по време на първата война.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Децата и техните нови книжни идоли

Комикси: "Batman: I am Suicide" (#9-15)

Книги: "Тайната история на Туин Пийкс" от Марк Фрост