Филмът "WarCraft" ще съдържа познати места и герои от игрите (първи artwork)

В случай, че не знаете, популярните игри, носещи името "WarCraft", най-накрая ще бъдат филмирани. Премиерата на филма ще е в края на 2015 г., по-конкретно 18 декември, но в идните месеци ще разберем дали няма да има някаква промяна поне с една седмица напред или назад, защото Disney обявиха, че на този ден ще е премиерата и на Star Wars Episode VII, което би било твърде голяма конкуренция за всеки филм.

На свършилия през уикенда BlizzCon 2013 е имало панел, даващ поне малко информация за предстоящия сблъсък на хора и орки на голям екран. Сред участващите са били Rob Pardo и Chris Metzen (велик!) от Blizzard, както и режисьорът на предстоящия филм Duncan Jones. Представили са и първите четири artwork-а, които дават представа как ще изглеждат някои места във филма и които съм вградил в поста, за да ги погледнете.

Даларан - градът на магьосниците.

Каква информация са дали създателите за самия филм и атмосферата му? За съжаление не много. Основното и може би най-важно от фенска гледна точка (а и от гледна точка на редовия зрител, който никога не е играл която и да е WarCraft игра) е, че филмът ще разгледа "първия контакт" на хората и орките. Т.е. най-вероятно ще получим солидно представяне на световете на Azeroth и Dreanor, което ще улесни новите зрители да разберат за какво става дума във филма, а няма да бъдат заринати с една камара герои и споменавания на отминали събития, от които да не разберат нищо.

Пещите на Ironforge и пречещите на картинката участници в панела :D

Казвайки герои, първите две споменати имена са тези на Lothar (човек) и Durotan (орк). Това вече е информация по-скоро за феновете, така че погледнете в края на текста за малко припомняне кои са те*. Първоначално филмът е трябвало да разгледа историята изцяло от гледната точка на Алианса (хората), но впоследствие това се е променило и сега основната му тема ще е "да бъдеш герой, независимо на чия страна си". Зрителите ще бъдат съпричастни и на орките, тъй като ще бъде обяснено защо правят това, което правят (нашествие над чужд свят в опит да го превземат с насилие, бел.близърдфенбире). Самият филм бива определян като "war film" (военен филм) и целта на създателите му е да разкажат историята от гледните точки и на двете страни във войната.

Stormwind (столица на едноименното човешко кралство в Азерот) в цялата си прелест... скрита отново зад хората от панела.

Що се отнася до неговата визия, както виждате от artwork-а, тя ще е доста сходна на познатата ни магична шарения от игрите. Филмът ще е хибрид между реална игра и CGI, като дори зад орките ще стоят актьори, като екипът работи с Industrial Light And Magic (компанията за спец-ефекти, създадена от Джордж Лукас), за да стане възможно зеленокожите гиганти да изглеждат възможно най-реалистично. Говорейки за реализъм, трябва да споменем, че филмът ще се опита да комбинира такъв заедно с познатия от игрите визуален стил. Конкретно за оръжията екипът е казал, че са използвани "най-големите мечове, които човек може да носи". Позволявам си да вметна лична реакция тук: YES!

 Пейзаж от оркския свят Draenor.

Режисьорът Дънкан Джоунс е казал, че вече има избрани актьори, и е намекнал, че който познава историята на Азерот ще се досети, че има място и за важна главна женска роля. Е, аз познавам историята на света, но точно в момента не се сещам за важна жена в периода на първите две войни. Ще поживеем, ще видим. Последното, което си струва да се отбележи, е, че филмът най-вероятно ще е с PG-13 рейтинг, макар че вероятно ще се движи по ръба на позволеното. Нека - и децата трябва да се учат на любов към този велик франчайз.

След тези, макар и малко новини, аз съм доста по-ентусиазиран. Игрите WarCraft имат една от най-богатите на персонажи, места и събития истории. Радвам се, че започват прегледа им отначало, а не се хвърлят направо в объркания свят на World of Warcraft. Така много повече хора могат да бъдат привлечени като зрители и спокойно да се насладят на един сбит вариант на първия сблъсък между хора и орки. Ще следя развитието на новини около филма и ще ви информирам, когато има достатъчно важна информация.

Бележки: Сър Андуин Лотар е един от най-големите герои на Азерот и главно действащо лице в първите 2 игри (Warcraft: Orcs and Humans и Warcraft II: Tides of Darkness). Можем само да предполагаме, че и тук ролята му ще е голяма (може би една от главните?). Durotan пък е бащата на добре познатия на феновете Thrall. Той е водач на клана Frostwolf, който веднага след преминаването на първата орда през Тъмния портал, бива прокуден от Гул'Ган и се заселва с клана си в планините Алтерак. Дуротан ще е героят, който ще представи необсебената от демоните част на оркското общество, така че, предполагам, той ще е и главният позитивен герой сред тях. По този начин и Трал ще може да бъде представен на публиката, макар и като бебе. И да, за съжаление няма да видим Артас, просто защото той даже май не е роден по време на първата война.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...