Българинът Alexander Rusev в WWE NXT (октомври-декември '13)

Това е третият пореден пост за сънародника ни Alexander Rusev и неговата набираща все повече инерция кариера в WWE. Препоръчвам на тези от вас, които не са наясно за какво става дума, първо да прочетат постa за дебюта му в шоуто NXT, както и постa, в който ви разказах какво се случваше с него от този дебют до средата на месец октомври. Тук пък ще продължим с този кратък преглед на историите, в които Русев е замесен, като отново в текста ще има линкове към мачовете му, качени от други фенове във vbox.

The Bulgarian Brute in NXT
(17 октомври - 19 декември 2013 г.)


В NXT от 17 октомври Русев няма поява, но следващата седмица (24 октомври) той записва смазваща и бърза победа над CJ Parker, с когото се справя за малко повече от минута. На 31 октомври идва моментът враждата между Легионерите (отборът на Русев) и отборът на Collin Cassidy и Enzo Amore да приключи. Scott Dawson, партньорът на българина, обаче е контузен, поради което партньор на Русев в мача е мениджъра на Легионерите Sylvester Lefort (гледайте тук Rusev/Lefort vs. Cassidy/Amore). Българинът и французинът побеждават, но мениджърът Lefort няма повод за радост. След мача на рампата се появява руса жена, при която Русев отива, зарязвайки лежащия на ринга Lefort.

На 7 ноември става ясно, че с отбора на Легионерите и сътрудничеството между Rusev и Lefort е свършено. Lefort излиза на ринга, готов за мач, а след него се появява и опонентът му - доскорошният му клиент Русев, придружаван и представен (на украински) от новата си мениджърка Lana (русата жена от предната седмица). Французинът изглежда притеснен и предлага на Русев пари с надеждата мачът да не се състои. Вместо това Rusev го напада и за нула време го кара да се предаде с хватката си за предаване "The Accolade" (гледайте тук Rusev vs. Lefort). С това на Легионерите е сложен край и Русев навлиза в нов етап от кариерата си.

Следващото шоу, това от 14 ноември, включва само задкулисно промо от сънародника ни и неговата мениджърка, в което Русев заявява, че титлата на NXT ще бъде негова (гледайте промото тук). Той доста бързо получава шанс да изпълни тази своя закана, защото изданието на NXT от 21 ноември е по-специално. Главният мениджър на NXT JBL назначава Beat the Clock Challange за вечерта, като човекът, който спечели мача си най-бързо, ще получи мач за NXT титлата срещу шампиона Bo Dallas. Първият мач в шоуто е точно с участието на Русев. Негов противник е старият му познайник Collin Cassidy, когото Русев успява да победи за 5 минути и 33 секунди (гледайте тук Rusev vs. Cassidy). В следващите мачове обаче това време е подобрено, което лишава Русев от шанс за NXT титлата.

Появата на Rusev в NXT от 28 ноември е минимална. Преди мач между Tyler Breeze и Kasius Ohno (кечист, по-популярен с името Chris Hero), Rusev се появява на рампата и напада Ohno в гръб. Атаката е донякъде логична, тъй като предната седмица Ohno е този, който пръв подобрява времето на българина, побеждавайки противника си за 4 минути и 48 секунди *. След атаката Ohno става лесна жертва за Tyler Breeze. В шоуто от 5 декември Rusev има съвсем кратка поява в сегмент, в който Tyler Breeze му благодари за помощта предната седмица. В NXT от 12 декември тази мини-история продължава, когато Rusev и Ohno застават един срещу друг в официален мач (гледайте тук Rusev vs. Ohno). Българинът побеждава, фокусирайки се върху контузения гръб на Ohno, като след мача дори отказва да прекъсне хватката си за предаване The Accolade. (Това, между другото, е и последния мач на Ohno в NXT, тъй като той бе освободен от договора си.) И приключваме този преглед със задкулисен сегмент между Лана и Кофи Кингстън (кечист от основния ростър, бивш неколкократен IC и US шампион) от шоуто от 19 декември, в който украинката казва, че Русев може да победи Кингстън и така се стига до уреждането на мач, който предстои да видим.**

В обобщение:

  • Статистика победи-загуби: 7-3 (продължава да е туширан само веднъж - от Долф Зиглър в дебютния си мач; другите две загуби са в отборни мачове);
  • Поправка: в миналия пост споменах, че финишърът (финална хватка) на Rusev се нарича "The Acolyte", което не е вярно. Името, с което бива наричан неговия Camel Clutch, всъщност е "The Accolade".
  • Русев вече има нов мениджър в лицето на украинката Lana (кликнете върху името, за да видите статия за нея в официалния сайт на WWE).

Това беше краткият преглед на кариерата на Rusev до момента. Не са малки шансовете скоро да го видим и в главния ростър, макар че WWE най-често пазят дебютите на monster heel-ове за шоуто след WrestleMania (началото на април). Във всички случаи след още два месеца ще има нов такъв пост, в който да проследим какво се е случило с кариерата на сънародника ни през това време.

*Beat The Clock Challange е поредица от мачове в рамките на една вечер. В тях е важно не само да отбележиш победа, но и за колко време си я постигнал. Този, който победи противника си за вечерта с най-кратко време, печели Beat The Clock Challange-a и това, за което той е бил (става претендент за титла, например).
** Сегментът между Лана и Кофи, както и този с участието на Тарйлър Брийз от 5-ти декември, се споменават в няколко report-a, но ги нямаше в релийзите, които аз гледах.
** Благодарности на хората, които се занимават да качват мачовете на Rusev в vbox, защото аз нямам нервите и желанието да се занимавам. Thank you!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...