Първи трейлър за "The Amazing Spider-Man 2" (видео)

Днес Sony пуснаха първият трейлър за продължението на "The Amazing Spider-Man", което ще видим по кината през лятото на 2014-та. Погледнете го сами:


Приятно изненадан съм. Трейлърът има в себе си енергия, която да се надяваме ще е налице и в цялата лента. Вчера бях захванал пост, в който да охуля създателите на филма за дизайнът на злодеите, но днес недоволството ми е малко смекчено. И все пак нека ви информирам: освен Electro (Jamie Foxx), изглежда, че във филма ще видим също така и Rhino и една вариация на тема Green Goblin.

Разбира се, те са минали обичайното вече "префасониране", което повечето комикс-герои получават преди да се появят на голям екран. Райно вече няма да е камара от мускули със свръх-сила, а вместо това ще е човек в роботизиран костюм. Ролята се играе от Paul Giamatti.

Третият злодей (за бройката след малко) ще е Хари Озбърн, който ще видим като Зеления гоблин. В комиксите и всички други техни адаптации първи зад маската на Гоблина застава бащата на Хари - Норман Озбърн (можете да го видите на болнично легло в трейлъра). Тук обаче и тази "традиция" няма да бъде спазена. Dane DeHaan играе ролята на Хари Озбърн/Гоблинът и както личи този път маска реално няма да има, а вместо това е бил избран подходът "малко гел в косата и гротескна физиономия е равно на злодей".

Държа да припомня, че досега сме имали 4 филма за Spider-Man: трилогията на Сам Рейми и reboot-ът "The Amazing Spider-Man". В повечето от тях Спайдър-мен винаги се е изправял само срещу един злодей от богатата си колекция такива, като само "Spider-Man 3" на Рейми беше изключение - там злодеите бяха Venom, Sandman и New Goblin. И да, както гледалите го помнят, филмът беше твърде претрупан и просто не му стигаше време, за да разгледа всички истории адекватно. Дано тримата злодеи в "The Amazing Spider-Man 2" не доведат до същия проблем. И така и така сме на темата, през последната седмица се появи този плакат от три части, на който виждаме Rhino, Green Goblin и Electro:


Завършвам с новината, че Sony също ще се опитва да създаде един вид "филмова комикс-вселена", като се планират отделни филми за други герои от комиксите за Спайдър-мен. В случай, че сте забравили: въпреки че Човекът-паяк е герой на Marvel, правата за филмирането му са в ръцете на Sony. Точно затова няма шанс да го видите в някой бъдещ "The Avengers" филм, например.

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...