Първи трейлър за "The Amazing Spider-Man 2" (видео)

Днес Sony пуснаха първият трейлър за продължението на "The Amazing Spider-Man", което ще видим по кината през лятото на 2014-та. Погледнете го сами:


Приятно изненадан съм. Трейлърът има в себе си енергия, която да се надяваме ще е налице и в цялата лента. Вчера бях захванал пост, в който да охуля създателите на филма за дизайнът на злодеите, но днес недоволството ми е малко смекчено. И все пак нека ви информирам: освен Electro (Jamie Foxx), изглежда, че във филма ще видим също така и Rhino и една вариация на тема Green Goblin.

Разбира се, те са минали обичайното вече "префасониране", което повечето комикс-герои получават преди да се появят на голям екран. Райно вече няма да е камара от мускули със свръх-сила, а вместо това ще е човек в роботизиран костюм. Ролята се играе от Paul Giamatti.

Третият злодей (за бройката след малко) ще е Хари Озбърн, който ще видим като Зеления гоблин. В комиксите и всички други техни адаптации първи зад маската на Гоблина застава бащата на Хари - Норман Озбърн (можете да го видите на болнично легло в трейлъра). Тук обаче и тази "традиция" няма да бъде спазена. Dane DeHaan играе ролята на Хари Озбърн/Гоблинът и както личи този път маска реално няма да има, а вместо това е бил избран подходът "малко гел в косата и гротескна физиономия е равно на злодей".

Държа да припомня, че досега сме имали 4 филма за Spider-Man: трилогията на Сам Рейми и reboot-ът "The Amazing Spider-Man". В повечето от тях Спайдър-мен винаги се е изправял само срещу един злодей от богатата си колекция такива, като само "Spider-Man 3" на Рейми беше изключение - там злодеите бяха Venom, Sandman и New Goblin. И да, както гледалите го помнят, филмът беше твърде претрупан и просто не му стигаше време, за да разгледа всички истории адекватно. Дано тримата злодеи в "The Amazing Spider-Man 2" не доведат до същия проблем. И така и така сме на темата, през последната седмица се появи този плакат от три части, на който виждаме Rhino, Green Goblin и Electro:


Завършвам с новината, че Sony също ще се опитва да създаде един вид "филмова комикс-вселена", като се планират отделни филми за други герои от комиксите за Спайдър-мен. В случай, че сте забравили: въпреки че Човекът-паяк е герой на Marvel, правата за филмирането му са в ръцете на Sony. Точно затова няма шанс да го видите в някой бъдещ "The Avengers" филм, например.

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...