Orton vs. Cena - Закъснялата унификация, която може и да не е унификация (WWE TLC 2013)

Ликувай, народе! След 11 години на неяснота кой е Човекът с главно Ч (и Чемпиъна с главно Ч в този ред на мисли) в WWE, на 15 декември ще бъде даден отговор на този въпрос! WWE Championship-ът и World Heavyweight Championship-ът ще бъдат заложени в ЕДИН мач и някой ще си тръгне и с двете титли. А феновете... Оооо, феновете няма как да не са по-ентусиазирани за този епохален сблъсък! 

*минутка да си разтрия слепоочията и да издишам измъчено* Това горе е ирония, ако някой не е разбрал. WWE, ни в клин, ни в ръкав (ни на майка им в...) решиха, че е дошло времето да обединят двете си световни титли. Или поне така изглежда на пръв поглед. На тазгодишния "TLC: Tables, Ladders and Chairs", Джон Сина и Ранди Ортън ще се изправят един срещу друг в TLC мач, а над ринга ще висят двете им световни титли. Идеята е, че само един от тях ще ги свали и ще си тръгне от PPV-то като уж безспорен световен шампион.

Някой (с)маркове изпитват реална физическа болка, гледайки тази снимка. Мауахахаха! Мрете, (с)маркове!

ЛЪЖА И ИЗМАМА! Във времената на всеобхватен интернет достъп, кеч-феновете бързо споделят идеите, които им идват. Идеи за истории, мачове и прочие. Хей, дори любимото ви селянче (белбире: аз) ви е споделяло редица пъти своите виждания за това "какво трябваше да стане" в Guest Booker раздела. Идеята, която дойде и на мен, и на много други хора, е, че за съжаление има огромна опасност WWE да приключат пето поредно PPV с кофти финал. Примерно:

Вариант 1: Сина сваля от въжето над ринга WWE титлата, а Ортън World Heavyweight титлата, т.е. просто си ги разменят. Народът псува.
Вариант 2: Всеки си грабва неговия колан и бедният американец се ядосва за това, че се е подвел по обещанията за ЕДИН ШАМПИОН и е дал 40 грешни долара за PPV-то. Всички останали псуваме.

И в двата случая Интернет избухва с гневните мнения на фенове, това е ясно. Всъщност много хора и сега са недоволни, най-вече заради това, че Ортън и Сина получават честта да "обединят" титлите (ако изобщо стане). Други са недоволни, че това става на второразрядно PPV като "TLC", а не на WrestleMania, както винаги се е очаквало. Трети са недоволни от напълно изненадващата нова посока, която WWE избраха, защото нищо през последните месеци не намекваше сериозно за мач за обединение на титлите, а това си е събитие и се нуждае от подходящо изграждане.

Аз съм от третите, това е сигурно. Няма как да изградиш добре подобен мач само за някакви си две седмици. Трябваха намеци, намеци, намеци, търкания между шампионите (дори когато не са били шампиони), подхвърляне на реплики... Някаква голяма история, която да доведе до обявяването на мача и да му донесе усещането за нещо голямо. Това в момента го няма и аз ще го гледам най-вече заради възможната му историческа стойност (цели 11 години имахме две световни титли, все пак), а не толкова от истински, жив интерес.

Колкото до другите две оплаквания: първо, Сина продължава (донякъде за съжаление) да е "лицето на WWE" и да им носи най-много пари. Неговото участие в мач за обединение на титлите е повече от логично. Ортън пък винаги е бил някакъв техен галеник и дори провинения като анаболи и пушене на трева не му попречиха отново да бъде издигнат до нивото на световен шампион, докато други хора бързо-бързо са били уволнявани при нарушаване на Wellness Policy-то. А и от години мнозина фенове предполагаха, че точно те двамата ще обединят титлите (но на Мания). Сега обаче това е факт и същите тези фенове са недоволни. "Трябваше да са Браян и Пънк!", викат те. Да, и аз бих гледал техен мач с по-голям интерес (особено TLC, в което нито Сина, нито Ортън имат място). Но що се отнася до звездност, за момента Cena vs. Orton все още е по-голям мач от Bryan vs. Punk. Това, разбира се, е по вина на WWE, но както и да е.

Второ, това, че "TLC" PPV-то ще приюти такъв голям мач е хубаво за него и спомага за "марката", ако мога така да се изразя. От създаването си досега това PPV определено предложи някои нелоши мачове (и някои велики, като миналогодишния 3 на 3 мач), така че нямам против подобен важен сблъсък да допринесе още повече за името "TLC" (и WWE да спрат да преименуват PPV-тата си).

 Едно открадното meme, за да поосвежим обстановката.

Лично според мен този мач, в тази си форма (Сина срещу Ортън за обединение на титлите), просто е закъснял с около поне 3 години. Гледали сме ги един срещу друг през 2007-ма, през 2009-та и то в главните мачове на няколко поредни PPV-та. Някак мачът между тях е изтъркан като идея и елемент на епичност (да, не са Austin/Rock). И е тъжно, че 6 години след първата им сериозна вражда, WWE отново разчитат точно на тях да са Човеците с главно Ч.

Можем само да се надяваме (вече имам чувството, че пиша това изречение във всеки пост за кеч...) на един качествен мач с ясен финал и победител. Не просто размяна на титли, не отново двама шампиони, не поредното "прецакване". Дреме ми на мен и на вас, но се замислете за хората, които си плащат да гледат PPV-тата и месец след месец не получават това, което искат (скандиранията "Daniel Bryan" докато ННН обявяваше Сина/Ортън мача показаха тъжната реалност). Тези хора "издържат" WWE и в един момент просто ще им писне.

И най-забавното за финал - все още не е напълно сигурно, че ще имаме Undisputed WWE World Heavyweight Champion, дори мачът да свърши с ясен победител. Може да им дойде гениалната идея победителят от мача да е WWE Champion И World Heavyweight Champion и да защитава и двете титли едновременно. Това е WWE през 2013 - надежда и разочарование.

P.S. А другите истории колко са зле в момента... просто не ми се говори. Светлинка има само около Пънк, Браян, Shield и (за мое огромно щастие) отборната дивизия, но дори гледането на тези неща е мъчение при тези като цяло скучни шоута.
P.S.2: Веднага изниква въпросът "Като не ти харесва, защо го гледаш?" и това е напълно разбираемо. Първо, навик. Второ, аз никога не съм се измъчвал. Когато продуктът не ми допада, просто си давам "почивка" (чували сте вече) и не гледам кеч в продължение на месеци. Само чета резултатите. Когато се появи желание, започвам пак. Ако повече хора го правеха, щяха да си спестят много фенски нерви. Иначе пиша подобни критични текстове просто за да дам мнение за едно или друго нещо, случващо се в любимото ми TV развлечение. Гласът на народа и други подобни. Знаете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...