Обявиха "Venom" и "Sinister Six" spin-off филми в Spider-Man вселената (Sony/Marvel Новини)

Само две големи комикс-компании, а вече четири филмови комикс-вселени... Хаосът тепърва започва, драги читатели, и ще се старая да пояснявам всяка една нова холивудска приумица, свързана с филми за супергерои. Като най-новата на Sony, например. Както ви казах в поста за трейлъра на "The Amazing Spider-Man 2", те планират да се възползват от правата си за филмиране на комиксите за Spider-Man, за да създадат една цяла филмова комикс-вселена по примера на Marvel. Днес от компанията обявиха, че сформират екип от сценаристи, които да подготвят spin-off филми, фокусирани върху враговете на Човека-паяк.

Точно така - става дума за злодеи. Обявените заглавия за момента са "Venom" и "Sinister Six", като те вероятно ще се появят скоро след "The Amazing Spider-Man 3", предвиден за 10 юни 2016 г. Върху тези три филма ще работят продуцентите на "The Amazing Spider-Man 2" Avi Arad и Matt Tolmach, като към тях се присъединяват Alex Kurtzman и Roberto Orci ("Star Trek", "Transformers"), Jeff Pinkner (продуцент на сериалите "Lost" и "Fringe"), Ed Soloman ("Man in Black") и Drew Goddard (режисьор на "Cabin in the Woods"). Този екип от мозъци (с имена, които няма да запомните) ще трябва да изгради една обширна вселена от филми с герои, свързани по някакъв начин със Spider-Man.

 Venom, дами и господа.

Тъй като Паякът почти никога не е разчитал на помощници, те са решили да се фокусират върху филми за неговите врагове, като лично на мен ми е доста любопитно дали ще проработи формулата "филм по комикс с главен герой злодей". В случая с "Venom" най-вероятно ще станем свидетели на филм по-скоро за анти-герой. Пояснявам накратко: Venom всъщност е фотографът Еди Брок, който след "сливането" си с извънземен симбиот се превръща в нещо като зла версия на Човека-паяк (най-лейм описанието, писано някога). През 2007 г. Сам Рейми се опита да представи Venom в "Spider-Man 3", но обърка доста неща (включително и актьора, давайки ролята на Тофър "хичнереспектира" Грейс) и опитът се оказа неуспешен.

В spin-оff-ът на "The Amazing Spider-Man" обаче сценаристите най-вероятно ще използват произхода на Venom от Ultimate комиксите. Там симбиотът е всъщност органичен костюм, създаден от съвместната работа на родителите на Еди Брок и Питър Паркър. Поне мисля, че беше така, и феновете на Ultimate комикс-вселената да не се сърдят в случай, че греша. Не ме влече просто и почти нищо от нея не съм чел.

Една от комбинациите от злодеи, носили името The Sinister Six.

The Sinister Six пък е името на група от противници на Спайдър-мен, обединени единствено от идеята да го унищожат. Представете си нещо като The Avengers, но със супер-злодеи. През годините групата е имала различен състав, но дори в трейлъра на "The Amazing Spider-Man 2" (който споменавам за пореден път) е намекнато за това кои имена можем да видим в бъдещия "Sinister Six" филм. В определен момент от трейлъра виждаме лаборатория (най-вероятно в OsCorp), където могат да бъдат видени крилете на The Vulture и механичните ръце на Dr. Octopus.

 Кадър от трейлъра на "TAS2", намекващ за появата на бъдещи злодеи и тяхната връзка с OsCorp.

Напомням, че в края на първия "The Amazing Spider-Man" филм (следва СПОЙЛЕР) The Lizard/д-р Кърт Конърс оцеля. В "The Amazing Spider-Man 2" пък ще видим появата на Electro, Rhino и някаква вариация на тема Green Goblin (Хари Озборн), а отделно в един от рекламните сайтове за филма се споменава за съществуването на Shocker. Стават дори седмина, а не шестима (при условие, че никой от тях не умре в "TAS2"). На този ранен етап най-вероятно ми се струва в "Sinister Six" филма да видим екип в състав Dr. Octopus (лидер), The Vulture, Lizard, Electro, Rhino и Shocker, без замесен Гоблин (освен може би Норман Озборн да е този, който ги събира заедно).

Да, определено Sony се опитват да наблъскат твърде много неща само в един филм, опитвайки се да подготвят няколко други занапред в бъдещето. Един комикс-фен ги забелязва и не е трудно да ги свърже, но за обикновения зрител може би ще е натоварващо и объркващо. Още по-интересно е как публиката ще реагира на комикс-филми с главни герои злодеи, когато липсва елемента "добро срещу зло". Аз лично обаче нямам нищо против варианта "зло срещу по-голямо зло", стига основната история и сценарият (в дълбочина, нали се сещате) да са добри. В комикси се е получавало, не виждам проблем в това да се получи и на голям екран.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Реквием за един феномен (WrestleMania 33)

Комикси: "Batman: Europa"

Пушът на Джиндър Махал... и парите на един милиард потенциални фенове