Обявиха "Venom" и "Sinister Six" spin-off филми в Spider-Man вселената (Sony/Marvel Новини)

Само две големи комикс-компании, а вече четири филмови комикс-вселени... Хаосът тепърва започва, драги читатели, и ще се старая да пояснявам всяка една нова холивудска приумица, свързана с филми за супергерои. Като най-новата на Sony, например. Както ви казах в поста за трейлъра на "The Amazing Spider-Man 2", те планират да се възползват от правата си за филмиране на комиксите за Spider-Man, за да създадат една цяла филмова комикс-вселена по примера на Marvel. Днес от компанията обявиха, че сформират екип от сценаристи, които да подготвят spin-off филми, фокусирани върху враговете на Човека-паяк.

Точно така - става дума за злодеи. Обявените заглавия за момента са "Venom" и "Sinister Six", като те вероятно ще се появят скоро след "The Amazing Spider-Man 3", предвиден за 10 юни 2016 г. Върху тези три филма ще работят продуцентите на "The Amazing Spider-Man 2" Avi Arad и Matt Tolmach, като към тях се присъединяват Alex Kurtzman и Roberto Orci ("Star Trek", "Transformers"), Jeff Pinkner (продуцент на сериалите "Lost" и "Fringe"), Ed Soloman ("Man in Black") и Drew Goddard (режисьор на "Cabin in the Woods"). Този екип от мозъци (с имена, които няма да запомните) ще трябва да изгради една обширна вселена от филми с герои, свързани по някакъв начин със Spider-Man.

 Venom, дами и господа.

Тъй като Паякът почти никога не е разчитал на помощници, те са решили да се фокусират върху филми за неговите врагове, като лично на мен ми е доста любопитно дали ще проработи формулата "филм по комикс с главен герой злодей". В случая с "Venom" най-вероятно ще станем свидетели на филм по-скоро за анти-герой. Пояснявам накратко: Venom всъщност е фотографът Еди Брок, който след "сливането" си с извънземен симбиот се превръща в нещо като зла версия на Човека-паяк (най-лейм описанието, писано някога). През 2007 г. Сам Рейми се опита да представи Venom в "Spider-Man 3", но обърка доста неща (включително и актьора, давайки ролята на Тофър "хичнереспектира" Грейс) и опитът се оказа неуспешен.

В spin-оff-ът на "The Amazing Spider-Man" обаче сценаристите най-вероятно ще използват произхода на Venom от Ultimate комиксите. Там симбиотът е всъщност органичен костюм, създаден от съвместната работа на родителите на Еди Брок и Питър Паркър. Поне мисля, че беше така, и феновете на Ultimate комикс-вселената да не се сърдят в случай, че греша. Не ме влече просто и почти нищо от нея не съм чел.

Една от комбинациите от злодеи, носили името The Sinister Six.

The Sinister Six пък е името на група от противници на Спайдър-мен, обединени единствено от идеята да го унищожат. Представете си нещо като The Avengers, но със супер-злодеи. През годините групата е имала различен състав, но дори в трейлъра на "The Amazing Spider-Man 2" (който споменавам за пореден път) е намекнато за това кои имена можем да видим в бъдещия "Sinister Six" филм. В определен момент от трейлъра виждаме лаборатория (най-вероятно в OsCorp), където могат да бъдат видени крилете на The Vulture и механичните ръце на Dr. Octopus.

 Кадър от трейлъра на "TAS2", намекващ за появата на бъдещи злодеи и тяхната връзка с OsCorp.

Напомням, че в края на първия "The Amazing Spider-Man" филм (следва СПОЙЛЕР) The Lizard/д-р Кърт Конърс оцеля. В "The Amazing Spider-Man 2" пък ще видим появата на Electro, Rhino и някаква вариация на тема Green Goblin (Хари Озборн), а отделно в един от рекламните сайтове за филма се споменава за съществуването на Shocker. Стават дори седмина, а не шестима (при условие, че никой от тях не умре в "TAS2"). На този ранен етап най-вероятно ми се струва в "Sinister Six" филма да видим екип в състав Dr. Octopus (лидер), The Vulture, Lizard, Electro, Rhino и Shocker, без замесен Гоблин (освен може би Норман Озборн да е този, който ги събира заедно).

Да, определено Sony се опитват да наблъскат твърде много неща само в един филм, опитвайки се да подготвят няколко други занапред в бъдещето. Един комикс-фен ги забелязва и не е трудно да ги свърже, но за обикновения зрител може би ще е натоварващо и объркващо. Още по-интересно е как публиката ще реагира на комикс-филми с главни герои злодеи, когато липсва елемента "добро срещу зло". Аз лично обаче нямам нищо против варианта "зло срещу по-голямо зло", стига основната история и сценарият (в дълбочина, нали се сещате) да са добри. В комикси се е получавало, не виждам проблем в това да се получи и на голям екран.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...