Нов "X-Men" филм ще излезе през 2016 (Fox/Marvel Новини)

Блогът все по-усърдно се превръща в новинарски сайт за филми, но, хей, какво да направя, че нямам вдъхновението за писането на някакви творчески неща? А новини за филми по комикси излизат почти всеки ден. Ето и нещо от последните два дни, което ми се беше изплъзнало - чрез Twitter Браян Сингър (режисьор на предстоящия "X-Men: Days of Future Past", чиито трейлър може да видите тук) е обявил, че през 2016 г. ще получим още един филм за мутанти, носещ името "X-Men: Apocalypse".

Това ще е третият филм от новата X-Men трилогия, която започна с "X-Men: First Class" и ще продължи догодина с вече споменатия "X-Men: Days of Future Past" (с премиера на 24 май 2014 г.). Все още не е ясно кои актьори ще вземат участие в третия филм, но може да се предполага, че ще продължат да залагат на младите версии на Prof. X (Джеймс Макавой), Magneto (Майкъл Фасбендър), Mystique (Дженифър Лорънс) и компания. Ясна е само премиерната дата на "X-Men: Apocalypse" - 27 май 2016 г.

Името ясно подсказва и кой ще е главният злодей - древният мутант Apocalypse, който е имал редица важни участия в комиксите за X-Men и анимационните филми за тях. Това обаче ще е първата му поява на екран, освен ако в "Days of Future Past" не получим някакъв намек за съществуването му (както Marvel направиха с Thanos след надписите на "The Avengers").

Apocalypse.

Никога не съм бил голям X-Men фен, така че не мога да ви засипя с детайли по въпроса, нито мисля да спекулирам за историята. Време до филма много, така че нека първо видим какво ще ни предложи "Days of Future Past" следващото лято. Иначе това вероятно е страхотна новина за запалените X-Men фенове, така че мога само да се радвам за тях.

Fox също планират обща филмова комикс-вселена, базирана на "X-Men" и "Fantastic Four"

В предния пост ви споменах, че Sony планират да се възползват от правата си за филмиране на комиксите за Spider-Man, за да създадат филмова комикс-вселена, подобна на тази, която Marvel създадоха с Iron Man, Thor, Captain America и т.н. В реда на нещата е тук да ви информирам, че от Fox планират същото. Те държат правата за филмиране на "X-Men" и "Fantastic Four" (Фантастичната четворка) и имат намерение да създадат една обща вселена, в която героите от тези поредици да "съществуват" заедно. Освен "X-Men: Days of Future Past" в момента се работи и по reboot на "Fantastic Four" и филм по поредицата "X-Force". И макар да разполагат само с права за филмиране на Marvel-ските мутанти и Фантастичната четворка, от историите за тях Fox могат да се сдобият с огромно количество материал за бъдещи филми.

Поради това се наложи и пояснението "Fox/Marvel Новини" в заглавието на поста. В момента освен Disney/Marvel, Sony и 20th Century Fox също правят филми по комикси на Marvel, което пречи и на това да видим дадени герои заедно на екран. Дано обаче това не стане твърде объркващо за обикновения зрител.

P.S. Честито на Daniel Faradey, който наскоро в коментари някъде из блога питаше точно за Apocalypse :D

Коментари

Популярни публикации от този блог

Реквием за един феномен (WrestleMania 33)

Комикси: "Batman: Europa"

Пушът на Джиндър Махал... и парите на един милиард потенциални фенове