Българинът Alexander Rusev дебютира в WWE!


"Най-накрая!", изстенаха няколко хиляди български кеч-фенове, когато сънародникът ни Alexander Rusev направи своя официален дебют на последното pay-per-view (платено шоу) на WWE "Royal Rumble", което се състоя миналата неделя. Лично аз и Пичът бяхме шокирани, а след това завладени от онази необяснима еуфория по време на гледането на кеч, популярна като mark-out. Определено е хубаво да видиш свой сънародник да се появява на екран в еднa от любимите ти развлекателни програми, а и по принцип е хубаво да знаеш, че българин е постигнал такъв голям успех в един изключително конкурентен бизнес. Защото да, скъпи читатели, кечът е бизнес, в който не е никак лесно да пробиеш, особено когато днес една единствена, огромна компания доминира на пазара. А това е именно WWE.

Alexander, за тези, които не са наясно или не са чели някой от предните постове (долу ще дам линкове), е от Пловдив, живее в Щатите от няколко години и е тренирал в кеч-школата на може би по-познатия ви Рикиши (ако през 2000-2001-ва сте засичали кеч по bTV, може би си го спомняте). Последва договор с WWE, като в средата на миналата година Rusev (това е псевдоним, между другото) направи своя дебют в шоуто NXT, където WWE изпробват младите си таланти, техните образи и умения. И което, между другото, от гледна точка на самия кеч, е най-доброто шоу в момента.

Сега обаче, около половин година след дебюта си там, сънародникът ни дебютира и в основната програма на компанията. "Royal Rumble" (по bTV беше "Кралски сблъсък", сега май е "Кралски грохот") е ежегодно платено шоу, провеждащо се в края на януари, и е едно от 4-те най-големи събития на WWE за годината. Главният мач в него носи същото име и представлява мач, в който на всеки 2 минути на ринга излиза нов кечист, докато не излязат всичките предвидени 30 участника. За голяма моя изненада под номер 6 се появи точно Alexander и направи един доста добър дебют от гледна точка на образа му на monster heel чужденец (за справка какво е това: предните постове). Ето ви видеото с цялото му участие в мача:


Няма да преувеличавам много, въпреки че може би това е правилният подход, но истината е, че това си е голям успех. В NXT има млади таланти, които са там от много повече време и така и не са получили шанс да дебютират в главните шоута, а Alexander получи тази възможност по-малко от половин година след дебюта си. Това е признак, че е впечатлил отговорните лица в компанията, а и е нормално - те харесват хора с неговите впечатляващи габарити.

Освен появата си в Rumble-a, в последния SMACKDOWN (от петък) бе излъчено промо на Русев и неговата мениджърка Лана. В него те промотират предстоящия му дебют в телевизионните шоута (RAW и Smackdown), тъй като "Royal Rumble" е платено шоу и от тази гледна точка по-малко хора са успели да го видят. Промото можете да видите тук.

Тези, които посещават блога често, сигурно са забелязали, че следя кариерата на Rusev в WWE в поредица от постове. Както за тях, така и за хората, които тепърва разбират, че българин е част от най-голямата кеч-компания в света, предлагам линковете към тези постове, разказващи за дебюта на Rusev в WWE и това в какви истории бе замесен той през последните пет месеца. 


В края на февруари ще има подобен пост, който ще разгледа най-вероятно последните му участия в NXT (тъй като най-често когато кечист дебютира в главните шоута, спират появите му в NXT, което е нормално). След това пък най-вероятно ще започна да ви представям ежемесечни постове за появите на сънародника ни в шоутата и PPV-тата на WWE. 

И преди съм го казвал, но ще повторя - подобен успех на българин трябва да ни радва, независимо дали сме фенове на pro wrestling-a или не. Аз лично му желая адски много успех и му благодаря, че направи Rumble-a с пъти по-приятен!

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...