Много новини за филми по комикси, защото си умирате за такива

Ще трябва да чакаме чак до 2016-та, за да видим Бен Афлек като Батман. So sad. Пхахахаха!

В последно време се насъбраха доста важни и интересни неща в сферата на филмите/сериалите, базирани на комикси, за които като вашия любим комикс-нърд (мерси.) съм задължен да ви информирам. Като за начало обобщаваме всичко под формата на кратки новини, а по-надолу в поста ще получите повече информация и част от мнението на Разбирача (moi):

  • Warner Bros. отлагат премиерата на "Batman vs. Superman" за 6 май 2016 г., т.е. с около 10 месеца по-късно от досегашната дата.
  • Пол Руд ще играе главната роля (Скот Ланг) във филма на Marvel "Ant-Man". Ще му партнира Майкъл Дъглас, който ще поеме емблематичната роля на Хенри "Ханк" Пим.
  • Marvel потвърдиха, че работят по сериал с името "Agent Carter", фокусиран върху героинята Пеги Картър, която може би помните като любовния интерес на Капитан Америка в първия филм за него.
  • В сериала "Gotham", който Warner Bros. подготвят, ще видим младия Брус Уейн. Той ще е на около 12. Все пак главен герой ще бъде Джим Гордън, години преди да стане полицейски комисар.
  • От ABC са поръчали пилотен епизод на сериала "Constantine", базиран върху комиксите на DC/Vertigo "Hellblazer".

Цели пет новини, всяка от които от значение, тъй като става дума за някои от филмите и сериалите, които ще ангажират солидно зрителско внимание през следващите две-три години.

Разбира се, най-важната новина тук е отлагането на премиерата на "Batman vs. Superman" (продължението на "Мъж от стомана") с цели 10 месеца. Това е наистина солидно забавяне, като един слух посочва като възможна причина за него някаква контузия на Бен Афлек (който, припомням, ще играе Батман, в случай, че сте имали щастието да забравите). Официалната версия е, че на създателите на филма ще им е нужно повече време, за да успеят да създадат един такъв наистина мащабен проект. 

Обаче има и друго - с това отлагане "Batman vs. Superman" се премества почти през лятото на 2016-та, която за момента не е толкова пренатоварена с големи филмови заглавия. По план той трябваше да се появи по кината през лятото на 2015-та и да се конкурира за зрители с Marvel-ските филми "Avengers: Age of Ultron" и "Ant-Man", както и потенциалните хитове "Jurassic World", "Fantastic Four" и "Terminator: Genesis". През 2016-та ще му е доста по-спокойно, поне засега.

Споменавайки Marvel, те най-накрая избраха главния актьор за филма си "Ant-Man". Пол Руд, чиято твърде незапомняща се физиономия може би сте виждали като мъжа на Фийби в "Приятели", ще играе ролята на Скот Ланг/Човекът-мравка. В комиксите Ланг е вторият човек, носещ това прозвище. Оригиналният Ant-Man се казва Хенри "Ханк" Пим, като той също ще се появи във филма и ще бъде изигран от... Майкъл Дъглас. Да, за ужас на много комикс-фенове, в кино-вселената на Marvel Ханк Пим ще дебютира като дядо (Дъглас в момента е на 69 години). Това е наистина жалко, тъй като според мен Пим е герой с много повече потенциал за филми от Скот Ланг. Решението обаче вече е взето, ще видим какъв ще е резултата. За "Ant-Man" ще си поговорим повече, когато започнат да се появяват първите материали за него.

Друга новина от Marvel/Disney е, че се работи по сериал с името "Agent Carter". Той ще се фокусира върху героинята на Хейли Атуел от "Капитан Америка: Първият отмъстител" Пеги Картър, която може би помните като любовния интерес на Капитана (с когото така и не успяха да консумират привличането помежду си... тъжно, тъжно). Самата Хейли Атуел ще се завърне в главната роля. Върху сериала ще работят създателите на нелошия (но и с нищо специален) сериал "Reaper" и е голям шансът ABC да е американската телевизия, по която шоуто ще дебютира.

Какво да ви кажа... Въобще не съм развълнуван, не виждам и причина да съм. При наличието на огромен брой популярни и не чак толкова популярни комикс-герои в колекцията на Marvel, какъв е смисълът да се прави сериал за вторичен персонаж? Изглежда не са си взели поука от "Marvel's Agents of SHIELD", който въпреки доброто си начало стана същинско мъчение за гледане (не препоръчвам). Може и да ни изненадат, но за моментa съм пас. Никакъв интерес.

Въпреки някои прилики, по-различна е ситуацията със сериала "Gotham", който от Warner Bros. и DC подготвят за излъчване по FOX, вероятно още от тази есен. Джим Гордън (познат ви като "комисар Гордън" - в Батман-трилогията на Кристофър Нолън го играеше Гари Олдман) е доста по-интересен персонаж от Пеги Картър, нищо, че също може да го считаме за второстепенен. Сериалът ще се фокусира върху неговите години като млад полицай в Готъм, като ще покаже и миналото на някои популярни злодеи - сред споменатите са Жената-котка, Пингвинът, The Riddler и, разбира се, The Joker. Най-новата новина е, че една от историите в сериала ще проследи и порастването на малкия Брус Уейн (демек Батман, за незнаещите). В първия епизод той ще е около 12-годишен, а продуцентите се надяват сериалът да е достатъчно успешен, че да успеят във финалния епизод да покажат как той слага популярните си маска и наметало.

Тук съм по-надъхан. Сериалът може да има доста мрачно, neo-noir излъчване, а и има множество възможности за интересни истории. Не ми харесва само новината за младия Брус. Колкото и да е странно, можехме да минем и без него. Втори "Smallville" не ми се гледа. Другата лоша новина е, че сериалът няма да е част от обща вселена с "Batman vs. Superman" филма, т.е. от DC продължават да объркват зрителите си с продукти, които разказват за алтернативни версии на едни и същи персонажи.

Последната новина отново е свързана с DC, които са се засилили на телевизионния пазар. Споменатата горе телевизия ABC е поръчала сериал с името "Constantine", базиран на комиксите "Hellblazer" на DC/Vertigo. Сериалът ще се фокусира върху Джон Константин - циничен екзорсист със страст към цигарите, който има съмнителното удоволствие да брани света ни от изчадията адови. Може да ви е познато - през 2005-та излезе филм с Киану Рийвс, базиран върху същите комикси. Спокойно - сериалът няма да има нищо общо с филма, което в случая е плюс. С кастването на подходящ актьор в главната роля (някой, който да се справи по-добре от Киану), "Constantine" има потенциалът да е нещо изключително интересно. Интересно е да отбележим й интереса на щатската ТВ мрежа "ABC" към комикс-сериалите - тя излъчва "Marvel's Agents of SHIELD", а вероятно ще е дом и на "Constantine" и "Agent Carter". Усетили са кое е "модерно" и може да им направи доста пари. Поздравления за което.

И с това приключва този обзорен пост с новини. Дано нещо е привлякло интереса ви, пък скоро може да ви предложа и едно превю с повече информация за очакваните филми по комикси през годината. За пореден път - през 2014-та е хубаво да си комикс-фен. 

И гледайте "Arrow". "Аrrow" е страхотен.

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...