WWE: Брок Леснър - една история за пищене, счупени ръце, гигантски бебета и мач с Батиста

Женски писък се извиси над звуците от въодушевената тълпа и изпълни залата в Ричмънд, Вирджиния. За секунда феновете притихнаха, стреснати и леко ужасени от високия тон на крясъка, но миг по-късно леко кикотене зазвуча от един от тях, после от друг, и така се разпространи сред множеството. Всички осъзнаха какъв бе източника на пронизващия мозъка звук. Не, това не беше малко момиченце, дошло на шоуто с родителите си, ужасено от просващото се върху пода 200-килограмово туловище на Марк Хенри. Това не беше и объркал се Назгул, попаднал по погрешка на WWE шоу, подведен от наличието на "ring" там. Не бе и последният стон на умираща птица, опърлена от пироефектите край титантрона. Не, това беше Брок Леснър.

Поздравления, ако сте прочели името му по начина, по който го произнася Пол Хеймън през последните две години ("Брррррооооооокккк... Лессснъъъъъъррррр!"). При мен се появи този дефект, което говори за грабващите, почти хипнотични умения на Хеймън на микрофона. Това, че вчера някъде из Facebook вместо думата "book" прочетох "Brock", също е тревожно. Но това са дреболии, с които всеки про-реслинг фен (боли ли да го виждате написано така? БОЛИ ЛИ?) се сблъсква. Да се върнем на важното: женските крясъци на Брок Леснър.

184 кг. тежи Марк Хенри според Wikipedia. Brock doesn't care about numbaaaahs. Brock smash.

WWE се сетиха, че имат Леснър под договор и го върнаха в ефир на последния RAW за миналата година (30 декември). Там неговият адвокат/мениджър/BFF Пол Хеймън обяви, че Леснър иска WWE World Heavyweight титлата и се самообявява за претендент след "Royal Rumble". Доста готин ход, трябва да признаем. Не само, че титлата печели от вниманието на Леснър, но и се намеква за евентуален мач между него и Ортън или Сина (зависи кой от двамата е шампион след "Royal Rumble"). Така се вдига интереса не само към идното PPV, но и за периода след него. Струва ми се обаче, че такъв мач така няма да видим, но е приятно да видиш как се създават различни възможности, как се появяват спекулации и прочие.

Хей, дори този пост е една голяма спекулация! Това ни е сбърканото на (с)марковете - създаваме си твърде големи очаквания и после трупаме разочарования, когато нещата не се развиват както сме си представяли. В случая обаче спекулациите са напълно нормални, при това много от вариантите звучат интересно. Нямам против да гледам Lesnar vs. Cena отново, стига този път Сина да падне. Нямам против и Lesnar vs. Orton, просто не мисля, че сега е моментът за това. Но пък се появяват възможности за какво ли не - поява на Леснър в Rumble мача, негово участие в евентуален Elimination Chamber и т.н.

Какво обаче направиха WWE при връщането на Леснър? Пуснаха Марк Хенри да го конфронтира. Последва кратък въргал, копие през загражденията за публиката и едно брутално изглеждащо F-5 край ринга, придружено от постоянните крясъци на Леснър. Крясъци, които дадоха началото на редица подигравки, дори от моя страна (за справка: първият абзац на поста). Но да, едва ли има нормален човек, който да се подиграва с крещенето на Леснър очи в очи с него, така че добре, че го има Интернет.  Този понеделник в RAW Хенри реши пак да пробва да мери сили с The Beast, като този му опит приключи с това как Леснър го хвана в Kimura (реална хватка за предаване, между другото) и "счупи" ръката му. Откакто се е върна преди 2 години, Леснър е "счупил" повече ръце, отколкото е имал мачове. Както и да е.

Та Хенри бе унижен, доста бързо при това, след което се появи следващ гигант, оспорващ твърдението на Леснър, че никой не му е конкуренция - Big Show. Същият онзи Big Show, който играеше ролята на гигантско бебе с гигантски памперс в рекламата на RAW преди едва десетина дни. Ох, WWE и техните малоумия... След кратък сблъсък и едно хвърляне (pretty impressive, btw), Леснър подви опашка и си тръгна. Така се прави вражда. Но защо Show? Гледали сме ги толкова много пъти един срещу друг и ме съмнява десетина години по-късно да направят нещо кой знае колко по-различно или впечатляващо. Мач между Марк Хенри и Леснър на "Royal Rumble" пък щеше да е нещо интересно и свежо (макар че си спомням как Леснър премаза Хенри в една от първите си появи в Smackdown през 2002-ра... Проклет (с)маркски мозък). Хубавото обаче е, че вариантите растат.

Какво имам предвид? Дори Леснър да има мач с Big Show на "Royal Rumble", напълно възможна е негова изненадваща поява и в Rumble мача (почти 1 към 1 с "Royal Rumble 2003"), особено ако Сина и Ортън се сетят (да се разбира "някой да запълни логическата дупка и да го напише") да му кажат, че ако иска мач за титлата, ще трябва да си го заслужи. Кечът е сериал и като такъв разчита на логика и последователност в събитията. А това, че Сина и Ортън в своята крайно скучна в момента "вражда" пропускат да отразят предизвикателството на Ръцетрошачката (по Чайковски, хохо) е глупав, дразнещ пропуск.

Също така остава възможността наистина да видим Cena vs. Lesnar или Orton vs. Lesnar на "Elimination Chamber 2014", но както казах - малко вероятно. Може пък на февруарското PPV Марк Хенри все пак да получи мач с The Beast, за да го "нахрани" преди WrestleMania. А там кой?

Иска ми се отговорът да беше Undertaker. От "SummerSlam" насам изглеждаше, че ще е той, но сега това май е малко вероятно. Противникът на Тейкър е отделен въпрос, въпросът е кой ще е противник на Леснър. Няма да е ННН (ръкостискания и усмивки), няма да е Пънк (изглежда), едва ли ще е Хенри (какъв Mania мач след две двуминутни пребивания?). Моят отговор за момента е Batista. Спокойно, люде, ще се аргументирам.

Батиста, който се опитва да се изживява като актьор в последните години (можете да го видите в "Riddick", а тази година и в Marvel-ския "Guardians of the Galaxy"), се завръща на ринг след почти 4 годишно отсъствие. Първата му поява ще е на 20 януари (и едва ли ще се засече с Леснър), а в края на същата седмица ще участва в Rumble мача. И тук се появяват възможностите завръщащото се Животно да се сблъска (дори само в задкулисен сегмент) с искащия мач за титлата Звяр. Батиста да получи победа в Rumble-a и мач за титлата веднага след завръщането си ще е огромен среден пръст в лицето на всички хора, които са си късали задниците през последната година (Пънк, Браян, дори Рейнс, примерно). Правено е преди (Edge, Cena), стига вече. Така че по-добрият вариант е Батиста да не спечели Rumble-a, но пък там да започне градежа за негов друг голям мач на WrestleMania. Батиста е голямо име и също се нуждае от сериозен опонент за най-голямото PPV на годината. Защо този опонент да не е Леснър?

Двамата никога не са имали голям PPV мач помежду си. Разминаха се през 2002-ра, когато единия от RAW отиде в Smackdown (Леснър), а другият от Smackdown в RAW (Батиста). Леснър тогава получаваше животински push, а Батиста бе едва в началото на кариерата си и все още му търсеха място. 12 години по-късно двамата са неколкократни световни шампиони, били са в главни мачове на WrestleMania, донякъде са популярни и извън WWE (особено Леснър). Мач между тях може да привлече интереса на много хора (както и парите им), въпреки че вероятно няма да е нещо изключително откъм качество (предполагам по-скоро ще прилича на Lesnar vs. HHH, отколкото на Lesnar vs. Punk). А и основанието да "виждам" (викайте ми Пророка) мач между двамата на WrestleMania е част от интервюто на Майкъл Коул с Пол Хеймън, публикувано в WWE.com миналата седмица. Там Хеймън покрай всичко друго споменава, че няма "животно", което да може да спре Брок Леснър. Това повдига въпроса за Батиста и Хеймън казва, че ако той е по-умен от Марк Хенри, няма да се занимава с Леснър. Подобни намеци в WWE (и кеча като цяло) често са част от процеса на ранното изграждане на голяма вражда. И макар идеята за Batista vs. Lesnar да не ми се нрави особено, ще подкрепя мача, ако наистина започнат да го градят отрано. 

Дали ще има The Animal vs. The Beast на WrestleMania XXX, дали Леснър ще получи мач за титлата след Royal Rumble, дали ще участва в самия Rumble и т.н. са въпроси, на които тепърва ще получаваме отговор. Сигурно е само, че каквото и да стане ще е гарнирано с порция от смразяващите момичешки крясъци на 150-килограмовия Леснър. Ако имате мнение - споделете го (вградих ви FB коментари, а (с)марковете обичаме да пишем :D). А иначе ви давам и няколко линка (скипвайте рекламите), в случай, че не следите WWE в момента или просто искате да си визуализирате някои от споменатите неща:

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...