Трейлъри след Superbowl: "Captain America: The Winter Soldier", "The Amazing Spider-Man 2", "Transformers: Age of Extincion" и "Need for Speed"

Традиционно всяка година около Superbowl (най-важният мач за годината в американския футбол; бел. БиреРазбирагиспортовете) излизат редица трейлъри за някои от по-големите филмови продукции за годината, както и телевизионни реклами, излъчени по време на самия мач. И макар 2015 да се очертава годината на наистина големите заглавия, 2014 също какво има да предложи на нърдовете по света. Представям ви кратка компилация с новите трейлъри и TV spot-овете за някои интересуващи мен (вероятно и вас) филми.

Captain America: The Winter Soldier

Вторият трейлър прави този филм още по-примамлив. "Captain America: The First Avenger" бе най-слабата част от първата фаза на филмовата вселена на Marvel, но продължението му тази година има големи шансове да поправи това, особено след неубедителния "Iron Man 3" и добрият, но не свръх запомнящ се "Thor: The Dark World". Новият трейлър набляга на основното - злодеят-терорист The Winter Soldier, като на по-заден план са оставени борбата за власт в S.H.I.E.L.D. и търканията на Капитана с правителството. Получаваме и повече кадри с Black Widow (Скарлет Йохансон, фапфапфап) и Falcon (пичът с крилата). Надъхан съм за този филм, а не го очаквах. Това е добре. В България май ще носи глуповатото име "Завръщането на първия отмъстител", така че не се шашкайте.

The Amazing Spider-Man 2

Приличен трейлър, който определено се справя по-добре в това да даде насока за историята на филма. Накратко ни е показано кой е Макс Дилън/Електро, как се среща със Спайдърмен и как получава силите си. Това е гарнирано с няколко нови кадъра с другите двама злодеи - Rhino (това металното с картечниците) и Green Goblin (летящият с "крилото" си Хари Озборн), плюс две леко комични сцени, които трябва да ни напомнят, че Питър Паркър всъщност е вечно шегуващ се идиот. Все още съм скептик, че твърде много неща не са наред с този филм, но пък ще му дам шанс.

Transformers: Age of Extinction 


Първият TV spot за четвъртия филм за трансформиращите се роботи, който евентуално може да доведе и до трейлър в скоро време. Обичайното за филм на Майкъл Бей - хаос, разрушения, експлозии. Мяркат се Марк Уолбърг, русото моме, което ще играе дъщеря му, както и безличното й гадже. Ако си мислехте, че предните "Transformers" имат не особено добър каст, този филм май ще ви изненада неприятно. Но пък важното тук са роботите и най-вече факта, че ще видим такива, чиято алтернативна форма е на... динозаври. Да, правилно прочетохте. Малкото фенче на "Beast Wars" в мен ликува! Сцената с Оптимус Прайм, яздещ Гримлок във формата на тиранозавър, е толкова нелепа, че чак е епична. "Transformers" филмите никога не са се опитвали да се борят за номинации за Оскари (и няма как), но се справят добре да правят това, за което са замислени - да забавляват в рамките на 2 часа чрез роботи, стреляне и експлозии.

Need for Speed


И приключваме обзора с разширена версия (extended look) на TV spot-а за "Need for Speed", излъчен по време на Superbowl. Филмът е базиран на популярната поредица игри със същото заглавие и в главната роля ще видим Аарън Пол (Джеси от великия сериал "Breaking Bad"). Тук отново хората остават на заден план, като този път това е за сметка на колите. И отново си личи, че някак са успели да уловят атмосферата (донякъде и визията) на игрите. Не очаквайте някакъв шедьовър, но и тук идеята е просто забавление. Погледнете и първия трейлър, в случай, че сте го пропуснали.

Два филма по комикси, един по поредица играчки и един по поредица видео-игри - това са големите заглавия на Холивуд за 2014 г., от които се очаква да направят много, много пари. Не сме критици, а прости консуматори, така че няма да се оплакваме. И събирайте пари за кино още от сега, защото при някои от тези заглавия 3D-то може и да си струва.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...