Българинът Alexander Rusev в WWE NXT (януари-февруари 2014 г.)


Българинът Alexander Rusev вече е част от основните шоута на WWE и аз продължавам с опитите си да информирам всички фенове (както и обикновените, не гледащи кеч хора) какво се случва с него, в какви истории е замесен и т.н. Това е петият пост за него, като за повече информация можете да погледнете старите публикации:


Ако сте запознати с тези неща, минаваме нататък с прегледа на случващото се с българина през януари и февруари, като това изглежда ще е и последния преглед на период от кариерата му, фокусиран върху подготвителното шоу на WWE - NXT.

The Bulgarian Brute in NXT... and WWE.
(2 януари - 27 февруари 2014 г.)


NXT шоуто от 26 декември е сборно и съдържа промота на някои от кечистите и компилация с най-доброто от годината. Александър Русев няма поява там, но пък негов мач открива първото шоу за новата 2014 г. В NXT от 1 януари Русев побеждава Кофи Кингстън - кечист от основния ростър, неколкократен US и IC шампион.

В шоуто от 8 януари доста симпатичната интервюираща Рене Янг среща зад кулисите Xavier Woods - кечист от NXT, току-що дебютирал в основните шоута като партньор на R-Truth. Тя информира Woods, че Кейн, в момента изпълняващ длъжността Director of Operations в компанията, е дошъл в NXT, за да поговори с Woods и да му избере противник за вечерта. Когато идва реда на този сегмент, Кейн припомня, че Woods е започнал подписка, целяща да върне "уволнения" Big Show в компанията. The Authority (злите шефове Triple H и Стефани МакМеън) не са забравили това и поради тази причина Woods ще бъде наказан... с мач срещу Александър Русев. Нашенецът побеждава Woods за по-малко от 3 минути, карайки го да се предаде с хватката си за предаване The Accolade. След мача им е излъчено задкулисно интервю с Кофи Кингстън от предната седмица. В него Кингстън каза, че няма да подцени Русев отново и го предизвиква на мач-реванш.

Реваншът става реалност следващата седмица - в шоуто от 15 януари. Там Кингстън успява да победи Русев след завършващия си ритник Trouble in Paradise, като това е първата загуба с туш на българина след дебюта му срещу Долф Зиглър през август 2013 г.

В следващото NXT, това от 23 януари, е време за нов реванш - Alexander Rusev се изправя отново срещу Xavier Woods. Сънародникът ни печели с The Accolade отново за по-малко от 3 минути, като след мача заключва хватката за предаване за втори път. Woods е спасен oт маскирания кечист от основния ростър Sin Cara, който поваля Русев и измъква Xavier от ринга.

В края на януари, на едно от най-големите PPV-та за годината - "Royal Rumble 2014" - българинът изненадващо се появява под номер 6 в Royal Rumble мача (мач с 30 души и елиминация чрез изхвърляне над въжетата). След няколко минути на ринга той е елиминиран, като за целта са нужни цели четирима души. Вече добре познатият на Русев Кофи Кингстън е на косъм от собствената си елиминация секунди след това, но е хванат от сънародника ни при падането си извън ринга. Българинът подпира Кофи на загражденията за публиката, рита го няколко пъти в бъбреците и се прибира зад кулисите (видео от участието на Русев в Rumble-a). Малко след това Кофи се връща в мача в традиционния за него подскачащ стил. Участието в Rumble мача  реално е и първата поява на българина в някое от главните шоута на компанията, при това PPV. Още в следващия Smackdown започва излъчването на задкулисни промота на Русев и Лана, рекламиращи неговия предстоящ дебют в RAW и Smackdown. За тях обаче ще говорим в следващия пост.

В шоуто от 29 януари Русев няма поява. В NXT от 6 февруари обаче той се изправя срещу Син Кара, като това е следствие от случилото се преди 2 седмици след мача между българина и Xavier Woods. Маскираният мексиканец успява да издържи с няколко минути повече от останалите опоненти на Русев, но в крайна сметка се предава след The Accolade.

За съжаление, в шоутата от 13 и 20 февруари Русев няма появи, което донякъде е нормално - през целия февруари в RAW и Smackdown продължават излъчванията на задкулисните му промота, подготвящи публиката за дебюта му в основния ростър.

На 27 февруари се провежда "NXT ArRIVAL" - специално двучасово шоу, излъчено на живо по новата телевизия на компанията - WWE Network. Идеята на "ArRIVAL" е да завърши няколко големи вражди от NXT, подобно на начина, по който враждите в RAW и Smackdown кулминират с мачове на PPV-тата всеки месец. Tyler Breeze и Xavier Woods излязат на ринга за един от по-маловажните мачове в шоуто, когато "Русев удря! Русев мачка!" ги прекъсва. Русев излиза на ринга, придружаван от Лана, и напада двамата кечисти. След като ги разхвърля из тепиха за няколко минути, българинът "заключва" стария си познайник Woods в хватката си за предаване The Accolade. Следва кратко промо и Русев се прибра зад кулисите, направил своя удар за вечерта (видео от NXT ArRIVAL).

В обобщение:

  • Статистика победи-загуби: 11-5 (туширан е само два пъти - от Долф Зиглър (август 2013) и от Кофи Кингсън (януари 2014 г.); две загуби са в отборни мачове и една е от неуспешния му опит да спечели Royal Rumble 2014, но нея може и да не я броим);
  • В края на януари Русев дебютира на PPV-то "Royal Rumble", като това е първата му поява в някое от главните шоута на компанията. През целия февруари в RAW и Smackdown вървят промота за предстоящия му дебют в основния ростър.
  • Русев получава и нов theme song, след като до момента е ползвал националния химн на България. Можете да видите titantron-a му тук.

*    *    *

С наближаващия му дебют в основния ростър, Русев вероятно ще се появява все по-малко в NXT, както личи и в написаното дотук. Точно затова следващият пост за него ще се фокусира най-вече върху изявите му в главните шоута RAW и Smackdown. Когато има негов мач или поява в NXT, тя също ще бъде описвана, но фактите са си факти - Русев получи "повишение" и подготвителното шоу на WWE вече е тясно за него. Сега остава да видим какво ще се случи с първия българин в WWE, когато промотата свършат и започне лъвската доминация над кечистите от основния ростър.

И помнете, българи... "РУСЕВ УДРЯ! РУСЕВ МАЧКА!" :D

PS: Искам промо от Лана за случващото се в Украйна.
PS2: Изпитах огромно изкушение в горния пост да напиша "майна" след Украйна. *тъжночовече*

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...