Трейлъри: "The Amazing Spider-Man 2" и "X-Men: Days of Future Past"


Long time no see, huh? Погледнете последните няколко поста и ще разберете с какво запълвам свободните минути и защо не остава време за блога. НО! През последната седмица две предстоящи филмови заглавия, базирани на така любимите ми "книжки с картинки" (комикси, приятелчета), се сдобиха с нови трейлъри и се чувствам длъжен да ви ги споделя, в случай, че не сте разбрали. Започваме с третия и последен трейлър за "The Amazing Spider-Man 2", който излиза по кината на 2 май:


На места продължава да ми изглежда като компютърна игра, но в голяма степен ми омръзна да мрънкам за нередностите в този филм. Обичайното са твърде многото злодеи, но "Гоблинът" не изглежда толкова зле, като вече въобще не крият, че това е Хари. Също така режисьорът Марк Уебб (с две Б, да) спомена, че Райно (роботизирания носорог) ще е във филма за точно 4 минути. Това е добре, предполагам, но шансът "The Amazing Spider-Man 2" да завърши с АДСКИ отворен финал, ала "Матрицата Презареждане", вече ми се струва твърде голям.


А ето го и втория трейлър за "X-Men: Days of Future Past", чиято премиера е на 23 май:


Повече сцени, повече шарения, доста по-завършен вид от постния първи трейлър. Има адски много обявени мутанти, които ще се появят в една или друга степен в новия филм, така че притесненията ми дали няма да е "претъпкан" и за някои от тях да не остане почти никакво време са доста големи. Спомнете си "X-Men: The Last Stand". Интересното тук обаче са двете времеви линии - бъдещето (войната на хора срещу мутанти) и миналото (70-те години, ерата Фасбендър/Макавой). Както се вижда и в трейлъра те изглеждат много различно, сякаш гледате кадри от два напълно различни филма. Считам това по-скоро за свежо, но ще видим как ще изглежда в целия филм. Интересно ми е също така и дали двете действия ще се развиват едновременно или филмът ще започне с няколко минути от бъдещето и ще се фокусира изцяло върху миналото след това. Малко Терминаторско, да?

И трябва да ви предупредя - макар и двата филма да са базирани върху комикси на Marvel, нито един от тях не е част от Marvel филмовата вселена (Iron Man, Thor, Captain America, Avengers). "The Amazing Spider-Man 2" е творение на Sony и е част от планираната им "Spider-Man вселена", a FOX стоят зад новия X-Men, който е част от тяхната вечер доста широка X-Men такава. Много филмови комикс-вселени, много нещо. Ако имате въпроси - питайте, ще разяснявам. Понякога и за мен е сложно.

О, да - другия петък по кината излиза "Captain America: The Winter Soldier", който у нас носи противното заглавие "Завръщането на първия отмъстител". Той също изглежда много добре, свежо и различно. Имайте го предвид, а ако имате нужда от убеждаване, при първа възможност ще ви дам и ревю.

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...