Вижте началната сцена от "Captain America: The Winter Soldier" (Marvel/Disney Новини)

Капитане, Капитанеееееее... Капитане.

За пореден път ще споделя, че според мен "Капитан Америка: Първият отмъстител" е най-слабият филм от първата фаза на кино-вселената на Marvel. Прилично начало, изключително претупана среда и не особено запомнящ се финал. Сега обаче е време за втори рунд и "Captain America: The Winter Soldier" дава признаци, че ще бъде много по-добър от първата част.

Marvel са готини типове и пуснаха онлайн 3 минути от филма - неговата начална сцена. Клипът завършва с нещо като нов едноминутен трейлър, в който виждаме няколко нови кадъра. По принцип не съм фен на пускането на подобни части от нови филми (а взеха да стават масови), защото не виждам смисъл от това да гледам сцена от даден филм (особено ако е от средата, например) и след това да я видя отново на киноекран. Шансът да ти разкрие нещо (например, че някой герой е все още жив, хаха) не е малък.

В този случай обаче нямам против. Сцената само затвърждава добрите ми първи впечатления от "The Winter Soldier". Вижте сами:


Определено е наблегнато на работата на S.H.I.E.L.D. като шпионска организация, занимаваща се с тайни операции. Нещо, което в досегашните филми на Marvel бе някак пренебрегнато. А и тези 4 минути казват доста повече, отколкото изглежда, но да не задълбаваме в изследването на някакви кадри, защото това е друго нещо, което мразя. Остава по-малко месец до премиерата на филма, така че съвсем скоро ще можем да го изгледаме целия и да видим оправдани ли са оптимистичните (ми) прогнози или не.

Хубаво е да ви информирам и че "Captain America: The Winter Soldier" излиза на 4 април и у нас ще се разпространява под името "Завръщането на първия отмъстител". Да, знам, крайно малоумно име. "Капитан Америка: Зимният войник" звучи толкова по-продаваемо :D

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...