Diablo III Пост 7: 60 lvl за 19 часа

Не знам за кого ги пиша тези постове и дали някой от вас изобщо ги чете, но след излизането на пач 2.0.1 миналата седмица отново си припомних колко е хубаво да се цъка Diablo, а покрай това и ми се пише за него. Пък ако четете, ако ви е интересно... живи и здрави! И тези, които са играли играта, и тези, които не са, а искат. За вторите припомням: в момента има ПРОМОЦИЯ в Battle.net и оригиналното Diablo III струва 20 евро (демек 40 лв.). По-добра оферта едва ли ще получите. Важи до 23-ти, така че бързо натам и се снабдете с копие. Чакам BattleTag-овете ви тук и в страницата във Facebook, за да си станем приятелчета :D Нямам против да развия Witch Doctor/Wizard в мултиплейър.

Но да се върнем на заглавието: 60 lvl за 19 часа. Това е крайната статистика за Barbarian-a ми Shivers, който се възползва от благинките в новия пач и вървящия в момента +50%XP бонус. Отново за сравнение - първият ми герой през 2012-та се нуждаеше от 60+ часа, за да стигне 60 lvl. Днес това става за три пъти по-малко време. Махате бонуса, за който ви казах, и пак излиза, че в момента максималният lvl се достига за половината от времето, което бе нужно преди.

Shivers в пиковия момент на своята кариера

Странно е. Вдигнах трудността веднъж (на Hard), след това втори път (Expert) и накрая трети (Master), като на последната изиграх и по-голямата част от играта. И пак нямаше особено предизвикателство. Голяма част от времето ми отиде просто защото изродите имаха твърде много кръв, а аз не им вкарвах достатъчно damage (това не е като онова). И си блъсках, и си блъсках, и си блъсках... Аз обаче, изглежда доволно назобен и ползващ се от няколко прилични умения, дори рядко посягах към колбите, какво да говорим за умиране. Е, случи се няколко пъти при групи monster-и с по няколко умения, но в новия пач имаш 3 различни избора къде да се съживиш след смърт. Чакаш пет секунди и продължаваш без наказания, с което и интригата пада значително. Но не, няма да играя Hardcore.

Пропускам да спомена обаче най-важното за Shivers, което е и малък спойлер за главния бос в играта (който всички познавате, ама хайде... предупредих ви). Готиният ми барбарианец имаше удоволствието да се сблъска с него час и половина след като бяхме достигнали 60 lvl, а вече бяхме качили и 7 paragon lvl-a. И какво се случи? Точно в началото на битката мишката ми отказа. И тук най-забавното...

СМАЗАХ ДИАБЛО, ПОЛЗВАЙКИ TOUCH PAD, МАДЪРФАКЪРС!

Да, цъкам играта на лаптопа и когато мишката сдаде багажа просто продължих с тачпада (колко грозно изглежда на български. По-добре е "пипниполе"? Да, по-добре е). Естествено, да се играе игра с "пипниполе" си е много зор, като за някои игри е направо невъзможно. Тук обаче се получи, в голяма степен и защото дори на Master трудност главният бос не е никак труден. Просто трябва да си търпелив и да биеш, да биеш, да биеш. По дяволите, аз дори не бягах от повечето му умения, освен от прословутата lighting attack-a, която вгорчаваше животи и в Diablo II: LoD. Проблемът с трудностите обаче е, че между Master и Torment 1 разликата е толкова рязка, колкото някога беше между Hell и Inferno. А аз, както изяснихме, съм нууб и играя за кеф/историята.

За да е шарено - един от обичайните "всичко се разбира" моменти, а сганта дори е супер малко...


Сега... не знам. Не ми се цъка отново кампанията, която реално съм минавал вече 7 пъти. Нямам намерение да купувам и "Reaper of Souls". 20 часа забава за последната седмица са предостатъчна доза за началото на годината, стигат ми. Няма я тръпката. D3 обаче си се оказа умна покупка и от време на време влиза в употреба. Така че ако все пак някой от вас реши да я купува, свиркайте. Ще ги блъскаме заедно, ахахаха!

Въпреки че след като вече 2 часа гледам "Hearthstone" стрийма на Liana, сериозно се замислям за едно D3 стриймче някоя вечер, в което да се разцепя от тъпотии.

Може би пък не съм чак толкова стар...


Предните постове за Diablo III в блога:
- Пост 1: Първи впечатления
- Пост 2: Трудност, история, куестове
- Пост 3: Кое е най-трудното нещо в тази игра
- Пост 4: Излезе Patch 1.0.4
- Пост 5: Излезе Patch 1.0.7 - най-накрая някакво PVP
- "Diablo III: Reaper of Souls" - първият експанжън бе официално обявен

Еднорогът, който удари приятелката ми

Доста неща съм правил пред камера. Като всеки друг телевизионен репортер съм тормозил хора, които като видеха микрофона все едно виждаха но...