Тема след тема като капки летен дъжд

Блог, скъп блог!


Не ти се отразява добре натовареното ми работно ежедневие и това личи по сушата, която те е налегнала. Но сушата е нещо обичайно за горещите летни месеци, в които Слънцето безмилостно изгаря не само земята, но и силите ни - физически и креативни. Но да зарежем дневникоподобния формат на писане и да го направим малко по-така... социално. "Социалното" е модерно, райт?

Привет, скъпи читатели! Вие сте с един от онези очарователно безсмислени постове, с които аз "загрявам" преди написването на нещо, което да има по-ясна идея зад себе си. Предполагам и вас жегата ви тормози, примесвана понякога с неприятните изненади, които летните дъждове представляват. Мотаеш се по тениска, потиш се и проклинаш Слънцето (макар то да е една от основните причини да съществуваш) и изведнъж дъжд. Ама не няколко капки, а порой. От онези, които те карат да сложиш поясняващото "шибан" отпред. Шибан порой. Вали, вали, вали, та се къса. В тази жега кой да се сети да излезе с чадър? И изведнъж си мокър. Отказвам да допълня това с "като кокошка" или "до кости". Просто много мокър. Докато намериш къде да се скриеш, дъждът спира, Слънцето пак пеква и започва да изпарява водата от подгизналите ти дрехи и коса. После настинка, грип, болници... Грозна история.

След тези позитивни и слънчеви разсъждения за времето навън трябва да минем на нещо по-солидно. Писането е малко като разговорите - като не знаеш за какво да говориш, споменаваш времето. Но да обърнем внимание на моето ежедневие. Работя, както споменах в началото, и за комикси/книги/филми/кеч не остава много време. Последното даже съм го спрял доста сериозно, но първите три занимания все още получават по част от ограниченото ми свободно време. Не остават обаче минути/часове и енергия за писането по тези теми. Все пак нека споделя някои неща, подредени в точки за мое и ваше удобство:

1. В края на месеца излиза "Transformers: Age of Extinction" и ще се ходи на кино. Няма да се лъжем: "Transformers" филмите не са нещо гениално, даже напротив - в един момент могат да бъдат дори мъчение за гледане. Имат една камара проблеми: твърде многото разчитане на специални ефекти вместо на история/герои; твърде дългата им продължителност (Бей направо се насира с тези изтощаващи два часа и половина и нагоре за подобни филми); еднаквостта им, която е толкова ярко изразена, че човек може да се обърка кой от първите три филма гледа. Четвъртият, "Transformers: AOE" няма да е по-различен, но ще прежаля десетина лева за него поради две причини. Първо, след като миналата седмица се измъчих да гледам третия филм на малък екран, осъзнах, че "Transformers"-ите са с пъти по-развлекателни в кино. Това си е филм за убиване на време и се справя добре с това, а забавата идва точно в твърде многото ефекти, които на монитор или телевизор не изглеждат особено добре. И втората причина, която ще ме отведе в киното:Оптимус Прайм, яздещ роботизиран тиранозавър! Казах го вече няколко пъти, но ще го кажа отново: това е толкова нелепо, че просто трябва да се види. Нърдът в мен лекичко сияе от кеф, нищо, че годините и животът го понатиснаха. Отделихме твърде много време да си говорим за трансформъри. Минаваме на...

2. "X-Men: Days of Future Past". Мутанти, да. Е*ати прогреса, знам. Гледах филма 3 дни след премиерата, но ревю така и не му написах. Още не съм сигурен какво мисля за него. Хубав ли е? Да, хубав е. Ако имате възможност, отидете да го видите. Ревю ще му напиша сигурно чак след като го гледам повторно. Просто съм объркан относно това какво му харесах и какво не. Но пък аз никога не съм бил огромен фен на мутантите. Виж, в последно време се убеждавам колко много расте в мен фенщината към фентъзито...

3. Особено по-кървавото и първично такова. Новото заглавие, което е ангажирало вниманието ми в момента се казва "Дневната война", от Питър Брет е и скоро ще получи ревю в блога. Минеш ли стотина страници доста бързо, значи книгата те е грабнала. Харесвам автори, които пишат за нещата от живота с всичките им малки и гадни детайли. Това прави четивото по-истинско.

4. Ама и четвърта точка ли има? Този пост трябваше да е кратък. Аниме гледам. "Attack on Titan". Него не знам дали ще ви го хваля, макар че се планираше пост с препоръчани сериали в най-скоро време. Но пък това не е сериал, а аниме, разликата е огромна и е непосилно за някои телевизионни фенове да се примирят с рисувани герои и японска реч. Иначе анимето радва, но в определени моменти е твърде мудно и излишно разтегнато. В по-сбит вид щеше да е много по-приятно за гледане.

Знам, знам. Същото важи и за писането ми. Не? Обичате да четете множество редове по разхвърляни теми и харесвате неангажиращия ми "стил"?!? Сърдечно благодаря! А сега сериозно - зарязваме цирка и ви пожелавам лек и приятен уикенд. Живи и здрави, по-ясно формулираните постове ще започнат да изскачат, все пак това беше и целта на този.

P.S. Прочитайки текста за проверка, не мога да не отбележа колко хубаво започна и как рязко свърши. Едвам се справям с изкушението да направя някое сравнение...

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...