"WWE Battleground 2014" - Превю и прогнози

Съжалявам. Не мога да пренебрегна такъв симпатичен кард, какъвто WWE ни предлагат с тазгодишния "Battleground". В понеделник вечерта ще пробвам да изгледам ЦЯЛОТО PPV, запасен с нещо вредно и вкусно за ядене и пиене. За съжаление, не и с Pepsi, тъй като съм го спрял от 35 дни към датата на писане на поста. Но се отплесвам...

Всеки мач в карда на "Battleground 2014" е интересен с нещо - било то с историята зад него, правилата или комбинацията от противници. Макар да прехвърлям с едно око само резултатите от шоутата и някой-друг клип в WWE.com, пак имам идея как се развиват нещата. И тази идея е достатъчна, за да бъда ако не заинтригуван, то то поне малко любопитен.

"WWE BATTLEGROUND 2014" - Match Card:

- Fatal-4-Way WWE World Heavyweight Championship: John Cena (c) vs. Roman Reigns vs. Kane vs. Randy Orton
- Dean Ambrose vs. Seth Rollins
- Rusev vs. Jack Swagger 
- Chris Jericho vs. Bray Wyatt
- 2-out-of-3 Falls WWE Tag Team Championship: The Usos (c) vs. Luke Harper/Erick Rowan
- Divas Championship: AJ Lee (c) vs. Paige
- 20-men IC Championship Battleground Battle Royal

Любим кечист от детството, любим кечист от тийнейджърските години и двама Супермени - от единия ми се гади от години, другият още не ми е дал причина да го мразя. 'Бати мейн-ивента...

Главният мач не е нещо свръх-интересно, но това е нормално - Сина отново е шампион и отново е изправен срещу "непреодолимо предизвикателство" в лицето на трима противници, които почти със сигурност ще победи. Аз обаче винаги съм харесвал тройни и четворни мачове поради по-голямата им динамичност, така че ще преживея очевидната баналност на МЕ-та. По-интересното тук е завъртане на няколко истории в едно. Кейн, колкото и да е странно, е в картинката за титлата от няколко месеца. Ортън също иска да си върне златото и Кейн би трябвало да му помогне за осъществяването на тази цел, но не е сигурно дали Голямата червена корпоративна машина (damn...) няма други идеи в главата си. Рейнс е враг на The Authority, но е в мача, защото това е "best for business". Има своите търкания с Ортън (които вероятно ще доведат до мач между тях на "SummerSlam"), перчи се и на Сина. The Authority не искат Сина да е шампион, като ННН има цели ТРИ плана за отнемане на титлата от него. Първият от които е точно този четворен мач.

Вторият план, т.нар. Plan B, са Seth Rollins и неговото MITB куфарче. На неговото успешно кеширане обаче пречи психопата Дийн Амброуз, който се зарече да не позволи на Ролинс да кашира. Така двамата също са замесени в главната история около титлата, без да са преки претенденти за нея. И за финал имаме и Plan C, за който Пол Хеймън намекна (а това говори много за това какъв е този Plan C). В тази огромна за днешните стандарти и доста добре измислена история виждам нещата така - Сина печели четворния мач, след което Ролинс няма да успее да кашира куфарчето поради някаква причина (намеса на Амброуз, вероятно). Но! Напълно възможно е Plan C да бъде осъществен още същата вечер и точно това е интересното. Тук следват евентуални спойлери, така че ако не сте запознати със слуховете за "SummerSlam", по-добре да не четете.

Слуховете намекват, че г-н Ядох, Спах, Разбих Streak-a най-накрая се завръща, за да вземе това, което е логично да иска, след като записа една от най-големите победи в историята на кеча. Да, става дума за WWE World Heavyweight титлата. Как ще стане това? Като се изправи срещу Сина. Мхм, Cena vs. Lesnar на "SummerSlam". Логично е - това е адски продаваем мач, а и всички помним спектакъла, който направиха преди 2 години при завръщането на Леснър. И недоволството на всички от смешната победа на Сина (която аз все още защитавам като необходима за имиджа на WWE). Леснър трябва да вземе титлата, но защо да го прави на "SummerSlam"? На моя извратен от guest book-ване мозък му се струва супер примамлива следната идея: Сина печели четворния мач, Ролинс се опитва да кешира, но е спрян от Амброуз. Това води на рампата ННН с неговия трети план - Леснър, който моментално получава мач за титлата. Да, на "Battleground". Леснър смазва изморения Сина, става шампион и на "SummerSlam" защитава титлата срещу него в мач-реванш. Така дори малкото появи на Брок, неговият рейн ще е с поне месец по-дълъг. А след това ще е добре и да се измисли някаква история, в която той си тръгва за известно време с титлата на рамо. Толкова далеч обаче не ми се мисли. В почивка съм все пак.

The Shiled продължават да са интересни дори след разпадането си. Тази вражда е сред редките случаи, в които подкрепям face-a. Но е нормално - все пак е с образ на ненормалник.

Преди да приключим с темата за интересните събития около титлата, нека споделя и че според мен може и да не видим Ambrose vs. Rollins мача на това PPV. Амброуз вижда доста зор през последните седмици, бият го по няколко души наведнъж, така че може и да отложат мача (правилно според мен) за "SummerSlam". Това е вражда с огромен потенциал и трябва да се подхожда внимателно към нея.

За останалите мачове ще бъда кратък. Определено Rollins vs. Ambrose може да бъде спестен, защото имаме 2 други first-time ever мачове + три интересни мача за титли, които да направят карда достатъчно шарен. Джерико се изправя за пръв път срещу Брей Уаят и, ако следваме логиката на последните няколко завръщания на Y2J, Брей ще победи. По-интересното е как ще продължат тази история занапред. Другите двама от The Wyatt Family е крайно време да вземат отборните титли от The Usos. Все още дивизията се държи, като се сещам за още поне 2 отбора освен тези, а и други май са в процес на оформяне. Може да видим интересни неща до края на годината. Пейдж среща AJ в сериозен и по-дълъг мач, надявам се, така че ще видим какво всъщност могат да предложат двете на ринга една срещу друга. Все пак това е единственият желан divas мач в последната година, мисля. 

Имаме и кралска битка за овакантената от Барет IC титла. Тук варианти за победител много, но няма да предполагам, защото не ми дреме. Титлата според мен се използва неправилно и трябва да е обект на вражди между кечисти от различни държави/континенти. Не е като да няма такива - Дел Рио, Шеймъс, Барет, Кофи, няколко американеца... Щатската титла пък може да е страхотно допълнение за враждата между Джак Суагър и нашата гордост Русев (макар и веещ руския флаг, но хей - пичове сме, преживяваме го). Тя и сега май е доста гореща и ще става още по-гореща заради случващото се на международната сцена, но нашенецът да вземе US титлата определено ще е нещо, което би могло да предизвика фурор. Чак ме забавлява идеята за освиркващите и недоволни американци при подобен развой на нещата :D Не е късно - Rusev - US Champ след SummerSlam - BOOK IT! Като преди това прегази Суагър на "Battleground", разбира се.

Русев успя да постигне нечуваното - направи Суагър отново поне малко интересен, но и му спечели подкрепа сред американската публика. За кратко обаче. Удряй и мачкай! :D

Това е. Не знам дали ще успея да изгледам цялото PPV, но поне ще опитам. Почивката обаче продължава и седмичните шоута ще се радват на вниманието ми само под формата на клипчета в WWE.com. На всички, които чакат "Battleground" с по-голям интерес от моя, желая приятно гледане. А останалите... защо, по дяволите, четохте този пост? :D

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...