DC/Warner Bros. обявиха дати за 9 филма и "издърпаха" "Batman v. Superman"


Писна ми да пиша за Батман през последната седмица (кого залъгвам?), но DC Comics и Warner Bros. направиха нещо доста интересно, смело и дори леко налудничаво, което трябва да се отбележи. Като за начало - преместиха премиерата на "Batman v. Superman: Dawn of Justice". Вместо на 6 май 2016 г., филмът ще се появи по екраните на 25 март 2016 г. Разликата на пръв поглед не е толкова значителна, но идеята тук е друга - за 6 май 2016 г. е предвидена премиерата и на "Captain America 3". Вторият филм за Капитана се превърна в огромен хит тази година и от DC/Warner са решили да не рискуват, изправяйки единствения си коз в момента срещу поредния блокбъстър на Marvel/Disney. Умно решение.

По-интересното обаче е друго. Освен преместването на премиерата на "Batman v. Superman: Dawn of Justice", двете компании са обявили дати за премиерите на още 9 филма. Ще го напиша и с букви: ДЕВЕТ. Изключително смел, даже малко безразсъден ход, но DC изглежда са отчаяни, че губят войната при филмите по комикси (което е безспорен факт) и искат да наваксат бързо, макар и с по-късен старт. Датите са:

- 5 август 2016
- 23 юни 2017
- 17 ноември 2017
- 23 март 2018
- 27 юли 2018
- 5 април 2019
- 14 юни 2019
- 3 април 2020
- 19 юни 2020

Точно така - предвидили са филми, които да излизат от 2016-та до 2020-та година. Marvel действаха доста по-разумно досега и не обявявах дати наляво и надясно. Не и преди да им потръгне с филмовата им вселена и да се стигне до "The Avengers", разбира се. От DC/Warner обаче обявяват само премиерите, без заглавия. Слуховете за това какви ще са филмите са какви ли не - продължение на "Man of Steel" (т.е. фокусирано само върху Супермен), самостоятелни филми за Wonder Woman, Sandman, Shazam (Дуейн "Все-още-Скалата" Джонсън намекна за роля в подобен проект), филм с дуото Green Lantern и The Flash (силно ме съмнява) и, разбира се, най-сигурното - "Justice League". 

Хенри Кевил е вперил в мозъците от DC/Warner Bros. поглед, изпълнен с недоверие и зареден с предупреждение. И той не може да повярва, че са обявили дати за цели девет филма.

Ето едно смело предположение - стоя и се чудя защо, по дяволите, са им нужни още година и половина, за да довършат "Batman v. Superman". Това, което ми хрумва, е, че всъщност в момента се снима както този филм, така и самия "Justice League", който ще бъде довършен и пуснат във възможно най-кратък срок след "Batman v. Superman". Това вече не е умно, защото не знаеш как хората ще приемат първия филм. Още повече, че (както вече сме си говорили) тук го няма градежа, който го имаше при Marvel. Публиката не е запозната с много от героите и да им се покажат всички те в два филма ще е леко.... претупано.

Но DC/Warner поемат риск, за да не изпуснат големите пари, падащи от базираните на комикс продукции в последно време.  Няма да се учудя, ако скоро бъде потвърдено, че една от първите дати в горния списък е запазена именно за "Justice League". Предпочитат да започнат с масовката, след което да се фокусират върху отделните герои. Дали рискът ще бъде оправдан или ще се провалят с гръм и трясък (докато Marvel продължават стабилно да развиват вселената си и да трупат пари) ще разберем чаааак през 2016-та/2017-та.

P.S. Да не забравяме обаче, че на ниво сериали DC набраха добра инерция и от тази есен ще имат цели 4 сериала, 3 от които фокусирани върху важни герои. Marvel ще имат само 2, като в центъра и на двата са второстепенни персонажи без супер-сили.

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...