WWE SummerSlam 2014: Cena vs. Lesnar - Превю и прогнози

"Най-голямото парти на лятото", а? Малоумен слоган, имайки предвид, че не е замесен алкохол. Да, ще си говорим за WWE SummerSlam 2014, въпреки че почивката продължава с все сила и единственият "кеч", който гледам, са по 2-3 клипа седмично в WWE.com.

Грубо ще е обаче да пропуснем Cena vs. Lesnar II (по-новото летоброене "с.з.б." - след завръщането Броково). Все още пазя споменът за това колко мило ми стана да гледам как Леснър по типично MMA-ски маниер разхвърляше Сина из ринга, правейки го смешен и омазвайки муцуната му (и ръцете си) със собствената му кръв. Е, Сина победи тогава, но... беше необходимо. Не ме карайте отново да преразказвам теорията си за това как не можеш да оставиш някакъв MMA fighter в първия си мач за последните 8 години да скуошне най-голямата звезда на компанията ти.

Сега Сина не трябва да побеждава и това е по-кристално ясно и от сълзите на Тейкър-феновете след 'Mania. Затова си пускам "Just Close Your Eyes" на Водоиздръжливата Блондинка (първият theme song на Крисчън) и се впускам в (с)марски анализи!


WWE SummerSlam 2014 - Match Card:

  • WWE World Heavyweight Championship: John Cena (c) vs. Brock Lesnar
  • Lumberjack Match: Seth Rollins vs. Dean Ambrose
  • Randy Orton vs. Roman Reigns
  • Stephanie McMahon vs. Brie Bella
  • Flag Match: Rusev vs. Jack Swagger
  • IC Championship: The Miz (c) vs. Dolph Ziggler
  • Divas Championship: AJ Lee (c) vs. Paige 
  • Chris Jericho vs. Bray Wyatt
  • Kickoff Match: Rob Van Dam vs. Cesaro

Какъв свеж кард! Най-накрая получаваме Ambrose vs. Rollins, макар и с малко странен gimmick на мача (вместо Lumberjack мач можеше да е едно брутално extreme rules парти). Добре направиха, отлагайки сблъсъка им до важно PPV като SummerSlam. Определено най-свежата и интересна за мен вражда през последните месеци (въпреки моето "гледане с едно око"). Подкрепям Амброуз, миналият месец в поста за Battleground май обясних защо. Rollins обаче е този с куфарчето и неговите шансове за успех са с малко по-големи. По-важното тук обаче е, че двамата могат да направят потенциално изродски мач, който да се запомни. Дано, дано.

Две титли ще бъдат защитавани, като поясите по двойки отново бяха нечестно пренебрегнати. Пейдж и AJ честно казано ми доскучаха на предното PPV, направиха доста бочове и нещо просто не се получи, така че няма да тая надежди за новия мач. Донякъде ми е все тая и коя ще си тръгне с титлата, въпреки че AJ ми е слабост. Всеки мач с Миз с него пък ми е meh, но поне знам, че Зиглър ще се раздаде. Искрено се надявам Долф да си тръгне от "SummerSlam" с IC титлата (която скоро може да стане много по-важна). С тяхната "вражда" съм малко по-запознат, най-вече заради бруталните гаври, които Зиглър си прави с Миз в Twitter:


Някъде из (с)маркските сайтове бях чел, че Ортън и Рейнс правели доста скучни мачове по house show-та. Това е... не е чак толкова неочаквано. На Ортън му се носи славата на задник, а в малкото, което видях от Роман след разпада на Shield, си пролича, че той е бил най-слабата част от групата, въпреки че го гласят за най-голяма звезда. Негова победа тук обаче ще е повече от логична. Ортън като хийл скоро няма да се добере до мач за титлата (в случай, че стане каквото трябва да става и Леснър стане шампион), така че победа не му трябва. Да отнася Superman Punch и Копие като мъж и да даде малко преднина на младока. Пък другия месец може да го набие в реванш. ОК, разбрахме се. Всичко буукнахме. Браво на мен!

РУСЕВ УДРЯ! РУСЕВ МАЧКА! Кофти ми е, че вече не публикувам постове за кариерата на успелия ни сънародник (Александър) Русев, но тъй като не гледам шоутата няма как да имам пълен поглед над случващото се с него. Все пак от това, което видях, враждата с Jack Swagger и Zeb Colter се получава много добре. Това, че нашенецът представлява Руската федерация се оказа много добър ход за него, защото така американските фенове наистина имат причина да го мразят. Особено имайки предвид какво се случва на световната сцена в момента. Опасявам се от победа на Суагър, който гордо ще развее американското знаме в края на мача (такива са правилата на Flag мачовете), но това ще остави Русев нетуширан, така че може и да не е чак толкова голям проблем. Все пак предпочитам победа за наш Сашко и продължаване на стабилния пуш, който получава. Той и Лана го заслужават.

Бри и Стефани не желая да ги коментирам. Нищо против враждата, напълно на място си е, но да получава main event спотове по шоутата... моля ви се... Тооооотално не ми дреме за този мач. Почти същото е положението с Jericho vs. Wyatt 2. Тук Брей се нуждае от победата, защото определено не тръгна в добра посока в последните месеци. Миналият месец обаче и те не ме впечатлиха особено, така че няма как да имам голям интерес към мача им. Което ме подсеща за това, че Сезаро и РВД могат да направят нещо интересно в kickoff-a. Тъжното обаче е точно в това, че Сезаро е в Kickoff-а, а не в самото PPV. Но все пак той бързо бе пратен в сенките, когато най-важният клиент на Пол Хеймън се завърна. Не помните кой е той? Онзи, който прекрати стрийка.

БАААААААААРООООООКХХХ
ЛЕЕЕЗНЪЪЪЪЪЪЪЪЪР!!!

Тук вече се вълнувам. Все пак Брок победи Тейкър на 'Mania. Той трябва да стане шампион, ако ще и да не се вясне с титлата до следващата WrestleMania. Победата не е нужна на Сина и нещо подобно само ще обезсмисли огромното постижение на Брок отпреди няколко месеца. Да дават титлата на Леснър и да измислят някаква брутална история с това как всички се бутат за шанс за мач срещу него. Една ожесточена надпревара за това кой ще се опита да върне титлата постоянно на екран. А самият Леснър просто да се появява само когато е крайно наложително.

Убеден съм, че този им мач ще е много по-различен от този от "Extreme Rules 2012" и Сина ще получи много повече офанзива. Толкова по-добре - така шансовете да не изскочи с "изненадваща" победа са по-големи. Големият проблем с този мач/вражда бяха редките появи на Леснър и почти никаквата интеракция между двамата. От WWE обаче компенсираха с един страхотен видео-материал/промо на Брок, което достатъчно надъхва за мача:Не трябва да забравяме и тази адски добре направена реклама. В WWE работят царе на монтажа. Жалко, че и сценаристите им не са толкова добри в работата си. Ако бяха, този текст щеше да е с пъти по-подробен, защото щях да съм редовен зрител. Най-вероятно щях да съм се абонирал вече и за WWE Network, която вече е достъпна в България. 105 лв. за 6 месеца не е никак зле за 24 часа, 7 дни в седмицата кеч. Стига да имаш време и желание за гледане. А аз нямам нито едно от двете.

И все пак ще изгледам SummerSlam с надеждата за едно добро и развлекателно шоу, въпреки че някои минуси личат отдалеч. А на вас препоръчвам да загреете с "Ladies and gentleman, my name is Paul Heyman" DVD-то, което е аааааааааадски добро. Неговият клиент спря стрийка, в случай, че сте забравили.

Дано сега спре и Сина.

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...