Кои ще са 10-те филми по комикси на DC

Не знам дали да възкликна "браво" или "вие сте се побъркали". DC Comics и Warner Bros. обявиха имената и премиерните дати на филмите по комикси, които имат намерение да ни представят през следващите години. Цели 10 заглавия, момченца и момиченца, някои от които много изненадващи. Ей го на списъчето:


  • "Batman v. Superman: Dawn of Justice" - 25 март 2016
  • "Suicide Squad" - 5 август 2016
  • "Wonder Woman" - 23 юни 2017
  • "Justice League Part 1" - 17 ноември 2017
  • "The Flash" - 23 март 2018
  • "Aquaman" - 27 юли 2018
  • "Shazam" - 5 април 2019
  • "Justice League Part 2" - 14 юни 2019
  • "Cyborg" - 3 април 2020
  • "Green Lantern" - 19 юни 2020


Няколко неща ми правят впечатление, затова ще ги посоча и на вас. Първото и най-основно е свързано с "Justice League" - филмът, който ще събере на едно място всички основни герои на DC, така както "Avengers" събра тези на Marvel. Виждате ли ги тези симпатични "Part 1" и "Part 2"? Даааа, изглежда, че ГОЛЕМИЯТ филм на DC ще бъде разделен на две части, подобно на финалните части на "Хари Потър" и "Twilight". Да, бе, знам - и мен ме боли да сравнявам филм с Батман в него с точно тези заглавия, но оттам дойде тази противна мода на делене на филмите на части. И вижте само колко симпатично са наблъскани - първо е "Батман срещу Супермен" в края на март 2016-та, а след това през година и половина получаваме останалите. Няма да се учудя и ако "Батман срещу Супермен" завърши с отворен финал. Ще псуваме? Да?

Тук е и другото интересно - пълната липса на логика в подреждането на филмите. Защо "The Flash" и "Aquaman" са след първата част на "Лигата"? Защо явният reboot на "Green Lantern" е оставен последен чак за 2020-та? Защо преди това ни предлагат филми, базирани върху с пъти по-неизвестни комикси като "Suicide Squad", "Shazam" и "Cyborg" (сериозно ли?)? Твърде много въпроси, на които не откривам логичен отговор, но дано богатите мозъци в WB/DC са наясно поне малко какво правят.

За актьорите няма какво толкова да говорим. Ясно е, че Бен Афлек и Хенри Кевил се завръщат за "Лигата", която също ще бъде режисирана от Зак Снайдър. Соло-филм за Батман няма да видим поне до 2020-та, което е отвратително. Покъртително. Още подобни прилагателни. Потвърдено е, че Jason Mamoa, по-познат ви като Khal Drogo, ще играе Aquaman. Т.е. тъмнокосият и много теносан Мамоа ще играе много беличък и рус морски господар. #логика

Като близнаци са, right? Aquaman отговаря вместо вас.

Друго интересно е, че филмовият Flash ще е различен от телевизионния Flash. Да, ако не знаете - този сезон по CW тръгна сериал "The Flash", който е във вселената на вече трисезонния "Arrow". Те обаче май ще останат настрани от големите филмови планове на DC, тъй като не Grant Gustin (актьорът от сериала), a Ezra Miller ще е актьорът, който ще поеме ролята на "най-бързият човек на света". Объркайте зрителите още, DC. Още може, още. #логикауе

Филмовият Flash. По-мъжка снимка не му намерих. Смятай...
Гого сигурно реве.

И за финал: Дуейн "Скалата" Джонсън ще играе Black Adam - злодеят в "Shazam". Хитър ход, за да бъде привлечена публика към филма по едно иначе непознато комиксово заглавие. А и това май е единственото кастинг решение на DC, с което съм съгласен от раз. Опасенията ми обаче са да не направят един крайно детски филм.

Всеки, който е казал, че филмите по комикси като цяло са детски филми, да си удари шамар моментално! Мерси. 

В заключение: не разбирам DC и #логиката им. Опитват се да настигат Marvel и тяхната филмова вселена, но го правят по един особен, твърде прибързан начин. Дано това, заедно със странната подредба и още по-странните кастинг решения, не доведе до един грандиозен провал.

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...