Първи тийзър трейлър за Star Wars Епизод 7!

Знам, знам - закъснявам с вече 15-ина часа, но важното е "новината" да се отрази :D Скъпи читатели, скъпи малки и големи почитатели на фантастиката, едноглави и двуглави Star Wars фенове, както и всички онези, на които изобщо не им пука - ДОЖИВЯХМЕ!

Star Wars Епизод 7 - нещото, което преди 10-ина години бе един нереален блян, който Джордж Лукас твърдо заяви, че ще остави незадоволен, вече е с една идея по-близо до нас. Година преди премиерата на филма, режисьорът J.J. Abrams пусна 88 секунден тийзър. За тези, които поради някаква причина все още не са го гледали, както и за тези, които като мен желаят да го видят за 50-ти път, ей го на:


ИнтернетЪТ вече е пълен с дълбокомислени разсъждения за това какво "може да се разбере от трейлъра". Аз лично нямам идея как човек може да си създаде каквито и да било впечатления от тийзър, който няма и минута и половина, ама нека хората си разсъждават. Доволен съм, че видях дори малко от предстоящото продължение (а не prequel) на любимата ми филмова поредица. Дори недоверието ми към каста взе да поулеква - пичът в Stormtrooper-ския костюм, Джон Бойега, изглежда адекватно изтормозен от живота и му давам плюсче. Момичето на пустинния спийдър е с една идея по-малко адекватно разтревожена за нещо, но е симпатяга - плюсче и за нея. За мъжът/жената/онова от Game of Thrones, който "запалва" своя светлинен меч (с предпазители за дланта, забележете) - няколко плюсчета! Защото сме от Тъмната страна, нали...

Ето, направих и аз своя кинокритичен анализ на видяното в трейлъра, хахаха. Тази сутрин се поразрових и прочетох една камара псевдо-спойлери и предположения за историята на новия филм. Някои звучаха правдоподобно и интересно, други бяха откровено нелепи. Няма да ви тормозя с тях - просто искам да споделя задоволството си от два факта.

1. Спекулациите започнаха и ще стават все повече. Т.е. интересът към филма се "събужда" цяла година преди премиерата му. Доволен съм. Време е ново поколение да бъде понесено по водите на Star Wars фенщината.

2. Всичко от разширената Star Wars вселена вече не се води част от официалната история на филмите. Забравете книгите, игрите, комиксите... Изключително богатия измислен свят на Star Wars бе грубо ограбен, за да могат Disney да натрупат пари, създавайки нова "разширена вселена". НО! Огромният плюс (пак плюсове, ха!) в случая е това, че нямаме никаква идея какво ще се случи в новите филми. Случващото се след "Завръщането на джедаите" бе подробно описано в редица книги и комикси, но всичко това вече не е част от официалната история. В Епизод 7 може да се случи буквално всичко и сюжетът може да е всякакъв. А неизвестността, приятели, поне в развлекателната индустрия е нещо хубаво.

И така, стига съм писал глупости. Имаме тийзър трейлър за "Star Wars: The Force Awakens" (къде се изгуби "Episode 7" в заглавието?) и трябва да сме щастливи. Точка. Мрънканията - след премиерата догодина. Аз лично се надъхах да поиграя някоя non-canon Star Wars игра, за вас не знам.

P.S. Не мога, обичам послеписите. Та... гласът в трейлъра твърде, ама твърде много звучи като този на Бенедикт Къмбърбач. Той дълго време отричаше да има нещо общо с филма, но искрено се надявам, че всичко е било за заблуда ("Аз не играя Кан в Star Trek"). 
P.S.2: Ей така, да има, една простотия от FB профила ми, свързана със злодея, който виждаме в трейлъра. Не го взимайте насериозно, моля ви. 


"Това е Люк Скайуокър, приятелчета. Развил е фобия от рязане на ръце и е измислил предпазители за lightsaber. Ако някой зададе тъпия въпрос защо се е саднал дотам, че да мине от Тъмната страна, позволете ми да изброя:
1. Баща му умря, донякъде по негова вина.
2. Действията му доведоха до падането на цяла Империя и хаос в галактиката. Duh.
3. Хан Соло лашка сестра му.
4. Той няма кого да лашка.
5. Лошотията се предава по наследство."

Мхм, мхм.

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...