Никога повече няма да се зарадвам на трейлър за Терминатор

Животът учи, скъпи читатели. Когато преди десетина години гледах трейлъра на "Terminator 3: Rise of the Machines" бях едно ентусиазирано хлапе - Арнолд се завръща, женски лош терминатор, други скайнетски машини и т.н. Който е гледал самия филм, знае какво всъщност получихме - приятен екшън, който обаче твърде много разчиташе на препратки към предните два филма, не вкара нещо наистина ново, разочарова откъм актьорски състав и някак напълно естествено се провали в това дори да се доближи до качеството на предните две ленти.

Шварценегер стана губернатор и се заговори за богохулство - "Терминатор" филм без него. Ах... Трейлърът за "Terminator Salvation" беше... различен. Още повече, че в главните роли бяха Крисчън Бейл и "горещият" в онзи момент Сам Уортингтън (който май Холивуд позабрави). Отново - нови машини, апокалиптичното бъдеще, по-различно усещане. А какво стана? Много хора считат творението на McG за огромно разочарование, но аз мисля, че ставаше. Даже си мисля пак да го изгледам, когато имам два свободни часа. Но истината е, че в този филм Бейл изобщо не беше вдъхновен да играе Джон Конър, а сценарият, макар и с някои добри идеи в него, беше слабичък и без необходимия ясен край. Дори CGI Арнолд в края да бе приятна изненада, пак стоеше някак "залепен" към историята.

Сега, от няколко дни, във всевишния Интернет се носи ей това:


Трейлър на новия "Terminator", носещ уж готиното подзаглавие "Genisys", което според мен е малко meh, но пък настройва публиката за тотален рестарт. А този филм в общи линии е точно това. Времевата линия от първите 4 филма отива по-дяволите. Връщаме се в самото начало - заради това няколко сцени от трейлъра приличат толкова много на такива от първия "Terminator". Но, както се вижда, нещата са различни.

Джон Конър води войната срещу машините в бъдещето и праща Кайл Рийз години назад във времето, за да се погрижи за неговата майка - Сара. Под "погрижи" имам предвид, че трябва да й направи и бебе, което ще се окаже самият Джон. Предполагам, че е доста сложно, ако не сте гледали нито един Терминатор. Та Кайл се озовава в миналото, но там не открива невинна и беззащитна Сара Конър. Вместо това тя вече е със солиден опит в справянето с терминатори, подпомагана от един стар... T-800! Шварценегер! Терминатор, който е остарял (защото, нали се сещате, плътта отгоре старее, макар роботският скелет отдолу най-много да ръждяса). И изведнъж "бъдещето, от което Кайл е бил пратен, вече не съществува", бля-бля, reboot-овете са равни на пари, почваме отначало и #продължаваменапред.

Всичко хубаво. Обаче:

1. Пак яко рециклиране на неща от старите филми. И тук вече не говорим само за реплики.
2. Пак зле подбран каст. Анаболният Джей Кортни изглежда крайно нелепо като Кайл Рийз. Като хлапе изобщо не харесвах Майкъл Бийн (оригиналният Кайл Рийз), тъй като нямаше вида на "герой", но сега ми е ясно едно - той поне изглеждаше като идващ от бъдеще, в което човечеството се бори за оцеляване. Новият напомпан Кайл сякаш току-що са го изкарлаи от фабриката за Терминатори. Денерис обаче става за Сара Конър, има някакво такова излъчване.
3. Азиатският T-1000 още не знам как да го приема. Робърт Патрик най-вероятно стои някъде и се усмихва замислено (ако изобщо е способен на усмивки).

Sooooo... нямам намерение да се радвам на новия Терминаторски трейлър. Нито заради хубавата музика (Jetta - I'd love to change the world), нито заради експлозиите, класическите реплики или идеята стар Арни и млад Арни да се бият (след като го написах се развълнувах малко). Просто "не". Никакви очаквания. Догодина ще отида на кино, ще гледам филма и ще преценя дали ми харесва от видяното. В кофти позиция е - хем е почти невъзможно да достигне първите два като качество, хем не би трябвало да е трудно да надмине 3 и 4. Ще поживеем, ще видим. Засега толкова, като го гледам - I'll be back.

Не се сдържах.

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...