CM Punk подписа с UFC

Стана тя каквато стана. CM Punk, един от най-популярните кечисти през последните години (и личен фаворит на батко ви Бирко), е подписал договор с най-голямата MMA организация в света - UFC. Пънк ще дебютира в света на смесените бойни изкуства (и "истинския бой", за празноглавците, които още не могат да разберат, че кечът е развлекателно шоу) през 2015-та година. Ето го и официалното обявяване в негово интервю с Джо Роган от съботното UFC 181:


Как се стигна дотук? В края на януари, точно след "Royal Rumble", Пънк просто спря да се появява в шоутата на WWE ринг. Стана ясно, че му е писнало и е решил да си събере багажа и да се прибере да си лежи на дивана в Чикаго, но не бяха известни причините за това. 10 месеца по-късно, преди около 2 седмици, Пънк най-накрая проговори. В подкаста на най-добрия му приятел Colt Cabana (също кечист, който обаче няма общо с WWE) той обясни, че причините за напускането му са били много, в момента е отвратен от кеча и няма намерение никога вече да работи в WWE. Пресилени думи, разбира се, тъй като времето (и парите) променят отношенията между хората. След UFC 181 обаче е ясно, че в близките години Пънк няма да се върне на кеч-ринг, защото ще размята ритници и юмруци с идеята да удари човека срещу себе си, не да му прави вятър.

Защо ММА? Защото е фен, защото има известна подготовка и интерес, и, вероятно, защото е достатъчно сбъркан, че да си рискува здравето в октагона (осмоъгълния ринг на UFC). О, споменах ли, че вероятно ще направи и много пари? Не само за себе си, но и за самото UFC. Пънк носи със себе си голям брой фенове. Дори аз ще чакам дебюта му, така както започнах да гледам UFC, когато Брок Леснър дебютира. А някои хора дори пари ще дават, за да го гледат, да.

Лятото на 2013-та. Брок Леснър обяснява на CM Punk колко по-хубаво ще му е в UFC. LOL.

Какво следва? Дебютът на Пънк вероятно ще е през лятото на 2015-та година. Трябват му поне 6-7 месеца да приготви кратуната си и разбитите си ребра (здравей, Райбак) за мъката, която ги чака. Подготовката за това да ти ритат задника не е чак толкова проста. Трябва да прецени в коя категория ще се бие, трябва да се подготви психически и да се сцепи от тренировки. И това пак не е гаранция за успех. Брок Леснър загуби първият си мач на UFC ринг и то доста бързо, така че шансовете и Пънк да загуби неговия не са малки. Проблемът не е в това, а в гледната точка на някои хора. Аргументът "Ще му сритат гъза на кечистчето" отново ще изскочи в главите на някои люде, но те пропускат друго - имат възможност да правят такива коментари, защото Пънк вече има кариера в друга сфера. Той е в същата позиция като всеки начинаещ ММА боец - нула победи, нула загуби. Докато не влезе в октагона няма да е ясно става ли или не, но самият факт, че се е е занимавал с кеч и около подписването му се вдига шум, го поставя в ситуацията "Много ще го бият". Жив и здрав, от интервюто изглежда готов да го ритат. Нека.

Дейна Уайт, президентът на UFC, трябва да е много доволен от публичността, която Пънк ще му донесе и феновете, които ще привлече. WWE сигурно са тъжни или поне би трябвало да са. Дали идеята е била добра за самия Пънк ще разберем след 2-3 негови мача, т.е. след около година и половина вече ще е ясно ще го бъде ли този опит или не. Иначе отново казвам - да е жив и здрав, аз като фенче ще му стискам палци. Ако стане нещо, жена му (AJ Lee) е поканена в Casa del Bire да го оплаква.

Еднорогът, който удари приятелката ми

Доста неща съм правил пред камера. Като всеки друг телевизионен репортер съм тормозил хора, които като видеха микрофона все едно виждаха но...