CM Punk подписа с UFC

Стана тя каквато стана. CM Punk, един от най-популярните кечисти през последните години (и личен фаворит на батко ви Бирко), е подписал договор с най-голямата MMA организация в света - UFC. Пънк ще дебютира в света на смесените бойни изкуства (и "истинския бой", за празноглавците, които още не могат да разберат, че кечът е развлекателно шоу) през 2015-та година. Ето го и официалното обявяване в негово интервю с Джо Роган от съботното UFC 181:


Как се стигна дотук? В края на януари, точно след "Royal Rumble", Пънк просто спря да се появява в шоутата на WWE ринг. Стана ясно, че му е писнало и е решил да си събере багажа и да се прибере да си лежи на дивана в Чикаго, но не бяха известни причините за това. 10 месеца по-късно, преди около 2 седмици, Пънк най-накрая проговори. В подкаста на най-добрия му приятел Colt Cabana (също кечист, който обаче няма общо с WWE) той обясни, че причините за напускането му са били много, в момента е отвратен от кеча и няма намерение никога вече да работи в WWE. Пресилени думи, разбира се, тъй като времето (и парите) променят отношенията между хората. След UFC 181 обаче е ясно, че в близките години Пънк няма да се върне на кеч-ринг, защото ще размята ритници и юмруци с идеята да удари човека срещу себе си, не да му прави вятър.

Защо ММА? Защото е фен, защото има известна подготовка и интерес, и, вероятно, защото е достатъчно сбъркан, че да си рискува здравето в октагона (осмоъгълния ринг на UFC). О, споменах ли, че вероятно ще направи и много пари? Не само за себе си, но и за самото UFC. Пънк носи със себе си голям брой фенове. Дори аз ще чакам дебюта му, така както започнах да гледам UFC, когато Брок Леснър дебютира. А някои хора дори пари ще дават, за да го гледат, да.

Лятото на 2013-та. Брок Леснър обяснява на CM Punk колко по-хубаво ще му е в UFC. LOL.

Какво следва? Дебютът на Пънк вероятно ще е през лятото на 2015-та година. Трябват му поне 6-7 месеца да приготви кратуната си и разбитите си ребра (здравей, Райбак) за мъката, която ги чака. Подготовката за това да ти ритат задника не е чак толкова проста. Трябва да прецени в коя категория ще се бие, трябва да се подготви психически и да се сцепи от тренировки. И това пак не е гаранция за успех. Брок Леснър загуби първият си мач на UFC ринг и то доста бързо, така че шансовете и Пънк да загуби неговия не са малки. Проблемът не е в това, а в гледната точка на някои хора. Аргументът "Ще му сритат гъза на кечистчето" отново ще изскочи в главите на някои люде, но те пропускат друго - имат възможност да правят такива коментари, защото Пънк вече има кариера в друга сфера. Той е в същата позиция като всеки начинаещ ММА боец - нула победи, нула загуби. Докато не влезе в октагона няма да е ясно става ли или не, но самият факт, че се е е занимавал с кеч и около подписването му се вдига шум, го поставя в ситуацията "Много ще го бият". Жив и здрав, от интервюто изглежда готов да го ритат. Нека.

Дейна Уайт, президентът на UFC, трябва да е много доволен от публичността, която Пънк ще му донесе и феновете, които ще привлече. WWE сигурно са тъжни или поне би трябвало да са. Дали идеята е била добра за самия Пънк ще разберем след 2-3 негови мача, т.е. след около година и половина вече ще е ясно ще го бъде ли този опит или не. Иначе отново казвам - да е жив и здрав, аз като фенче ще му стискам палци. Ако стане нещо, жена му (AJ Lee) е поканена в Casa del Bire да го оплаква.

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...