В трейлъра на новия "Fantastic Four" няма нищо кой знае колко фантастично

*глас като за филмов трейлър*

В свят, в който Marvel правят луди пари от филмите си...

В който DC отчаяно се опитват да ги настигнат, но не знаят как...

Други филмови студия се мъчат също да намажат от истерията по филмите по комикси.

Едно такова студио е 20th Century Fox. В случай, че не знаете, те притежават правата за филмиране на някои от комиксите на Marvel (което крайно много дразни самите Marvel/Disney). Единият франчайз е "X-Men" и точно заради това доста филми за мутанти се задават през следващите години. Другият е Фантастичната четворка - история за група учени, които стават жертва на космически инцидент и получават различни суперсили.


След два неуспешни опита комиксите за героичното "семейство" да бъдат филмирани в средата на миналото десетилетие, сега от FOX решиха да пробват пак, разчитайки на "reboot" формулата - "забравяме за предните филми и започваме отначало". И така, след множество слухове и бурни фен реакции заради подбора на актьори, тази седмица излезе и първият трейлър за новият "Fantastic Four" филм:В общи линии: нищо кой знае колко фантастично.

Добри неща има. Повечето от тях, напълно нормално, се забелязват едва след сравнение с "Fantastic Four" (2005) и "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" (2007). Да започнем с мрачната, сериозна визия. Дори в трейлъра го има усещането за инцидент, който се е объркал сериозно, вижда се страдание, болка, а не просто четирима души, които изведнъж получават суперсили и са супер ОК с този факт. The Thing (каменният пич) или поне това, което се вижда от него, изглежда доста добре в сравнение с гумената си версия в предните два филма. Потенциал в новата лента има, но някои неща продължават да гъделичкат неприятно скептика в мен.

Първо, аз винаги критикувам твърде сериозните промени по историята на комикс-героите. Рийд Ричърдс тук е очилат зубър. Сю Сторм и Джони Сторм почти със сигурност не са кръвни брат и сестра, просто защото... афроамериканец играе Джони. Това бе и причината за толкова много сърдити FF фенчета по света. На мен не ми дреме особено, но много добре разбирам гнева на феновете, когато при екранизацията на любимия им комикс нещо бъде (излишно) променено. Още по-плашещите слухове са, че Dr. Doom ще е не гениален и могъщ лидер на източноевропейска държава, а някакво хилаво хакерче. И оттам още фенски гняв.

Може би наистина има нужда някои истории да се променят, за да са в синхрон с времената, в които биват разказвани. Фантастичната четворка е създадена в години на друг морал, други ценности и страхове. Такива, които няма да резонират с най-младата публика днес. Новият "Fantastic Four" се опитва да оправи точно това, но дали ще успее да грабне зрители с по-съвременния прочит на класическите истории за групата или ще отблъсне дори твърдите фенове?

Моята надежда е в режисьора - Josh Trank. От ръцете на този пич излезе "Chronicle", който е изключително иновативен, различен и грабващ филм, който горещо препоръчвам. Той ще режисира и самостоятелен Star Wars филм, който няма да има общо с епизодите 1-9, така че явно е, че пичът е талантлив и в Холивуд му имат доверие. На 7 август ще разберем дали това доверие е оправдано и дали след 3-4 години няма да има още един reboot. 

Докато на хората тотално спре да им пука (кхъмспайдърменкхъм).

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...