Spider-Man става част от филмовата вселена на Marvel!

50 Shades of... Oh, no, no, no.

Чудото стана! Спайдър-мен (на кирилица, защото ме мързи да сменям езиците) ще стане част от филмовата вселена на Marvel (я, смених езиците) и ще го видим редом до герои като Captain America, Iron Man, Hulk и други. Sony и Marvel доказаха, че в този живот почти всичко е въпрос на пари и се разбраха за това как да поделят правата над героя, така че и двете компании да спечелят повече. Защото, съгласете се, правилното използване на най-популярния Marvel герой във вече спечелилата милиарди филмова вселена на компания ще е равна на много, много, много, много, много, много (хващате идеята) долари.

Как се стигна дотук?

Няколко пъти вече съм разказвал как стоят нещата, но нека все пак припомня: преди доста години Marvel продадоха на Sony правата за филмиране на комиксите за Паяка. Когато си направиха свое студио нямаше как да си ги върнат, защото Sony видяха, че могат да изкарват пари от филмите за героя. След неуспешния Spider-Man 3, те решиха да ребуутнат поредицата с "The Amazing Spider-Man" 1 и 2. Планираха и трети филм, както и два странични - "Sinister Six" и "Venom", за които вече съм писал. Всичко тези планове обаче май отиват по дяволите със сделката между компанията и Marvel.

Какво следва?

Новината гласи, че Spider-Man ще се появи в някой от вече обявените филми от следващия, трети етап на филмовата вселена на Marvel. Най-логичното предположение е "Captain America: Civil War", третия филм за носещия синьо и червено патриотец Стив Роджърс. Причината? Спайдър-мен има основна роля в комикса, върху който ще бъде базиран филма. "Civil War" разказва за желанието на правителството да започне да регистрира супергероите. Това води до конфликт между самите тях - от едната страна застават тези, които са "за" регистрацията и са водени от Тони Старк (Iron Man). От другата са тези, които са "против", водени, разбира се, от Капитан Америка. Ясно е вече, че още няколко герои ще се появят там, между които и дебютиращия преди своя собствен соло филм Black Panter, така че много вероятно е там да видим и "дебюта" на новия Spider-Man.

Защо нов? Защото изглежда ни чака нов reboot, поне частичен. Ясно е, че през лятото на 2017-та Sony ще пуснат нов филм за Паяка, но не е сигурно, че това ще е "The Amazing Spider-Man 3". Потвърдено е само, че ще има нова "творческа насока", което се сещате какво означава - хайде отначало. Искрено се надявам, че ще ни спестят трети пореден разказ за корените на героя и ще минем към някоя от интересните истории за него ("Kraven's Last Hunt", например). Слуховете са, че Marvel искат нов, по-млад актьор, така че на Андрю Гарфийлд май два филма му стигат. Така става, когато кажеш "нямам против в нашите истории Мери Джейн да е мъж". Ние имаме, Андрейчо. До-виж-да-не!

Официалната информация е, че Сони ще продължат да финансират и разпространяват Spider-Man филмите, както и че ще имат последна дума за това какво да се случва с героя. Последното обаче ми се струва малко измислено, защото ако Сони бяха толкова уверени, че се справят добре с филмирането на комиксите за Паяка, нямаше да се договорят с Marvel, които доказаха, че знаят какво да правят с другите си герои.

Spider-man в Avengers?

Редовният въпрос, който получавам от първия "Avengers" насам, така че по-добре да го отметнем. Изключено е да се появи в излизащия това лято "Avengers: Age of Ultron". Възможно е обаче да го видим в "Avengers; The Infinity War" (Part 1 и Part 2), третият филм за Отмъстителите, който ще е разделен на две части и в който се очаква да видим един доста променен екип (което след "Civil War" ще е нормално). Това обаче ще го разберем най-рано след 2 години, когато може би ще започне да излиза някаква по-сериозна информация за филмите (с премиери през 2018 и 2019-та). Така че да, вече е възможно да видим Спайдър-мен във филм за Отмъстителите, макар че той никога не е бил важна част от екипа в комиксите.

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...