WWE Fast Lane: Русев срещу Сина


РУСЕВ УДРЯ! РУСЕВ МАЧКА!

„Русев киха, Русев кашля” е много по-подходящо, имайки предвид грипния сезон в момента, но днес ще си говорим сериозни, (с)маркски неща и няма време за шеги. В края на февруари, на следващото WWE PPV, носещо странното име „Fast Lane”, нашият сънародник Мир… Алекс... просто Русев ще се изправи срещу най-голямата звезда на WWE през последните 10 години Джон Сина.

Тук спираме за секунда, за да отворите вие този линк и да си припявате „John Cena suuucks! John Cena suuuucks!” в ритъм с музиката. Попейте малко, ще изчакам.

Готови? ОК, продължаваме. И аз спрях, и аз попях.

Та Русев достигна едно много високо ниво. Вражда със Сина е нещо, което не всеки получава. В случая с българина обаче това не е чак толкова неочаквано. Защо? Още от дебюта си Русев има ролята на т.нар. foreign monster heel. Демек чужденец с образа на зло чудовище, което пребива опонент след опонент и никой не може да го спре. В същото време се гаври със САЩ, с американците, с ценностите им и с всичко свято за тях, по този начин провокирайки в тъпите публики някакви остри, патриотични настроения. Ей това е типът образ, с който WWE обичат да „хранят” Сина. Не толкова чужденци, колкото monster heel-ове. Примери през годините много. Веднага се сещам за Умага, The Great Khali, няколко вражди с Грамадата, Брей Уаят през миналата година… Щом си monster heel в WWE рано или късно се сблъскваш със супергероя в компанията, който с много мъки успява да те сломи и да прекъсне серията ти от победи без загуба (ако имаш такава).

Искрено се надявам това да не е съдбата и на Русев.

Нашенецът премина през една много добра първа година в компанията. За последните 365 дни той започна да получава брутални реакции от публиката (в голяма степен и заради присъствието и анти-американските промота на Лана), видимо по-добър е и на ринга, и на микрофона, където му дават все по-голямо поле за изява. Побърквам се от кеф всеки път, когато чуя българска реч в WWE ефир. Давам за пример това брутално видео, заснето веднага след Royal Rumble, с което и започна враждата между Русев и Сина:


Златен сегмент, бе! Златен! Ахахеахеааехеаеа!

Но се отплесвам. От дебюта си в основния ростър досега Русев имаше вражди и победи на Big E, Jack Swagger, Mark Henry, Грамадата и Шеймъс. Намери място в основната вражда през есента – The Authority срещу всички непослушни. Получи сегмент със Скалата, което е огромна рядкост от завръщането на The Great One насам. Елиминира шестима души в тазгодишния Royal Rumble и беше последният елиминиран от мача. Стана US Champion, което с неговия анти-американски образ е точно на място. До момента липсва само промяна на титлата от американска на руска (все пак се води, че представя Русия в момента), което щеше да е бруталният следващ ход, но просто не го правят. И така – мега успешна година имаше сънародникът ни и това може само да ни радва.

Успехът му напълно очаквано (вече обяснихме защо) го доведе до вражда със Сина. За мач между двамата се говори от миналата година, но се спекулираше, че ще е на WrestleMania. Това бе отразено и в WWE.com, където писаха, че The Authority са планирали мач между двамата за WM, но за да бъде създаден интерес към чисто новото PPV „Fast Lane”, мачът бе насрочен за него. Опциите са няколко. Да започнем от, за съжаление, най-вероятната:

1. Сина бие. За съжаление, Сина ще е фаворит дори в мач срещу Господ. Имайки предвид всичко написано по-горе, нормално е да се предположи, че Русев ще е поредният monster heel, спрян от супергероя. Има и друго – най-често победите на Сина над кечисти с подобни образи идват след като той е загубил вражда с някого. Например Скалата или Леснър. Когато Сина падне от някой, веднага след това му дават победа над кечист със силен образ, за да изглежда той отново могъщ. Това е т.нар. „хранене”. И така – голям е шансът нашият човек да нахрани Сина, колкото и безсмислено вече да е да храниш Сина с когото и да било.

2. Мачът не завършва с ясен победител (no contest, DQ, count-out). Има голям шанс и това да се случи. Така хем Русев остава нетуширан, хем враждата между двамата получава допълнителна инерция за един голям втори мач на WrestleMania. Проблемът е, че WWE рядко повтарят мач от предно PPV на Мания и шансът това да се случи тази година също не е голям.

3. Русев бие. И цяла България полудява, бейбе! Макар шансовете за това да ми се струват малки (това е Сина, бе, хора… Свикнали сме), не е напълно невъзможно, особено ако мислят да направят Русев още по-„голям”. С победа над Сина той става ОГРОМЕН. Става потенциален претендент за WWE титлата срещу face шампион (Браян, Рейнс и т.н.). Дори това да не стане, той не само ще се утвърди като top heel в компанията (какъвто май е и в момента), но и ще е способен да издигне някоя млада звезда, когато най-накрая пусне американската титла. Реално победата на Русев е най-доброто решение.

Защото ако Супермен победи, WWE може за пореден път да приложат политиката си „Сина го би, можем да забравим за него”. Иска ми се да вярвам, че това няма да стане и нашенецът ще продължи със страхотното си развитие в най-голямата кеч компания в света. Така че стискам палци. Пак почнах да гледам малко кеч (и колкото и да е странно приятелката ми е виновна за това) и с интерес ще следя развитието на враждата между двамата. Мисля, че могат да направят и добър brawl на PPV-то. И искрено се надявам Русев да не бъде туширан и да не се предава за пръв път в кариерата си в основния ростър. За финал – позволете ми малко емоция:

РУСЕВ УДРЯ СИНА! РУСЕВ МАЧКА СИНА!

Хубаво е да си маркче.

P.S. Следващият път мисля да си поговорим за това колко безсмислено и тъпо е български кеч фенове да мразят и плюят Русев, заради това, че вее руското знаме. Всичко си има логика, скъпи приятелчета. И щом не можете да я схванете, скоро ще я обясня.

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...