Защо няма да видим Undertaker vs. Sting на тазгодишната WrestleMania?

"А, а дано, а, ама надали...", припяваше си малкото (с)маркче, докато правеше тази графика. Авторът не го знам, но благодаря за картинката.

Три неща доведоха до написването на този пост. Първо, планирам да ребуукна WrestleMania 31. Знаете – онова мое любимо хоби, при което „пренаписвам” историите и карда на някое от големите PPV-та на WWE. Реалната WM31 са очертава да има симпатичен кард, който обаче ми се иска да попроменя, за да отговаря напълно на вкусовете ми. Докато замислях „какво” и „как” да стане в Guest Booker-a, на дневен ред изскочи въпросът за мач между Sting и Undertaker. Оттам се стигна до второто – жената, иска или не, стана слушател на разсъжденията ми по темата защо няма да видим такъв мач тази година. В тези мои монолози идеята бе доразвита. Третото нещо – преди малко се занимавах с това да си нарежа музиката на Finn Balor, за да е новия ми рингтон, a доста приличният последен RAW върви за фон. Оттам ми стана едно такова (с)маркско и ми се приписа за кеч.

ОК, отметнахме частта, за която на никой не му пука. Време е за основното – моите пет лева по темата „Защо няма да гледаме Sting vs. Taker на WrestleMania 31”. Неща, за които много от вас, мои приятели и познати (с)маркове и (с)маркченца, вече сте мислили и за които може би споделяме едно мнение. Но все пак... Тази година на най-голямото си шоу WWE ни предлагат два мача: Sting vs. Triple H и Undertaker vs. Bray Wyatt, вместо да дадат на цялото (с)маркско войнство тъй бленувания dream match между двамата легендарни кечисти. Защо? Две са основните причини според мен.

1. Sting не трябва да губи първия си мач в WWE.
2. Undertaker не трябва да пада отново на WrestleMania.

Стинг е легенда. Едно от най-големите имена на WCW. Честно, когато бях малко кеч-фенче, Стинг бе основното лице, с което свързвах Втора лига (всички права над този превод са на BTV), макар той да не бе част от прословутата Инвазия. Дебютът му в WWE е огромно събитие. За съжаление, заради ограничената популярност на TNA едва ли много хора са наясно, че той се изявява там от години. WWE също се опитват да пропуснат този факт и да изкарат, че дебюта на Стинг при тях е голямото му завръщане в света на кеча. В този случай просто няма никакъв, ама никакъв шанс той да загуби първия си мач. Сега е моментът младите фенове да се запознаят с това кой е Стинг, а старите да си го припомнят. Това, разбира се, е логично да бъде направено с вражда с някой от WWE, който е от неговия ранг. Опциите в момента не са много – Undertaker, Triple H, John Cena… Реално няма много хора в ростъра, които да са с подходящия легендарен статус. Тейкър и Хънтър са единствените активни кечисти от ерата, в която Стинг е бил на върха за последно, а Сина от години вече е живия гръб на компанията, The Ultimate WWE Guy. Тези тримата са и най-логичният избор за негов пръв противник. Всички други WWE кечисти не биха изглеждали на място срещу опонент с историята и кариерата на Стинг в неговия първи мач в компанията. Мач, който Стинг трябва да спечели, за да не изглежда в очите на младата генерация фенове като завърнал се от гроба „has-been” (биладжия!), който се дъни от самото начало. И тук нещата стават сложни, тъй като от компанията са решили първият му мач да бъде на WreslteMania 31. Нещо излишно, тъй като дебюта му беше преди 3 месеца и някое от PPV-тата от тогава насам щеше да спечели повече от "Дебютния мач на Стинг" в карда си, но няма да споря с маркетинговата мисъл на хора, работещи в компания за милиарди долари.

И така стигаме до втората причина – след миналогодишната си загуба, Тейкър пък не трябва да губи отново на WrestleMania. Поне не и тази година. Втора поредна загуба ще смъкне значимостта както на Streak-a, така и на победата на Леснър. Миналата година видяхме един физически разбит Тейкър, който, напълно реално, беше откаран в болница след мача си. Големият въпрос тогава беше „Ще го видим ли някога отново на ринг?”. От този въпрос се пръкна и историята с Уаят. Заслушвали ли сте се в промотата му? Промотата на един кечист с creepy mystical образ, насочен към друг такъв? Намеците, че той ще сложи край на това, което е останало от Тейкър. Желанието да заеме мястото му в WWE като „новото лице на страха”. Да, знам, до момента враждата не е особено интригуваща, но реално в нея има логика, а и е това, от което Тейкър има нужда: вражда, която да е неговото „завръщане”; която да е доказателство, че кариерата му не е свършила с края на Streak-a. И Брей Уаят наистина не е лош избор за човек, който да свърши тази работа и да загуби от Мъртвеца на Мания. Да, не е мача, който искаме, но е мача, от който Тейкър се нуждае.

И така някой ННН се озова в сблъсък 1-на-1 със Стинг на WM31. Мач, който да даде инерция на WCW легендата и който той със сигурност да спечели, за да е „нахранен” за някоя следваща загуба. Уаят пък ще е жертвеното агне на Тейкър. И този мач исках да видя, но преди година, когато Брей бе във вихъра си и когато една по-различна история можеше да го направи да изглежда като заплаха за съществуващия все още Streak. Сега „враждата” му с Тейкър, състояща се до момента от едностранни промота, има за цел само да "възкреси" Гробаря и да ни покаже, че той все още има 1-2 мача в себе си.

Догодина нещата ще са различни. Стинг вече ще е спечелил първия си мач в WWE, може би ще е грабнал още 1-2 победи през годината. Тейкър, да се надяваме, ще покаже, че не е свършен и ще е победил Уаят на WrestleMania 31. Така сбъдването на dream мача Undertaker vs. Sting на WrestleMania 32 вече ще е не само реална, но и логична опция. За момента обаче образите и на двамата само биха пострадали от вражда помежду им, която, имайки предвид колко често се появяват на екран, ще е съставена от mind games сегменти. Единият месец единия направи нещо, другия месец другия… По-зле дори от сегашното положение, в което противниците им се опитват да изнесат всичко на гърба си. Благодаря, но не, благодаря.

P.S. В RAW Хънтър яко сипа на всички нас, клавиатурните бойци, които си мислят, че разбират нещо от този бизнес, без изобщо да са се докосвали до него през живота си. Прав е, ама е забавно да се пише за кеч.
P.S.2: Честото споменаване на (с)марковете и дори леко заядливото ми отношение са някаква странна проява и на самоирония, скъпи приятелчета.Защото колкото и забавно да е да се пише за кеч (виж първия послепис), когато започнем да се вживяваме твърде много в анализиране на любимото си хоби изглеждаме нелепо. Кечът е забавление. И е хубаво да си просто марк.

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...