WWE WrestleMania 31 - Превю и прогнози

'Mania! 'Mania! 'Mania! Шокиращо, умовзривяващо, че и малко плашещо е колко бързо минава една година и как отново сме на часове разстояние от поредната WrestleMania. Миналата година получихме един приличен кард с няколко много приятни мачове. Имаше го усещането, че гледаш най-голямото шоу на годината, имаше ги и запомнящите се моменти.

*Вметка: Lesnar-Taker. След третия F-5 съдията започва да брои. Едно, две, три... Бият гонга. Аз замръзвам на място с ококорени очи и веднага решавам, че са прецакали нещо с отброяването и мачът ще бъде рестартиран. 30 секунди по-късно осъзнавам, подобно на всички в залата/пред телевизорите/пред мониторите, че издънка няма и Леснър наистина е прекратил Streak-a. Спрях 'Mania-та, излязох пред къщата и 10 минути обикалях наляво-надясно, псувайки Винс и компания на висок глас. След това нямах никакво настроение и скипнах набързо тройния мач и голямата победа на Браян. Гледах го едва преди няколко месеца и ми хареса много. Но това са емоциите, които кечът може да донесе.

След тази бърза препратка назад, трябва да отбележим факта, че е МАЛОУМНО да пишеш превю и прогнози за WrestleMania (и за каквото и да е) буквално часове преди самото събитие. Но, хей, огромна част от публикациите тук не блестят с гениалност (проявявам излишна скромност, да), така че нека кажем нещичко за мачовете в карда на...

WRESTLEMANIA 31

Oh, wait... Никой не казва номера вече.

WRESTLEMANIA "Бутон Play"!

Започваме, разбира се, както си му е реда - с kickoff-a или шоуто преди шоуто. И макар Kickoff-ите да се превърнаха в съставна част на PPV-тата, особено на Мания, все още усещането е, че мачовете в тях са маловажни. А тази година те са цели два. Единият, без каквато и да е изненада, е този за отборните титли. WWE решиха да не се напъват да измислят приятна история и за тях (а можеха) и вместо това сглобиха един Fatal 4 Way, който дори не считат за достоен за главния кард. Кой ще бие е без значение. Победа за Cesaro и Kidd няма да е лоша според мен, защото все пак говорим за Cesaro. Но никой няма да е загрижен и за тях, и за титлите, докато не бъде вмъкната някаква по-завъртяна история от това Наоми и Наталия да се карат, а покрай тях и мъжете им.

По-любопитен е другият Kickoff мач. Незнайно как и защо, вторият годишен Andre The Giant Memorial Battle Royal също бе преместен в kickoff-a. Този мач получи приятен build-up, като най-интересното в него ще са Миздау и Миз. Лично мнение. Избухването на Миздау е най-чакания момент за всеки разумен кеч-фен в момента, колкото и да е странно. А, да, май тук ще се връща Sheamus, но на кого му пука? И вероятно ще спечели Battle Royal-a. Meh. Whateva, fella.

МИНАВАМЕ НА ГЛАВНИЯ КАРД! Тези с подчертаните имена ги считам за вероятни победители, да се знае. Започваме с традиционната битка на легендите (you still got it, чичаци)...

TRIPLE H VS. STING - Ама хич не ми пука. Не съм фен на който и да е от двамата, а логиката зад мача им все още ми бяга. Просто имаше нещо там. Надявам се само мачът да е гледаем. Стинг бие. Първи мач му е в WWE, съмнява ме Хънтър да извади лопатата и да го погребе, макар че него го бива в неприятните изненади. А и само Стинг му липсва в колекцията от погребани WCW легенди (Флеър, Стайнър, Голдбърг, Неш, Букър Ти...). Ама Стинг бие, де. Колкото да остане адекватен бъдещ опонент на по-любимия ни creepy дядо - Undertaker. Като заговорихме за него...

UNDERTAKER VS. BRAY WYATT - Keep rollin', rollin', rollin', rollin'... Ще ми се да я чуя, макар (с)марка в мен да се присмива на наивността ми, че някога може да стане. И какво? Връща се Тейкър и побеждава Брей? Така ще да е. Една загуба стига за момента и той трябва да си върне блясъка, ако ще продължава да е атракция с по един мач на година. На Брей му е достатъчна позицията на "победен на 'Мания от Taker", доста народ е спечелил от това място. Тук надеждите са други - да видим в какво състояние е Undertaker и що за мач може да изнесе.

AJ LEE/PAIGE VS. THE BELLA TWINS - Защо отборен мач, който можеш да направиш във всеки RAW? Защо не четворен за титлата, да се види, че и тя е значима, че я искат, че приятелство и дори сестринство са без значение в преследване на златото... на среброто... на пеперудата. Победа за Белите е по-вероятна, аз ще обаче ще викам за тим "Нърдска мокра фантазия". Толкова.

RANDY ORTON VS. SETH ROLLINS - Ролинс бие. Каква полза има Ортън от тази победа? Никаква. Това е мач за издигане на един от младите top heel-ове. Човекът, който почти сигурно до няколко месеца ще е световен шампион... и то заслужено (подчертал съм го, за да не го пропуснат феновете на Рейнс). Това, между другото, е и един от мачовете с най-добър build (от миналата есен), а и има потенциала да ни зарадва и откъм качество. Ролинс прави брутални мачове, а Ортън с желание и подходящ противник също е творил чудеса. Пък и с high flyer-и му се получава - мачовете с Джеф "Друсалката" Харди и Кофи Кингстън веднага ми изскачат в главата като примери.

US CHAMPIONSHIP: RUSEV (C) VS. JOHN CENA - Русев удря, Русев мач... Не. Не и този път. А искам. Много ми се ще гордостта на цял Пловдив, човекът, повалил всички по пътя си (включително и Лана), супер атлетичния и атлетично супериорния български юнак Русев да сломи он'я, дето нявга бе рапър. Да, обаче едва ли ще стане. Сина, както винаги, ще натресе американската правда пред носовете ни, за да се радват всичките му съграждани. Донякъде това е логичният край на начина, по който пушват Русев. Аз обаче нямам против да гази и унижава още месеци наред. Както се видя от историята помежду им (също една от най-добре изградените тази година) противоборството Русия-САЩ все още е грабваща тема за американските кеч-фенове. И все пак тайничко ще се надявам Русев не само да удря, но и да мачка... отново.

IC CHAMPIONSHIP - LADDER MATCH: BAD NEWS BARRETT (C) VS. DEAN AMBROSE VS. STARDUST VS. DANIEL BRYAN VS. DOLPH ZIGGLER VS. LUKE HARPER VS. R-TRUTH - Малкото бижу в карда, което няма как да не поражда смесени чувства. Какво правят Браян и Зиглър в този мач? Първият трябва да е някъде нависоко след миналата година, вторият отдавна е заслужил самостоятелна вражда. Мач между двамата щеше да е нещо друго. Какво прави Truth тук? Или Stardust? Идеята, струва ми се, е, че този мач трябва да действа изравнително - пичовете от високата част на карда да вдигнат престижа на самия мач и самата титла, като оттам намажат и тези, които са по-долу. Важното е едно: IC титлата е желана. IC титлата в последния месец е нещо, което всеки иска, което всеки се опитва да докопа. Привлича интереса дори на бивши световни шампиони. Тя е блян. Шампионът не иска да я пуска, стига се до масови сбивания и дори до мач със стълби за нея. Нещо, което трябваше да се случи преди години. Очаквам... spot-ове. Много спотове, което не означава задължително много добър мач. Но вътре има хора с различни стилове и всеки може да предложи по нещо запомнящо се. Трудно ми е да преценя кой ще си тръгне с титлата. Ако е някой от триото Ambrose/Ziggler/Bryan, няма да имам нищо против, макар че Зиглър вече трябва да го ориентират в друга посока. Подчертавам Браян ей така. Виж, ако някой от останалите грабне пояса, ще е малко разочарование, но във всички случаи титлата (и победителят) ще спечели много от този мач и билда, който видяхме за него.

Нагледен пример за слабо изграждане на главен мач на WM.

WWE WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP: BROCK LESNAR (C) VS. ROMAN REIGNS - Няма пък! До последно ще разчитам на това в новия договор на Леснър (3-годишен) да пише "Срещу 3 мача на година Брок Леснър получава пари колкото целия останал ростър и запазва титлата си на Mania". Рейнс не е готов. Точка. Какво направи той през последната година? И Ролинс, и Амброуз свършиха много повече, бяха в много по-интересни истории, в мачове. Рейнс бе контузен, а после спечели Rumble-a и би Браян. Направо ме убедихте, че трябва да е новият ми герой! Yeap, другият голям проблем е, че няма подкрепата на феновете, която в подобен мач е адски важна. Всички очакваме международната (с)марк публика на WM буквално да го срине до земята и да аплодира Леснър (Бире ще прави същото, да). Нека това стане и нека на някой му светне, че РЕЙНС НЕ Е ГОТОВ. Иначе всеки един от трите варианта ми се струва възможен - шоуто да свърши с титлата в ръцете или на Леснър, или на Ролинс (има логика), или Рейнс. Третият вариант ми е най-неприятен и се надявам поне тази 'Mania да свърши хубаво. Е, миналогодишната успя, но вече бях съсипан психически. WAR LESNAR!

WrestleMania PlayButton е по-важна с това, че млади кечисти получават шансове срещу утвърдени такива. Имаме 2-3 добри истории, един слаб МЕ, но и няколко мача с потенциал. И все пак е 'Mania. Няма друго нещо като 'Mania. Вече замислям какво да накупя за тазгодишната софра. А на вас, всички онези, на които се чудя защо четат превюта в последния момент (от хора, които ги пишат в последния момент), желая 4-5 приятни часа с Шоуто на шоутата. И когато довечера си легнете (освен ако не гледате на живо), нека в молитвите на всички ни се чува едно и също...

РУСЕВ УДРЯ, РУСЕВ МАЧКА!

BORK LASER - STILL THE WWE HEAVYWEIGHT. CHAMPION. OF THE WORLD.

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...