Първа снимка на Джаред Лето като The Joker - татуиран и с метална усмивка

"All it takes is one bad day to reduce the sanest man alive to lunacy."

Знаех си аз, че нещо няма да е наред. И без това очите ви са привличени от снимката, така че обърнете й по-сериозно внимание, пък после ще говорим... говоря. То блогването си е монолог.


Това, драги бирохолици, е първата снимка на Джаред Лето като The Joker. Така ще изглежда мега популярния злодей в новия филм на DC и Warner Bros. "Suicide Squad" (2016). Филмът е част от новата филмова вселена на DC Comics, заедно с "Man of Steel" и също предстоящия "Batman v. Superman: Dawn of Justice". Т.е. няма нищо общо с трилогията "Черния рицар" на Кристофър Нолан. Следователно и Жокерът, който Лето ще изиграе, няма нищо общо с гениалната интерпретация на Хийт Леджър. ПевачЪТ Лето (който между другото има Оскар) ще ни представи нещо ново и свежо, като поведение вероятно по-близко до комиксите, но като визия... Oh, well. Мяза на комбинация между бял рапър, циганин-сводник и Мерилин Менсън.

И аз бях малко шокиран в началото, признавам. Обаче вече ми писна да приемам навътре разни подобни неща, да късам листове, да обръщам маси, да си бия главата в стената... (помня как реагирах на новината, че Бен Афлек ще е Батман, ахеахеха). Няма смисъл. Яко татуиран Жокер с метални зъби*- ОК, никой не го очакваше, така че поне е някаква изненада. Добра или лоша все още няма значение. Да дойде филма, пък тогава ще хвърлям присъди. И ще видим дали все още не харесвам Джаред Лето.

"Suicide Squad", в случай, че не съм ви говорил за него, ще разкаже историята на специален екип, съставен изцяло от злодеи и престъпници, които са принудени да работят за правителството на САЩ. Уил Смит ще играе Deadshot, a Margot Robbie ще е изгората на Жокера - Harley Quinn, която ще видим за пръв път на голям екран. В общи линии: "SS" (холифак, какво съкращение) ще предложи нещо свежо сред вече доста обширния каталог с филми по комикси - лента, в която супергероите са на заден план, а вместо това се обръща внимание на лошковците. Жокерът не е член на екипа, така че вероятно ще е или целта на "самоубийците", или пък ще е с някаква второстепенна роля. По-вероятно първото.

Така и така първия поглед към летовския Жокер повдигна темата за филмовата вселена на DC, нека продължим нататък с излезлия миналата седмица първи тийзър трейлър за "Batman v. Superman: Dawn of Justice":


Черпено е с шепи от комиксите на Марк Милър, така че нямам оплаквания. Може би ме смущава само твърде многото CGI, на което режисьорът Зак Снайдър обича да разчита във филмите си (винаги красиви, но не винаги особено смислени). 

DC обаче като цяло са в кофти позиция. "BvS" излиза през март 2016-та, а "Suicide Squad" през август. Marvel вече ще имат над 2 цели "обиколки" преднина със своята филмова вселена. Така че все повече започвам да се чудя оправдано ли е бързането да стигнем до "Justice League" филм възможно най-скоро** и дали накрая няма да се получи нещо.... кофти.

О, и най-доброто за финал - вече си представям какво ще стане, когато най-накрая видим напомпания Батман (Бен Афлек) срещу татуирания Жокер (Джаред Лето) лице в лице. То бой, то кръв... It's hip to be square, дет' се вика.

----

* Татуировките "damaged", "J" и множеството клоуни ми идват малко в повече, но се замислих конкретно за металните зъби на новия Жокер. Това е супер логично - замислете се колко пъти това лице е било премазвано от батмановите юмруци. Защото във филмовата DC вселена няма да разказват всичко от самото начало - Батман вече съществува, Жокерът също, срещали са се и преди. Имало е бой, оттам и щетите по муцуната на героя на Лето. Логично е. Не съм сигурен, че ми допада, но е логично, по дяволите.
** За незнаещите - "Justice League" са "Отмъстителите" на DC, ако мога така да се изразя. Екип от Батман, Супермен, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg, The Flash и т.н. DC/Warner Bros., гледайки колко пари направиха Marvel-ските "Отмъстители", бързат супер много да изкарат и своя супер-екип на голям екран. "Batman v. Superman" е прелюдия към това, а самият "Justice League" филм излиза по кината в края на 2017-та. Ето това е бързане.

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...