Враждуващите лагери в "Captain America: Civil War" са ясни


ПОТЕНЦИАЛНИ СПОЙЛЕРИ: Този пост съдържа потенциални спойлери както за филма "Captain America: Civil War", така и за "Avengers: Age of Ultron".

Третият филм за Капитан Америка се очертава като нещо наистина масивно, като някои хора на шега го наричат дори "Avengers 2.5". Причината е, че в "Captain America: Civil War" място ще намерят голям брой супергерои, които на всичкото отгоре ще "воюват" помежду си, водени от Капитан Америка и Iron Man. Повече за фабулата можете да прочетете в този пост в блога, а сега преминаваме на новото: появили се в Интернет концептуални рисунки показват двата лагера във филма. Единственият проблем е, че от Marvel все още не са потвърдили достоверността на рисунките. Така че имайте едно наум, че информацията не е потвърдена, макар според мен това наистина да са двата "отбора".

Тъй като все пак филмът се казва "Captain America", започваме с оглавявания от него тим. В групата на Стив Роджърс влизат още Ant-Man (на рамото на Клинт), Hawkeye, Agent 13 (Shannon Carter), Falcon и The Winter Soldier (Bucky Barnes).


Ето ни веднага няколко изненади. Hawkeye уж се пенсионира в края на "Avengers: Age of Ultron". Не очаквах толкова важна роля и за Шанън Картър, макар че в комиксите за Капитана тя определено е важна фигура (любов въртят, да). Ако сте гледали "Captain America: Winter Soldier", значи сте я виждали като "съседката" на Стив Роджърс. Falcon е ясен, но интересното е, че тук той изглежда ще получи и роботизиран... орел? И за финал - изглежда Капитанът и някогашният му най-добър приятел Бъки ще оправят отношенията си и Winter Soldier вече ще е официално от страната на "добрите". Макар в този сблъсък на супергерои със супергерои да не е много ясно кои са "добри" и кои - "лоши".

Прехвърляме се на Team Iron Man. Редом до Тони Старк застават War Machine, Black Widow, Black Panther (T'Чала) и Vision


Тук сериозната изненада е само Black Widow, която, както се видя в последните филми, е доста по-близка с Капитана отколкото с Тони Старк, но този път може би споделя вижданията на втория за бъдещето. Black Panther е новото попълнение, което ще направи дебюта си във филмовата вселена на Marvel тук, преди да стане време за самостоятелния му филм през 2018-та.

За тези, на които не им се чете стария пост, припомням, че "Civil War" е базиран на едноименната комикс-история, в която Капитан Америка и Железният човек влизат в конфликт заради различия в мисленето. Iron Man подкрепя инициативата на правителството на САЩ за регистрация на всички супергерои (при което те трябва да разкрият самоличностите си), докато Капитан Америка е твърдо против. Около тях се оформят два лагера, които впоследствие влизат в остър конфликт. Има и умрели, но няма да спойлвам, а и е много вероятно филмът само бегло да следва основната сюжетна линия на комикса.


Така че не ни остава друго, освен да гледаме отново досегашните ленти от филмовата вселена на Marvel и да чакаме това бижу, с надеждата да е поне толкова добро, колкото беше "Winter Soldier". "Captain America: Civil War" ще се появи по кината на 6 май 2016 г.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...