"DEADPOOL" - болен хумор и кървави пръски в 3-минутен трейлър


Пфу, дреболии като трудова ангажираност и нужда от сън (скъпи тийнейджъри, някой ден ще го цените изключително много) бавят вече втори ден написването на няколко думи за трейлъра на прекрасния "Deadpool". Да, обичам да пиша по няколко думи за разни неща. Разпускащо е и тренира пръстите. Kinda like fingering someone...

ФИЛМ ПО КОМИИИИКС! Не бягайте крещейки, а останете за още няколко реда, за да разясня. Филмът "Deadpool" ще е нещо различно, защото едноименният герой е един от най-свежите комикс-персонажи, придобивали някаква по-прилична популярност. В голяма степен той е хумористична гавра с всички клишета в комиксите, което го прави и толкова симпатичен за масовата аудитория. Другото е психопатската му склонност към насилие, която, както знаем, продава. Светът обича насилието, колкото и да го отрича.

След има-няма половин година реалност ще стане и първият самостоятелен филм за Deadpool, за който с ръка на сърцето си признавам не вярвах, че някога ще видя. No more useless talk. Гледайте!Nice, a? В случай, че нямате YouTube регистрация и не можете да видите видеото, цъкнете тук за не толкова веселата версия на трейлъра.

Ако сте объркани, а може би сте, продължаваме с разясненията. Deadpool е роден с името Уейд Уилсън (заради фетиша комикс-героите да имат една и съща буква в инициалите си, think about it). Радва се на живота си, докато не разбира, че е болен от рак, който се е разпръснал навсякъде из тялото му. За да живее (а както личи от трейлъра - и за да не оставя яката си приятелка в ръцете на разни скапаняци), той се съгласява да се подложи на експеримент. Експеримент, който го дарява с умението да се възстановява мигновено от всякакви наранявания, доста подобно на healing factor-a на Върколака от X-Men. Да обаче новите умения на Уейд не се спогаждат с болестта му, което сериозно осира (простете) външния му вид и Райън Рейнълдс заприличва на... е, видяхте. И дадените в трейлъра примери са достатъчно цветни. След това започва да стреля по разни хора. Защо е без значение, но в следващите трейлъри сигурно ще стане ясно. Все тая. Стреляне да има.

Какво прави Deadpool уникален, какво ще направи филма за него уникален и защо съм развълнуван? Устата! Не, перверзници! НЕ! Не това. Идеята е, че Deadpool не млъква. Побърканото копеле (а той наистина е побъркан) не млъква. Колко от вас ме познават малко по-добре от "Как е?"? Е, представете си нещо подобно, умножено няколко хиляди пъти (примерно, за да звучи по-грандомански) и вероятно по-забавно. Уилсън има брутално и страхотно черно чувство за хумор, което може да накара всеки човек с вкус да квичи от кеф, да се тресе от смях и да реве. ДА РЕВЕЕЕЕ!

Последното страхотно качество на Deadpool е, че той е наясно с факта, че е герой в комикс и постоянно говори на читателя. В случая ще е наясно с факта, че е герой във филм, така че се пригответе за масово разбиване на Четвъртата стена. Не знаете какво е? Образовайте се.

Някога хората не влизаха в тоалетната с телефоните си, kids.

След този трейлър целият свят (разбирайте комикс-нърдовете като мен) има надеждата, че филмът за Deadpool е успял да улови част от хумористично-насилствената атмосфера на хартиените истории за Наемника с уста (буквален превод в ефир: Блогърчето).

Няколко любопитни неща, които може да са ви интересни, може и да не са, но изобщо не ме *** и все пак ще ги напиша:

1. Този филм стана реалност адски трудно. Концепцията му не е нещо, което всеки костюмар в Холивуд би одобрил да продуцира, но едно изтекло в Интернет концептуално клипче (което виждаме претворено в трейлъра) създаде такъв фурор, че проектът получи зелена светлина.
2. Раян Рейнълдс, който ще играе главната роля, от години мечтае да направи този филм. Т.е. това е филм-мечта, който е правен с чувство. Рейнълдс получи възможност да играе Уейд Уилсън в брутално слабия "X-Men Origins: Wolverine", но там героят му бе съсипан, когато в края на филма се появява някаква Deadpool-пародия със зашита уста. ЗАШИТА УСТА, CAROL! Но то почти всичко в Origins бе съсипано, така че...
3. Филмът почти сигурно дели обща филмова вселена с X-Men филмите. Да, знам - аман от филмови комикс-вселени, но Fox държат правата над X-Men, Fantastic Four и Deadpool, и с оглед успеха на Marvel-ските (а вероятно и тези на DC) филми по комикси, вероятно и от тази компания ще се опитат да изкарат колкото се може повече пари чрез комиксови адаптации. Дори в трейлъра можете да видите Colossus. Оня... металния мутант. Мдам.

Не осъзнавах колко надъхан съм преди да почна да пиша този пост. Deadpool е велик, хора. Забавен, нагъл, постоянно стрелящ, рядко мислещ, говорещ си с гласовете в главата си (for real) комиксов герой от тип, който не сме виждали на голям екран. И съм щастлив, че болният кучи син успя най-накрая да се измъкне от хартиения си затвор и да се добере до филмовата лента без зашита уста и с (надявам се) един верен на оригинала сценарий.

Още по-впечатляващо е колко много хора харесват концепцията. Трейлърът бързо беше споделен от доста от моите Facebook познати, някои от които ме изненадаха сериозно и доста приятно с това си действие. Още повече, че Red Band трейлърът за 2 дни е гледан над 10 милиона пъти, а цензурираният - още 3 милиона, което си е впечатляващо и дава надежда, че "Deadpool" ще бъде успешен и ще накара Холивуд да започне да рискува малко с комиксовите адаптации, защото еднообразните Marvel филми взеха да омръзват лекичко. 

И така. Февруари не е чак толкова далеч, дами. Подгответе се.

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...