"Star Wars Епизод 9" ще бъде режисиран от Колин Тревъроу

LucasFilm изглежда са решили да привлекат всеки млад режисьор, успял да постигне дори някакъв единичен успех в Холивуд. След J.J.Abbrams и Gareth Edwards, в групата на "градителите" на новите "Star Wars" филми се включва и режисьорът на бруталния хит за тази година "Джурасик Свят" - Колин Тревъроу. На тазгодишното издание на D23 Expo е било обявено, че Тревъроу ще режисира Епизод 9 - последния филм от новата "Star Wars" трилогия, който ще се появи по кината през 2019 г. Новината идва след като преди няколко дни J.J.Abrams потвърди, че ще режисира само и единствено задаващия се тази Коледа Епизод 7, носещ официалното заглавие "Star Wars: The Force Awakens". Епизод 8 (2017) пък е поверен на Rian Johnson, режисирал sci-fi екшънът с Брус Уилис и Джоузеф Гордън-Левит "Looper" и някои от най-добрите епизоди на "Breaking Bad".

Колин Тревъроу - човекът, върнал към живот кино-света на динозаврите. Човекът, който по-добре да не оплесква Star Wars Episode 9. Нърдовете бавят, но не забравят. Примерно.

Бировото мнение: Идеята за новата трилогия (и самостоятелните Star Wars филми, които ще видим) да се привличат млади режисьори е нож с две остриета. От една страна те могат да предложат свеж поглед и идеи, които да създадат уникална аура за всеки от новите Епизоди, като същевременно се запази общата, Star Wars-ка атмосфера. Рискът с младите режисьори обаче е в това, че те имат само по един-два успешни проекта зад гърбовете си (освен Ейбрамс, но хората имат различни мнения за неговото творчество). А един добър/успешен филм не означава задължително "добър режисьор".

Само ви напомням, че и Josh Trank беше считан за талантлив млад режисьор (също със само един успешен филм зад гърба си), но дори в момента неговият "Fantastic Four" продължава да трупа брутално лоши оценки от критика и публика, както и парични загуби. Транк, между другото, също трябваше да режисира самостоятелен Star Wars филм, преди да напусне (да бъде уволнен?) от проекта. 

Конкретно с Колин Тревъроу проблем нямам. "Jurassic World" беше един приличен филм, но не мога да си кривя душата - има неща в него, които не харесах, и не разбирам как направи толкова много пари. Радвам се само заради факта, че съм динозавър-нърд от хлапе и ще е хубаво чрез "Джурасик свят" любовта към праисторическите господари на планетата да се появи и в днешните деца. Надявам се обаче в Star Wars Episode 9 да няма генно-модифицирани джедаи или нещо такова. И да е с една идея по-малко шарен, защото ако J.J. има фетиш към светлинните отражения и проблясъците, Тревъроу май си пада по по-високите нива на цветност. Too much е.

Други новини за Епизод 9... няма. Не, сериозно, да не би да очаквахте нещо? То за Епизод 8 нищо не се знае, за "The Force Awakens" информацията е крайно недостатъчна (пазиш ги тайните, Джей Джей), та какво остава за филм, излизащ след 4 години. Иначе аз си оставам оптимист, тъй като все пак става дума за тъй скъпите на сърцето ми "Star Wars". 18 декември е едновременно толкова близо и толкова далеч...

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...